Football Talk

Ιωνικός - Άρης 1-0: Ιστορική νίκη για τους Νικαιώτες στην Α' Εθνική έπειτα από 15 χρόνια! (video)

Ιωνικός - Άρης 1-0: Ιστορική νίκη για τους Νικαιώτες στην Α' Εθνική έπειτα από 15 χρόνια! (video)
Την πρώτη του νίκη στην έδρα του έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε ο Ιωνικός στη Νίκαια, επικρατώντας 1-0 του Άρη στη 2η αγωνιστική της Super League!

Μια ιστορική νίκη πανηγύρισε ο Ιωνικός απόψε στη Νίκαια, επικρατώντας 1-0 του Άρη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Με τον τρόπο αυτόν οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη τους νίκη στην έδρα τους έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια στην Α' Εθνική, με την τελευταία να χρονολογείται το 2006 όταν και νίκησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 1-0!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Άρης ήταν εμφανώς πιο κινητικός. Καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους σε εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν ένα αδύναμο σουτ του Σάσα στο 4’, το οποίο μπλόκαρε εν τέλει ο Χουτεσιώτης.

Μπορεί οι «κίτρινοι» να πατούσαν περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Ιωνικός ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα. Στο 21’ ο Λένις έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη από τα δεξιά και με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Ντένις. Το γκολ όμως δεν μέτρησε καθώς όπως έδειξε το VAR ο παίκτης των γηπεδούχων βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους Θεσσαλονικείς, λίγο πριν από την εκπνοή του 45λεπτου. Συγκεκριμένα στο 43’ ο Ιτούρμπε βρέθηκε σε θέση βολής, γύρισε με ωραίο τρόπο και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα όμως πέρασε τελικά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης σημείωσε μια εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 49’ ο Καμαρά βγήκε στην πλάτη του Τσιγκρίνσκι, έκανε την προβολή αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Με το πέρασμα του χρόνου, η πίεση των «κιτρίνων» είχε αυξηθεί αρκετά. Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ένα βήμα πριν το γκολ, με την κεφαλιά του Χαΐροβιτς να φεύγει τελικά άουτ.

Το γκολ τελικά ήρθε, αλλά για τους γηπεδούχους! Στο 86ο λεπτό ο Άοσμαν είδε την μπάλα να του στρώνεται με πολύ ωραίο τρόπο, επιχείρησε το σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντενίς που δεν μπορούσε να αντιδράσει! Έτσι άναψε τα αίματα στη Νίκαια, καθώς αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ιωνικού στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

O MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Άιας Άοσμαν. Ο Σύριος μέσος πέτυχε το ιστορικό γκολ του Ιωνικού λίγο πριν από τη λήξη του ματς (86’) και άναψε φωτιές στο γήπεδο της Νίκαιας!

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που πέτυχε ο Άιας Άοσμαν στο 86ο λεπτό. Ο 26χρονος σημείωσε το πρώτο γκολ για τον ίδιο, αλλά και της επιστροφής του Ιωνικού στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Γκοτσούλιας (54’ Κάνιας), Ντάλτσιο, Γκαμπράλ (88’ Κιάκος), Αοσμάν (88’ Βαφέας), Λένις (28’ Ματσούκας), Τουράμ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάκιτς (57’ Γκάνεα), Λούκας Σάσα, Ντιαγέ, Μπερτόγλιο (46’ Άλι), Μαντσίνι (68’ Χαΐροβιτς), Ιτούρμπε (46’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά (82’ Μάνος)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης