Football Talk

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου: Μία παραδοσιακή μάχη του Champions League, στην πρώτη συνάντησή τους μετά το... 8-2! (video)

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου: Μία παραδοσιακή μάχη του Champions League, στην πρώτη συνάντησή τους μετά το... 8-2! (video)

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου και πάλι αντιμέτωπες, για 12η φορά στην ιστορία τους. Πρόκειται για εκδίκηση ή για μία μεγάλη ευκαιρία των Γερμανών να αποδείξουν πως το 8-2 της 14ης Αυγούστου δεν επρόκειτο για ένα απλά εντυπωσιακό, δικό τους βράδυ; Η απάντηση σε μερικές ώρες, σε μία από τις πιο παραδοσιακές αναμετρήσεις του Champions League.

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου τίθενται και πάλι αντιμέτωπες. Ένα παραδοσιακό, ευρωπαϊκό ζευγάρι, που χαρακτηρίζεται από μία σχέση «στοργής», αν αναλογιστεί κανείς πως έχει προκύψει από την κληρωτίδα, και έχει τεθεί αντιμέτωπο σε 11 περιπτώσεις, από το 1996 και έπειτα.

Πρόκειται πλέον για την 12η δική τους αναμέτρηση, με την προηγούμενη αυτής να αποτελεί και την πιο βαριά ήττα στην σύγχρονη ιστορία των Καταλανών, σε κάθε είδους ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τελικό σκορ άλλωστε ήταν το 8-2 υπέρ της Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη και αν η Μπαρτσελόνα του Σετιέν είχε καταφέρει άμεσα να βρει απάντηση στο γκολ του Μίλερ, με το… αυτογκόλ του Αλάμπα, και αν το 4-1 του ημιχρόνου έγινε 4-2 χάρη στον Λουίς Σουάρες, τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.
mini_2020-08-14-BAYERN-BARCELONA-12.jpg

Η Μπάγερν οργίασε στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ, σκόραρε 8 φορές, και «τιμώρησε» την Μπαρτσελόνα που της… έδωσε τον Κουτίνιο, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει δίχτυα στο 85ο και το 89ο λεπτό αντίστοιχα, γράφοντας το «βαρύ» 8-2.

Εξαιρώντας όμως την εν λόγω, περσινή αναμέτρηση, η Μπαρτσελόνα υστερεί συνολικά στις αναμετρήσεις απέναντι την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να μην έχουν ηττηθεί ποτέ στην Γερμανία από την ισπανική ομάδα, μετρώντας μόλις δύο ήττες συνολικά στα 11 ενενηντάλεπτα που έχουν λάβει χώρα.

Συνοπτικά άλλωστε, η Μπάγερν έχει επικρατήσει επτά φορές, η Μπαρτσελόνα δύο, με την πιο πρόσφατη να φέρει την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, ύστερα από την αλησμόνητη ντρίπλα στον Μπόατενγκ, στον ημιτελικό του Champions League (3-0), ενώ έχουν λάβει χώρα και δύο ισοπαλίες, μία σε κάθε έδρα, με… καμία από αυτές να χαρακτηρίζεται «λευκή».


Επιπλέον, η Μπάγερν έχει βρει δίχτυα συνολικά 26 φορές σε 11 ματς και δεν έχει σκοράρει μόλις στις δύο περιπτώσεις που ηττήθηκε, ενώ σε περίπτωση που επικρατήσει στην Βαρκελώνη θα φτάσει στις τρεις διαδοχικές επικρατήσεις επί των Ισπανών, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα.

Η τελευταία άλλωστε έλαβε χώρα στην διετία 1996-98. Στις μοναδικές δηλαδή συναντήσεις των δύο ομάδων, όπου ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, δεν έδωσε το παρών!


Πλέον απομένουν λίγες ώρες, για την μεγαλύτερη αναμέτρηση του φετινού Champions League μέχρι την… επόμενη. Ρόναλντ Κούμαν εναντίον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, στην πρώτη συνάντησή τους.

Μπαρτσελόνα εναντίον Μπάγερν Μονάχου, στην πρώτη αναμέτρηση των Καταλανών στο Champions League δίχως τον Λιονέλ Μέσι, μετά από 16 χρόνια. Η παράδοση δείχνει… Γερμανία. Η φόρμα «γέρνει» επίσης την πλάστιγγα προς τους «Βαυαρούς». Θα μπορέσει η Μπαρτσελόνα να τα καταφέρει χωρίς τον Μέσι των 120 γκολ στην Ευρώπη, και να περιορίσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που μετρά 73 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση; Οψόμεθα.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης