Football Talk

Τα 5+1 πράγματα που ξεχώρισαν το σαββατοκύριακο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων - από την... ανεκπλήρωτη χειραψία του Μέσι, έως το νέο ρεκόρ του Λεβαντόφσκι! (video)

Τα 5+1 πράγματα που ξεχώρισαν το σαββατοκύριακο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων - από την... ανεκπλήρωτη χειραψία του Μέσι, έως το νέο ρεκόρ του Λεβαντόφσκι! (video)

Η χειραψία του Λιονέλ Μέσι που δεν έγινε ποτέ, το τυχερό 13 του Λεβαντόφσκι, αλλά και το «στοπ» του Ντε Χέα στην «κατάρα» των πέναλτι! Το σαββατοκύριακο (18-19/09) εκτός ελληνικών συνόρων έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις και το BN Sports σας παρουσιάζει τα 5+1 πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε!

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για ακόμα μία αγωνιστική δεν απογοήτευσε. Είχε γκολ, ρεκόρ, ήρωες, ανατροπές, ακόμα και νεύρα από τον Λιονέλ Μέσι!

Το BN Sports συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα 5+1 σημεία που αξίζει κανείς να σταθεί από την αγωνιστική δράση του σαββατοκύριακου (18-19/09).

Από την… ανεκπλήρωτη χειραψία των Μέσι-Ποτσετίνο, έως τον Λεβαντόφσκι που συνεχίζει να σπάει ρεκόρ για «χόμπι»!

Λιονέλ Μέσι: Τα «όργανα» άρχισαν νωρίς στο Παρίσι!

Η προσαρμογή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, μετά από δεκαεννέα χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, δεδομένα δεν θα ήταν εύκολη.

Στο ήδη τεταμένο κλίμα, μετά την ισοπαλία με την Κλαμπ Μπριζ (15/09, 1-1) για τους ομίλους του Champions League, ήρθε να προστεθεί το εντός έδρας ματς με τη Λυών. Ένα παιχνίδι που φάνηκε να «στραβώνει» για τους Παριζιάνους στο 54’, όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και παρότι διασώθηκε μέσω του Νεϊμάρ στο 66’ και του Ικάρντι στο 90+2, όντως «στράβωσε» στο 76ο λεπτό, με τον Λιονέλ Μέσι να αποχωρεί ως αλλαγή, φανερά εκνευρισμένος, αρνούμενος να δώσει το χέρι στον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο!

Λεβαντόφσκι – Χάαλαντ: Μία κατηγορία μόνοι τους – Συνεχίζει να «ξεσκονίζει» ρεκόρ ο Πολωνός!

Η Bundesliga μπορεί να φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της Μπάγερν Μονάχου την τελευταία δεκαετία, αφού μετρά εννέα κατακτήσεις, ωστόσο, ο αρχισκόρερ της, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μοιάζει να έχει βρει για τα καλά ανταγωνιστή! Ποιον; Μα φυσικά, τον Έρλινγκ Χάαλαντ!

Τόσο ο Νορβηγός, όσο και ο Πολωνός επιθετικός, μετρούν επτά γκολ σε πέντε αναμετρήσεις και δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως στον τομέα του σκοραρίσματος, βρίσκονται σε μία ξεχωριστή κατηγορία οι δύο τους!

Βέβαια, τα «φώτα» έπεσαν πάνω στον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος συνεχίζει να σπάει ρεκόρ, αφού βρήκε δίχτυα για 13ο σερί παιχνίδι στην Bundesliga, στο 7-0 επί της Μπόχουμ (18/09) σπάζοντας το ρεκόρ των Γκερντ Μίλερ και Γιουπ Χάινκες, που είχαν σταματήσει στα 12!

Η στόφα της «βασίλισσας» δεν χάνεται!

Η Βαλένθια δείχνει με κάθε τρόπο πως έχει υψηλές απαιτήσεις από τη φετινή σεζόν. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να το επιβεβαιώσει με μία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, μίλησε ο… νόμος της «βασίλισσας»!

Όσο ιδιαίτερη -έως και προβληματική- μπορεί να χαρακτηριστεί η παρούσα περίοδος για τους «Μερέχνες», το μέταλλο τους θα τους ωθεί σε ανατροπές, όπως αυτή της Κυριακής (19/09) απέναντι στις «νυχτερίδες»!

Με τέσσερα λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση των ενενήντα, χρειάστηκαν μόλις δύο, για να βρουν δίχτυα οι Βινίσιους (86’) – Μπενζεμά (88’), ώστε να γράψουν το τελικό 1-2 και να υπογράψουν μία τεράστια ανατροπή!

Ήρωας ο Ντε Χέα, μετά από σαράντα «αναπάντητα» πέναλτι!

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έμαθε από το «πάθημα» του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στο φετινό EURO! Ο νεοεισελθείς Μαρκ Νομπλ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά είδε τον Νταβίντ Ντε Χέα να τρέπεται σε σούπερ-ήρωα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να αποκρούει το πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του, αφού το 2-1 απέναντι στη Γουέστ Χαμ (19/09) παρέμεινε!


Με τον τρόπο αυτό, μάλιστα, έδωσε τέλος σε αρνητικό σερί 40 εύστοχων εις βάρος του πέναλτι, που «έτρεχε» από τις 23 Απριλίου του 2016 και τον ημιτελικό για το FA Cup με την Έβερτον στο Wembley. Σε ποιον είχε πει το «όχι»;

Στο νυν «θωρηκτό» της Τσέλσι, τον Ρομέλου Λουκάκου!

Η «σφαλιάρα» της Φέγενορντ στην Αϊντχόφεν και η εννιάρα του Άγιαξ!

Η Φέγενορντ μετέβη στην έδρα της Αϊντχόφεν, με πλήρη άγνοια κινδύνου, καθώς φάνηκε! Η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ είχε κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ, ωστόσο, αυτό ούτε προβλημάτισε, ούτε δείλιασε τη Φέγενορντ του Άρνε Σλοτ που την φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπές 0-4 (19/09)!


Από την άλλη, ο Άγιαξ έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει Καμπούρ! Οι φιλοξενούμενοι παραδόθηκαν στις «ορέξεις» της ομάδας του Έρικ τεν Χαγκ που είδαν το 9-0 (18/09) να αναγράφεται ως τελικό σκορ στον φωτεινό πίνακα στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα!

 

Ανώμαλη «προσγείωση» για τους Ρωμαίους

Αήττητο τριών αγωνιστικών ήταν και πάει για τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Όλοι γνώριζαν πως κάποια στιγμή θα συνέβαινε, αλλά κανείς δεν περίμενε να γίνει απέναντι στην ακίνδυνη -έως τώρα- Βερόνα!

Οι Ρωμαίοι «προσγειώθηκαν» απότομα με την ήττα με 3-2 από την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, να μην είναι προϊόν «τύχης», ή μάλλον ατυχίας των «τζιαλορόσι».

Η Βερόνα κέρδισε με καλό ποδόσφαιρο και ένα υπέροχο-νικητήριο γκολ του Φαραόνι στο 63', δίνοντας ένα πρώιμο μάθημα στην ομάδα του Μουρίνιο, που αν έχει υψηλές βλέψεις από τη φετινή σεζόν, οφείλει να μάθει από αυτήν την ήττα και να αποτρέψει ανάλογα αποτελέσματα στη συνέχεια!


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης