Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Merkel (Γερμανίδα Καγκελάριος): Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη - Η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει - Δεν βλέπει haircut για την Ελλάδα - Θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή σε Ευρωζώνη και αγορές

tags :
Merkel (Γερμανίδα Καγκελάριος): Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη - Η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει - Δεν βλέπει haircut για την Ελλάδα - Θα  προκαλούσε μεγάλη αναταραχή σε Ευρωζώνη και αγορές
(upd)Δεν βλέπει haircut για την Ελλάδα καθώς μια τέτοια προοπτική θα δημιουργούσε αναταραχή στις αγορές και θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στην Ευρωζώνη, ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη της λίγο πριν φύγει για τις καλοκαιρινές της διακοπές, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη με την κρίση χρέους να συνεχίζει να απασχολεί την ευρωπαϊκή ηγεσία.
Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η τοποθέτηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, η οποία υποστήριξε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στην προηγούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν εθελοντική.
Σύμφωνα με τη Merkel, η κρίση χρέους δεν έχει παρέλθει. Χρειάζεται να γίνουν ακόμη σημαντικά βήματα ώστε να προσαρμοστεί η οικονομία και να ισχυροποιηθεί έναντι των εξωτερικών σοκ.
Μιλώντας για την Ελλάδα, η Merkel τόνισε ότι στα τέλη του 2013 αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ γενικότερα για τα "χτυπημένα" από την κρίση κράτη της Ευρωζώνης εκτίμησε ότι βλέπει ουσιαστική πρόοδο.
"Καθήκον μας είναι να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και να θέσουμε πιο υγιείς βάσεις ανάπτυξης", ανέφερε χαρακτηριστικά η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης