Football Talk

Ολυμπιακός: Όταν δεν κερδίζει σε πρεμιέρα… δυσκολεύεται!

Ολυμπιακός: Όταν δεν κερδίζει σε πρεμιέρα… δυσκολεύεται!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν της Superleague 1 και οι προηγούμενες περιπτώσεις που συνέβη κάτι παρόμοιο, δείχνουν… δύσκολο φινάλε!

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο για 63η φορά στην ιστορία του. Ωστόσο, δεν κατάφερε να το συνδυάσει με νίκη, καθώς έμεινε στο 0-0 και δεν πήρε τρίποντο έπειτα από 11 χρόνια στην πρώτη αγωνιστική.

Στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αυτή ήταν η 9η φορά που συνέβη σε πρεμιέρα. Συγκεκριμένα, έχει αναδειχθεί ισόπαλος σε πέντε ματς και έχει ηττηθεί σε τρία, με το φινάλε να μην είναι όπως το περίμενε. Από αυτές τις φορές, τις τρεις ήταν που τον βρήκε ως πρωταθλητή και, πάλι, με δυσκολία.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (1981/82)

Η πρώτη φορά που έγινε στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ήταν το 1981/82 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, επί του «αιωνίου» αντιπάλου, το ματς έμεινε στο 1-1, με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν στο 82ο λεπτό με τον Μητρόπουλο, το τέρμα του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Στο τέλος της σεζόν, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν για τον τίτλο, όμως οι Πράσινοι κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο.

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-0 (1982/83)

Για δεύτερη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν αποτέλεσμα στην πρεμιέρα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στην Κρήτη και στην έδρα του ΟΦΗ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το τελευταίο σφύριγμα να αφήνει τις δύο ομάδες στο 0-0. Αντίθετα με την περασμένη χρονιά, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, με πέντε βαθμούς διαφορά από την Λάρισα.

Λάρισα – Ολυμπιακός 2-1 (1985/86)

Μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από την αρχή πως τίποτα δεν θα πήγαινε σωστά. Η Λάρισα ήταν η πρώτη αντίπαλος, η οποία είχε δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα και είχε κατακτήσει το κύπελλο την περασμένη σεζόν. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο φορές, η ομάδα του Κάμπου επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού, ο οποίος στο τέλος της σεζόν, τερμάτισε στην 6η θέση.

Λάρισα – Ολυμπιακός 3-1 (1987/88)

Δύο χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κακή κατάσταση που βρισκόταν αγωνιστικά εκείνες τις χρονιές. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ταξίδεψαν ξανά στην Λάρισα για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, όμως, αυτή τη φορά, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Αυτή τη φορά, ηττήθηκαν με 3-1, από την ομάδα που κατάφερε στο φινάλε της χρονιάς να πανηγυρίσει τον τίτλο και να γράψει ιστορία. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τερμάτισε 8ος, κάτι που αποτελεί την χαμηλότερη θέση του στα χρονικά.

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-1 (1989/90)

Ο «εφιάλτης» της κακής αρχής, φάνηκε ξανά. Αυτή τη φορά, στις Σέρρες, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό. Ο ελληνικός σύλλογος φάνηκε σκληρό καρύδι και δεν άφησε τους «ερυθρολεύκους» να φύγουν με το διπλό. Το παιχνίδι έμεινε στο 1-1 και επιβεβαιώθηκε το γεγονός πως αυτό το γεγονός, είναι «οιωνός» για την κατάληξη του πρωταθλήματος, καθώς έμεινε στην 4η θέση.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (1993/94)

Για ακόμη μία φορά, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στις πρεμιέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν τους Πράσινους στον Πειραιά, με στόχο ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, μέχρι και το τελευταίο λεπτό, το παιχνίδι έμεινε στο «λευκό» 0-0, με τους Πειραιώτες να τερματίζουν στην 3η θέση.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0 (2007/08)

Μετά από 25 χρόνια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνδυάσει πρωτάθλημα με… κακό ξεκίνημα. Πρώτος αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2007/08, με το ματς να διεξάγεται στην έδρα του «τριφυλλιού». Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε, με το τελικό 0-0 να του προσφέρει μία ακόμα κακή πρεμιέρα. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να κατακτήσει ο σύλλογος τον τίτλο, έστω και δύσκολα. Συγκεκριμένα, τότε είχε γίνει το περιβόητο συμβάν με τον ποδοσφαιριστή του Απόλλων Καλαμαριάς που έδωσε το παιχνίδια «στα χαρτιά» για τον Ολυμπιακό και εκείνος με την σειρά του τερμάτισε πρώτος με δύο βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ.

Ηρακλής – Ολυμπιακός 2-1 (2010/11)

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νίκη σε πρεμιέρα, ήταν κόντρα στον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Η ομάδα του Πειραιά τα βρήκε «σκούρα» στη καυτή έδρα των «μπλε». Ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους αλλά μέσα σε επτά λεπτά, ο Ηρακλής γύρισε τούμπα το ματς και κέρδισε με 2-1. Ο Ολυμπιακός βέβαια, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, με μεγαλύτερη δυσκολία από όσο δείχνει το αποτέλεσμα.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης