Football Talk

Champions League: Περίπατος Μπάγερν στη Βαρκελώνη, 3-0 με «σβηστές» μηχανές τη Μπάρτσα! (video)

Champions League: Περίπατος Μπάγερν στη Βαρκελώνη, 3-0 με «σβηστές» μηχανές τη Μπάρτσα! (video)

Μία νίκη που αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς και την πρωτιά του 5ου ομίλου του Champions League, πανηγύρισε η Μπάγερν Μονάχου επί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με 3-0, και να κερδίζουν για τρίτη διαδοχική φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τους Καταλανούς! Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντιναμό Κιέβου και η Μπενφίκα, ήρθαν ισόπαλες δίχως τέρματα (0-0) για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να είναι εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε.

Την πιο σημαντική νίκη που έχει πανηγυρίσει ως στιγμής στην φετινή σεζόν, πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου επί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με 3-0, χάρη στα γκολ των Τόμας Μίλερ στο 36’ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο (56’ και 86’).

Ένα γκολ στο πρώτο μέρος και δύο στο δεύτερο ήταν αρκετά για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Η Μπάγερν έλεγχε την αναμέτρηση από το ξεκίνημά της και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις, προτού βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκορέτσκα αστόχησε στο 13ο λεπτό, ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε τους Σανέ και Μουσιάλα στο 13’ και το 27’ αντίστοιχα, αλλά εννέα λεπτά μετά η εξέλιξη ήταν διαφορετική.

Ο Λιρόι Σανέ τροφοδότησε τον Τόμας Μίλερ, και ο Γερμανός αξιοποίησε στο έπακρο την ασίστ του πρώτου, βρίσκοντας δίχτυα για 7η φορά στην καριέρα του απέναντι στους Καταλανούς. Το 1-0 ήταν γεγονός και οι βάσεις για την τρίτη συνεχόμενη επικράτηση της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα (πρώτη φορά μετά την διετία 1996-98), φάνηκε πως είχαν ήδη δρομολογηθεί.


Το τέταρτο της ανάπαυλας δεν άλλαξε σε κανένα σημείο τον ρυθμό της αναμέτρησης, ούτε «χάλασε» το μομέντουμ που είχε κατορθώσει να δημιουργήσει η φιλοξενούμενη ομάδα. Απεναντίας μάλιστα, η Μπάγερν «χτύπησε» ξανά, αυτή την φορά… δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να είναι ο σκόρερ.


To 3ο γκολ του Πολωνού επιθετικού απέναντι στο σύνολο του Κούμαν την τελευταία επταετία ήταν γεγονός, και η Μπάγερν Μονάχου «κλείδωσε» την σημαντική επικράτησή της στο 85΄, και πάλι με τον «δεινό» της σκόρερ, που συνεχίζει ακατάπαυστα να σκοράρει σε κάθε ενενηντάλεπτο που παραβρίσκεται στην βασική ενδεκάδα.


Εδραιώθηκε στην πρώτη θέση, και πληροφορήθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση την «λευκή» ισοπαλία της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μπενφίκα και την Ντιναμό Κιέβου, στην Ουκρανία.

Όσο αφορά την δεύτερη λοιπόν αναμέτρηση, η οποία έλαβε χώρα την ίδια ώρα, Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα αναδείχθηκαν ισόπαλες για πρώτη φορά στην ιστορία τους.  Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα και απέδειξε για ακόμη μία φορά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως άλλωστε φανέρωσε και στην αναμέτρηση της Εθνικής μας απέναντι στην Σουηδία (2-1).


Οι φιλοξενούμενοι παρότι ήταν καλύτεροι, δεν κατόρθωσαν για πέμπτη διαδοχική φορά να κερδίσουν στην πρεμιέρα του Champions League, και αρκέστηκαν στην «λευκή» ισοπαλία, και πάλι μετά την προηγούμενη εκτός έδρας αναμέτρησή τους, απέναντι στην Αϊντχόφεν, όντες και τυχεροί στο τέλος, όπου αν και δέχθηκαν γκολ, ο VAR... αποφάσισε την ισοπαλία.

 

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 0-3 (36’ Μίλερ, 56’, 85’ Λεβαντόφσκι)

Ντιναμό Κιέβου – Μπενφίκα 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5ου ομίλου (αγώνες, βαθμοί, γκολ)

1. Μπάγερν Μονάχου 1  3 (3-0)

2. Μπενφίκα 1  1 (0-0)

3. Ντιναμό Κιέβου 1  1 (0-0)

4. Μπαρτσελόνα 1 0 (0-3)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (29/09):

Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμό Κιέβου (22:00)

Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης