Football Talk

Champions League: Ρονάλντο, Λουκάκου και ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Μπάγερν για την 1η αγωνιστική των ομίλων!

Champions League: Ρονάλντο, Λουκάκου και ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Μπάγερν για την 1η αγωνιστική των ομίλων!

Η αυλαία των ομίλων του Champions League ανοίγει απόψε (14/9), με τις 32 ομάδες, που συμμετέχουν στους 8 ομίλους, να διεκδικούν τα 16 εισιτήρια που οδηγούν στην νοκ άουτ φάση των «16».

Η αγωνιστική δράση των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2020/2021 ξεκινάει! Τα φώτα είναι στραμμένα στο ντέρμπι του 5ου ομίλου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, ενώ την προσοχή συγκεντρώνουν πάνω τους οι σούπερ σταρ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρομέλου Λουκάκου, που ετοιμάζονται να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα… να προσφέρουν γκολ και θέαμα!


Η τελευταία επιτυχία της Μπαρτσελόνα, χρονολογείται πριν από πέντε χρόνια, όταν κατέκτησε το Champions League, το 2015, κόντρα στη Γιουβέντους με 3-1. Τότε, η Μπάρτσα έχοντας όλα τα αστέρια στο ρόστερ της, όπως Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες είχε τον πρώτο λόγο για διακρίσεις. Ωστόσο μετά την κλήρωση των ομίλων και έχοντας χάσει την ταυτότητα της, μετά και την φυγή του Λιονέλ Μέσι, ένα πράγμα ξυπνάει στη μνήμη των Καταλανών και δεν είναι άλλο από την ταπεινωτική ήττα από την Μπάγερν Μονάχου με 8-2 στις 14 Αυγούστου 2020 στα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Αντίθετα οι Βαυαροί μετρούν ήδη πέντε νίκες επί γερμανικού εδάφους, καθώς και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Γερμανίας κόντρα στη Ντόρτμουντ με 3-1 και είναι έτοιμοι να δώσουν για μια ακόμη φορά τον καλύτερο τους εαυτό στο «Καμπ Νου». Επιπλέον η Μπάγερν έχει πρόσφατη την κατάκτηση του τροπαίου καθώς επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό στο Στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας τη σεζόν 2012-2020 με 1-0 και έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα που κέρδισε όλα τα παιχνίδια τα οποία έδωσε στην διοργάνωση.

Τα βλέμματα δεν θα μπορούσαν να μην είναι στραμμένα στο Γιανγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό δεύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στη Νιούκαστλ και άπαντες περιμένουν να δουν γιατί άλλο είναι ικανός ο Πορτογάλος σούπερ σταρ.


Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κεντρίσει το ενδιαφέρον η πρωταθλήτρια Τσέλσι που αντιμετωπίζει την Ζενίτ, με τον Ρομέλου Λουκάκου να έχει ένα έξτρα κίνητρο! Συγκεκριμένα ο Βέλγος επιθετικός δεν έχει σκοράρει ποτέ με τη φανέλα των «μπλε» στο Champions League και μένει να δούμε αν θα ανοίξει λογαριασμό.


Αναλυτικά οι αγώνες:

Σεβίλλη – Σάλτσμπουργκ (19:45)

Γιανγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:45)

Λιλ – Βόλφσμπουργκ (22:00)

Βιγιαρεάλ – Αταλάντα (22:00)

Τσέλσι – Ζενίτ (22:00)

Μάλμε – Γιουβέντους (22:00)

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (22:00)

Ντιναμό Κιέβου – Μπενφίκα (22:00)

Όμιλοι

5ος όμιλος:
Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου
6ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιανγκ Μπόις, Αταλάντα
7ος όμιλος: Λιλ, Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Βόλφσμπουργκ
8ος όμιλος: Τσέλσι, Γιουβέντους, Ζενίτ, Μάλμε 

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης