Football Talk

Ινιάκι Γουίλιαμς: Τρία ματς από την «κορυφή» των σερί συμμετοχών στη La Liga - Κυρίαρχοι οι Μάγερ, Τζοφ και Φρίντελ!

Ινιάκι Γουίλιαμς: Τρία ματς από την «κορυφή» των σερί συμμετοχών στη La Liga - Κυρίαρχοι οι Μάγερ, Τζοφ και Φρίντελ!

Είναι άραγε γήινος ο Ινιάκι Γουίλιαμς; Γιατί οι 200 σερί συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα σίγουρα δεν είναι γήινο κατόρθωμα! Ο Βάσκος επιθετικός κυνηγά το ρεκόρ του Χουάν Αντόνιο Λαναράγκα και απέχοντας μόλις τρεις συμμετοχές από την κορυφή, δείχνει να βαδίζει στα «χνάρια» των Μάγερ, Τζοφ και Φρίντελ!

Οι αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, τα δύο ή και περισσότερα παιχνίδια εντός επτά ημερών, αλλά και ο υψηλός ρυθμός έντασης των προπονήσεων και των αγώνων, είναι συχνά μερικοί από τους λόγους που φέρνουν έναν ποδοσφαιριστή στα… πιτς! Υπάρχουν, όμως, και εξαιρέσεις!

Η μεγαλύτερη απ’ όλες στη σημερινή εποχή; Ο Ινιάκι Γουίλιαμς!

Ο 28χρονος επιθετικός κατέγραψε τη 200η συνεχόμενη συμμετοχή με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης (18/09, 0-0) και πλέον βρίσκεται μόλις τρία παιχνίδια μακριά από την κατάρριψη του ρεκόρ που κρατά ο Χουάν Αντόνιο Λαρανάγκα με 202 σερί εμφανίσεις.

Η δικαιολογημένη κυριαρχία των τερματοφυλάκων στα τρία μεγάλα πρωταθλήματα!

Παρότι στη La Liga, αναμένεται να «μονομαχήσουν» ένας επιθετικός κι ένας αμυντικός, στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης κυριαρχούν -και δύσκολα θα «εκθρονιστούν»- οι τερματοφύλακες!

Στην Bundesliga, ο Σεπ Μάγερ με 442 εμφανίσεις από τη σεζόν 1966/67 έως αυτήν του 1978/79 βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Στην Ιταλία και τη Serie A, ο Ντίνο Τζοφ με 332 εμφανίσεις στέκει πρώτος, ενώ στην Premier League βρίσκεται ο Μπραντ Φρίντελ με 310 σερί συμμετοχές από τις 14 Αυγούστου του 2004, έως τις 7 Οκτωβρίου του 2012!
inCollage_20210919_144802164.jpg

Αν οι τερματοφύλακες εξαιρεθούν -με δεδομένο πως αντιμετωπίζουν σπανιότερα τραυματισμούς και κάρτες που μπορούν να τους στερήσουν μία συμμετοχή, λόγω της φύσης της θέσης τους- στην Ιταλία και την Αγγλία αλλάζουν τα δεδομένα.

Από τη μία πλευρά, στέκει ο αγέραστος Χαβιέρ Ζανέτι με 162 εμφανίσεις, ενώ από την άλλη ο αθόρυβος Φρανκ Λάμπαρντ με 164 σερί ματς, με τη φανέλα της Τσέλσι!

Αν αναλογιστεί κανείς τη χρησιμότητα των δύο προαναφερθέντων, την επιρροή τους ως σημαίες της Ίντερ και της Τσέλσι αντίστοιχα, αλλά και τι είδους αθλητές υπήρξαν, οι 200 συνεχόμενες συμμετοχές του Ινιάκι Γουίλιαμς από τις 17 Απριλίου το 2016, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία!

Ευχή όλων να μείνει υγιής για να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, το φοβερό του ρεκόρ!

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης