Football Talk

Θρηνεί το αγγλικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Τζίμι Γκριβς

Θρηνεί το αγγλικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Τζίμι Γκριβς

Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, Τζίμι Γκριβς «βυθίζοντας» σε θλίψη άπαντες στον Λονδρέζικο σύλλογο, αλλά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ από θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Τότεναμ, Τζίμι Γκριβς.

Ο Γκριβς σκόραρε συνολικά 266 φορές σε 379 παιχνίδια, ενώ κέρδισε δύο Κύπελλα Αγγλίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης με την ομάδα του βόρειου Λονδίνου.

Τα 37 γκολ στο πρωτάθλημα που πέτυχε τη σεζόν 1962-1963 ήταν τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ από ποδοσφαιριστή της Τότεναμ μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο μέχρι και σήμερα.

Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας φυσικά ήταν κομμάτι της γενιάς που θριάμβευσε και αναρριχήθηκε στην κορυφή του κόσμου το 1966, σκοράροντας 44 φορές σε 57 εμφανίσεις.

Είχε και τον τίτλο MBE από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ, από το 2020 και πλέον, θα τον θυμούνται αιώνια οι Άγγλοι ποδοσφαιρόφιλοι, όπως φυσικά η σύζυγός του, Αϊρίν, τα τέσσερα παιδιά τους, τα 10 εγγόνια και τα δισέγγονά του.

jimmy-tote.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης