Football Talk

Άρης – ΟΦΗ 0-0: «Μηδενικό» ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς, κέρβερος για τους Κρητικούς ο Επασί! (video)

Άρης – ΟΦΗ 0-0: «Μηδενικό» ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς, κέρβερος για τους Κρητικούς ο Επασί! (video)

Ο Άρης υποδέχτηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό μετά τη «λευκή» ισοπαλία.

Ο Άρης εμφανίστηκε καλύτερος στο 1ο ημίχρονο χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο στο 2ο μέρος ο ΟΦΗ διάβασε καλύτερα το παιχνίδι μπλοκάροντας τους γηπεδούχους. Οι Θεσσαλονικείς άργησαν να βρουν ρυθμό και να απειλήσουν, με την κρητική ομάδα να μην απειλεί σημαντικά, όμως να κρατάει ανέπαφη την εστία της και να παίρνει στις αποσκευές τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η αρχική ενδεκάδα του Άκη Μάντζιου αποτελούνταν αποκλειστικά από ξένους παίκτες, όπως και στην 22η αγωνιστική της περασμένης σεζόν στην εντός έδρας (και πάλι) «λευκή» ισοπαλία των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στον Παναιτωλικό στις 14 Φεβρουαρίου του 2021.


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας αμφότερες δυο μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη φάση ήταν για τον Άρη στο 3’, καθώς μετά από πάσα του Καμαρά ο Σούντγκρεν σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του ΟΦΗ. Αμέσως μετά, στο 4’ ο Καμάου έβγαλε τον Καστάνιος στην αντεπίθεση κι αυτός στο τετ α τετ δεν μπόρεσε να πλασάρει αφού τον έκοψε ο Μπράμπετς στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Μόλις στο 11’ οι «κτιτρινόμαυροι» έχασαν τεράστια ευκαιρία, με την μπάλα να ξεκινάει από τον Καμαρά και να καταλήγει στον Γκάμα που έκανε σέντρα σουτ με το εξωτερικό αλλά κανένας συμπαίκτης του δεν ήταν εκεί για την προβολή.







Στο 23’ο Άρης βγήκε σε μια εξαιρετική κόντρα επίθεση με τον Μαντσίνι, που πάτησε περιοχή, αλλά έκανε λάθος γύρισμα, ενώ περίμενε ο Καμαρά σε θέση βολής. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τους Κρητικούς, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 33' ο Πασαλίδης ήταν απρόσεκτος, ο Καμαρά του έκλεψε τη μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο ξεκίνημα του β' μέρους από σέντρα του Κοροβέση, όμως ο Καμάου δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο 57’ μετά από σωστή αμυντική ενέργεια ο Μπράμπετς πρόλαβε τον Καστάνιος που έβγαινε σε επικίνδυνη αντεπίθεση για τους Κρητικούς. Λίγο αργότερα στο 64’, ο Τζήλος δεν έδωσε φάουλ του Ντουρμισάι στον Εντιαγέ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση τόσο εντός γήπεδού όσο και στις γεμάτες κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό με τον Καμαρά να στρώνει στον Ιτούρμπε, στο 69’, όμως το μακρινό σουτ του Παραγουανού, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Πασαλίδη, ωστόσο διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπήρχε παράβαση. Στο 83’ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε με το αριστερό, ο Εντιαγέ έκανε γυριστή κεφαλιά κι έδιωξε σε κόρνερ εκπληκτικά ο Επασί!



Νέο φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τους γηπεδούχους στο 86’ ωστόσο ο Ιτούρμπε έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά από την εστία του ΟΦΗ. Ο Άρης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ούτε τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 0-0.

MVP

Ο τερματοφύλακάς του ΟΦΗΕπασί είπε πολλές φορές «όχι» στους παίκτες του Άρη, ενώ έκανε και την απόκρουση του αγώνα καθώς έδιωξε ενστικτωδώς την γυριστή κεφαλιά του Εντιαγέ.

Φάση του αγώνα

Η εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε και η κεφαλιά του Εντιαγέ ήταν η πιο επικίνδυνη φάση της αναμέτρησης, με τον εκπληκτικό Επασί να γλιτώνει τους Κρητικούς.


Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Εντιαγέ, Σάσα, Μαντσίνι (86’ Χαΐροβιτς), Μπερτόγλιο (78’ Μάνος), Γκάμα (56’ Ιτούρμπε), Καμαρά

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (50′ Διαμαντής), Πασαλίδης, Βούρος, Κοροβέσης, Γκαγέγκος, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα (78′ Ουές), Βαν Ντουίνεν (62′ Λάμπρου), Καμάου (78′ Σελίμοβιτς), Καστάνιος (62′ Ντουρμισάι)


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης