Football Talk

Τα πέντε «αστεράκια» του Champions League που αξίζει να προσέξουμε

Τα πέντε «αστεράκια» του Champions League που αξίζει να προσέξουμε
Σας παρουσιάζουμε πέντε ποδοσφαιριστές που «ανοίγουν τα φτερά» τους στο Champions League και αναμένεται να κερδίσουν την προσοχή μας.
Σχετικά Άρθρα

«Die Meister, Die Besten, Les grandes equipes, The champions». Αυτό είναι μέρος των στίχων από τον ύμνο του Champions League που θα ακούσουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι και φυσικά οι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στα γήπεδα. Αποτελεί όνειρο για κάθε μικρό παιδί που ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, να καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και να ακούσει αυτό τον ύμνο live στο γήπεδο.
Εντοπίσαμε πέντε ιδιαίτερες περιπτώσεις, τρεις πρωτοεμφανιζόμενους και δύο με λιγοστές συμμετοχές στο Champions League, που θέλουν να κλέψουν την παράσταση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση…

Ράιαν Γκράβενμπερχ, 19 ετών, Άγιαξ
Ryan_G.jpg
Ένα από τα μεγαλύτερα project του Άγιαξ αποτελεί ο Ράιαν Γκράβενμπερχ. Ο 19χρονος μέσος μετράει ήδη 9 συμμετοχές με την εθνική Ολλανδίας, ενώ στην περσινή σεζόν συμπλήρωσε 47 συμμετοχές με τον Άγιαξ. Οι 6 συμμετοχές ήταν στο Champions League και φέτος θα είναι η δεύτερη σεζόν που θα συμμετέχει στο top επίπεδο του ποδοσφαίρου.
Ο ύψους 1,90 χαφ του Άγιαξ διακρίνεται για το δυναμικό παιχνίδι του αλλά και το κοντρολαρισμένο στυλ του, με πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Φρένκι ντε Γιόνγκ. Ο Γκράβενμπερχ είναι ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην Eredivisie στην ιστορία του Άγιαξ, καθώς έκανε ντεμπούτο 16 ετών και 130 ημερών σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Κλάρενς Ζέεντορφ (16 έτη και 242 μέρες).

Ντόνιελ Μάλεν, 22 ετών, Ντόρτμουντ
Mallen.jpg
Ένα ακόμα εξαιρετικό δημιούργημα των ακαδημιών του Άγιαξ αποτελεί ο Ντόνιελ Μάλεν. Η Ντόρτμουντ απέκτησε τον Μάλεν το φετινό καλοκαίρι έναντι 30 εκ. ευρώ από την PSV Αϊντχόβεν, έπειτα από τη μεταγραφή του Τζέιντον Σάντσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 22χρονος Ολλανδός επιθετικός σημείωσε 27 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε 45 συμμετοχές στην αγωνιστική περίοδο 2020/21 με την Αϊντχόβεν. Ήταν λογικό να τραβήξει τα βλέμματα, έχοντας στο ρεπερτόριό του εκπληκτικές ντρίμπλες σε κλειστούς χώρους, ένταση στο παιχνίδι του και ικανότητα στο σκοράρισμα. Μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Μάρκο Ρόις θα αποτελέσουν κίνδυνο για τους αντιπάλους της Ντόρτμουντ.

Τζόναθαν Ντέιβιντ, 21 ετών, Λιλ
David.jpg
Το «Καναδικό Μαργαριτάρι» της Λιλ κατάφερε να σημειώσει 13 γκολ στην πρώτη του σεζόν στη Ligue 1. Ο λόγος για τον Τζόναθαν Ντέιβιντ, ο οποίος συνέβαλλε καταλυτικά για την κατάκτηση του τίτλου με τη Λιλ. Ο 21χρονος επιθετικός είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα του καθώς έχει σημειώσει 16 γκολ σε 19 εμφανίσεις, διαθέτοντας το «φονικό» ένστικτο του σκόρερ.
Σε έναν όμιλο με Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη και Βόλφσμπουργκ ο Τζόναθαν Ντέιβιντ θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε η Λιλ να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Ριντλ Μπακού, 23 ετών, Βόλφσμπουργκ
Baku.jpg
Ο Ριντλ Μπακού ήταν ο MVP του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 το φετινό καλοκαίρι, βοηθώντας τη Γερμανία να κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στην Πορτογαλία. Τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι η ταχυδύναμή του και η ένταση στο παιχνίδι του, ενώ μπορεί να αγωνιστεί ως μέσος και ως δεξιός μπακ.
Ο Μπακού είναι προϊόν των ακαδημιών της Μάιντζ και αγωνίζεται στην Βόλφσμπουργκ από τον Οκτώβρη του 2020. Το μικρό όνομα του Μπακού, αποτελεί φόρο τιμής για τον Καρλ-Χάιντς Ριντλ που αγωνίστηκε για τη Ντόρτμουντ και τη Λίβερπουλ τη δεκαετία του 90’.

Ντάρβιν Νούνιες, 22 ετών, Μπενφίκα
Darwin-Nunez-Benfica.jpg
«Καυτός» έχει μπει στη φετινή σεζόν ο Ντάρβιν Νούνιες σκοράροντας για τη Μπενφίκα 2 γκολ στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο 22χρονος Ουρουγουανός επιθετικός αποκτήθηκε από την Αλμερία έναντι 22 εκ. ευρώ το 2020 και στην περσινή αγωνιστική περίοδο μέτρησε 14 γκολ και 12 ασίστ σε 44 συμμετοχές.
Ο όμιλος της Μπενφίκα έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας καθώς οι «Αετοί της Λισσαβόνας» έχουν να αντιμετωπίσουν τις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Ντιναμό Κιέβου.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης