Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Φρένο στις ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις βάζει η Καγκελάριος Merkel - Η ερμηνεία που δίνει το Βερολίνο στο νόμο είναι διαφορετική - Αυτό δεν αλλάζει...

tags :
Φρένο στις ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις βάζει η Καγκελάριος Merkel - Η ερμηνεία που δίνει το Βερολίνο στο νόμο είναι διαφορετική - Αυτό δεν αλλάζει...
Φρένο στις ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις βάζει η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Merkel.
"Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική", δήλωσε η Καγκελάριος, αναφερόμενη στο ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της, η Merkel διευκρίνισε ακόμη ότι "αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις".
Στο μεταξύ, η Merkel δεν βλέπει haircut για την Ελλάδα καθώς μια τέτοια προοπτική θα δημιουργούσε αναταραχή στις αγορές και θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στην Ευρωζώνη.
Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η τοποθέτηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, η οποία υποστήριξε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στην προηγούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν εθελοντική.
Σύμφωνα με τη Merkel, η κρίση χρέους δεν έχει παρέλθει. Χρειάζεται να γίνουν ακόμη σημαντικά βήματα ώστε να προσαρμοστεί η οικονομία και να ισχυροποιηθεί έναντι των εξωτερικών σοκ.
Μιλώντας για την Ελλάδα, η Merkel τόνισε ότι στα τέλη του 2013 αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ γενικότερα για τα "χτυπημένα" από την κρίση κράτη της Ευρωζώνης εκτίμησε ότι βλέπει ουσιαστική πρόοδο.
"Καθήκον μας είναι να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και να θέσουμε πιο υγιείς βάσεις ανάπτυξης", ανέφερε χαρακτηριστικά η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης