Football Talk

Champions League, Σέριφ Τιρασπόλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0: Ήταν «τρελοί» στην πρεμιέρα τους αυτοί οι Μολδαβοί! - Ιστορική νίκη με βασικούς Αθανασιάδη και Κολοβό! (video)

Champions League, Σέριφ Τιρασπόλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0: Ήταν «τρελοί» στην πρεμιέρα τους αυτοί οι Μολδαβοί! - Ιστορική νίκη με βασικούς Αθανασιάδη και Κολοβό! (video)

Το παραμύθι της Σέριφ Τιρασπόλ δεν έχει τέλος! Με μία σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 2-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ, στο ντεμπούτο της σε ομίλους Champions League, με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό στην αρχική ενδεκάδα!

Αυτή η Σέριφ Τιρασπόλ έχει βαλθεί να τρελάνει την Ευρώπη!

Με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό (αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 55’) στο αρχικό της σχήμα, προσγείωσε ανώμαλα την πολύπειρη στους ομίλους του Champions League, Σαχτάρ Ντόνετσκ, αφού επικράτησε των Ουκρανών με ένα καθαρό και δικαιότατο 2-0, πετυχαίνοντας την πρώτη της και ιστορική -κατά συνέπεια- νίκη στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!


Η καλή μέρα φάνηκε από την αρχή για την πρωτάρα Σέριφ! Ο άνθρωπος των μεγάλων ευρωπαϊκών γκολ τη φετινή σεζόν, ο Αντάμα Τραορέ, χτύπησε στο 16ο λεπτό και πέτυχε το πέμπτο γκολ του στο Champions League φέτος! Με ένα υπέροχο γυριστό σουτ με το αριστερό, έγραψε το 1-0 για τους Μολδαβούς και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του, αλλά και του ποδοσφαίρου της Μολδαβίας, που πετυχαίνει γκολ στους ομίλους του Champions League!


Η Σαχτάρ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά βρήκε μπροστά της έναν εκπληκτικό Γιώργο Αθανασιάδη! Ο Έλληνας γκολκίπερ όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών», με αποκορύφωμα τη φάση του 32ου λεπτού, όταν είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Λασινά Τραορέ, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ!


Με σωστή διαχείριση του αποτελέσματος και σφιχτή άμυνα, η Σέριφ κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ. Ωστόσο, δεν σταμάτησε να ψάχνει χώρους για να «σφραγίσει» τη νίκη της! Κάτι που, εν τέλει, της έφερε το δεύτερο μέρος!

Ο Δημήτρης Κολοβός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο στο 55ο λεπτό, λόγω τραυματισμού, αλλά ο αντικαταστάτης του, Μομό Γιανσάν, εξελίχθηκε στη «χρυσή» -αναγκαστική- αλλαγή του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι!


Ο επιθετικός από τη Γουϊνέα, έχοντας μόλις επτά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο έγραψε το 2-0 και οριστικοποίησε μία ιστορική νίκη για την ομάδα του!


Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, οι Ουκρανοί πήραν τα «ηνία» του αγώνα, επιδόθηκαν σε μία ανούσια κατοχή της τάξης του 68%, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα, με το 2-0 να παραμένει ως το τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σέριφ Τιρασπόλ: Αθανασιάδης, Κοστάντζα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Τιλ, Αντό (85’ Ράντελιτς), Τραορέ, Καστανέντα (85’ Νικολόφ), Κολοβός (55’ λ. τρ. Γιανσάν) Τζαξιμπάεφ (67’ Μπρούνο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόφ, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Τέτε (46’ Μάρλος), Αντόνιο (65’ Άλαν Πάτρικ), Μαϊκόν, Φερνάντο (65’ Μούντρικ), Πεδρίνιο, Τραορέ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Σέριφ Τιρασπόλ   1   3   (2-0)

2. Ίντερ   -

3. Ρεάλ Μαδρίτης   -

4. Σαχτάρ Ντόνετσκ   1   0   (0-2)


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (28/09)
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ίντερ (19:45)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ Τιρασπόλ (22:00)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης