Football Talk

ΑΕΚ: Ένα ματς και μία πρεμιέρα ακριβώς όπως έπρεπε να είναι! (video)

ΑΕΚ: Ένα ματς και μία πρεμιέρα ακριβώς όπως έπρεπε να είναι! (video)

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ιωνικό 3-0, βγάζοντας πολλές αμυντικές αδυναμίες μέχρι το 33’, ο κόσμος γύρισε στο γήπεδο, απόλαυσε τον Τσούμπερ στο ντεμπούτο του και μπορεί να ονειρευτεί πολλά πράγματα…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ποτέ μία πρεμιέρα πρωταθλήματος δεν μας έχει δείξει το μέλλον. Μπορεί να κερδίσεις την 1η αγωνιστική και η χρονιά να πάει χάλια, μπορεί να χάσεις ή να έρθεις ισοπαλία και να πάρεις πρωτάθλημα. Μπορείς, φυσικά, να κερδίσεις και στο τέλος να πανηγυρίσεις με το κύπελλο στα χέρια σου. Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ιωνικό ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε να ήταν. Μα ακριβώς όλα, όμως!

Σε πρώτη φάση η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες. Του χαρούμενου κόσμου της ΑΕΚ. Ενός κόσμου που πήγε στο γήπεδο για να δει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα με θετική διάθεση και σκέψη. Στοιχεία που είχε χάσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Όμορφη και η στιγμή με τον Τσιγκρίνσκι να αποθεώνεται από τον κόσμο.

Πάμε στο ματς: 11άδα λογική για πρώτο αγώνα. Και το σοκ της εικόνας στο πρώτο μισάωρο κι ας ήρθε ένα γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο γενικά  έκανε μόνο δυο σοβαρές τελικές και βρήκε ένα γκολ από στημένο. Πολύ άγχος! Πολύ βαριά τα πόδια! Προβλήματα και στην ανάπτυξη και στην άμυνα. Μεγαλύτερα στην άμυνα. Ο Τουράμ του Ιωνικού (ένας τίμιος επιθετικός που τον γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια όταν έπαιζε στην Κέρκυρα) έμοιαζε με τον… Λουκάκου! Όχι στα τελειώματα, αλλά στη δημιουργία φάσεων και τις τοποθετήσεις του. Δεν μπορούσε ούτε ο Βράνιες, ούτε ο Τζαβέλλας να τον σταματήσουν. Ούτε κανείς βασικά. Μόνο τα άσχημα τελειώματά του τον… σταμάτησαν. Ευτυχώς για την ΑΕΚ ο Τουράμ δεν ήταν… Λουκάκου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το σκορ στο πρώτο μισάωρο με τις κλασικές ευκαιρίες του Ιωνικού θα μπορούσε να ήταν 1-3!

Προβληματισμός λοιπόν για την άμυνα της ΑΕΚ, μέχρι το 33’, γιατί μετά ο Ιωνικός των 10 παικτών ήταν ακίνδυνος. Και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, εμφανίστηκε το αμυντικό πρόβλημα. Και στο αμυντικό τραζίνσιον επίσης. Ατομικά, ο Βράνιες στάθηκε καλύτερα μετά το 20’, όμως περισσότερο προβλημάτισε αμυντικά ο Χατζισαφί. Φάνηκε αργός στις αμυντικές του αντιδράσεις, σε ένα πρωτάθλημα που το ξέρει. Τον Μισελέν αξίζει να τον περιμένει κανείς. Πρώτο του παιχνίδι μακριά από τη Γαλλία ήταν.

Η είσοδος και η ποιότητα του Τσούμπερ

Αφού δεν έγιναν γκολ οι ευκαιρίες του Ιωνικού, ήρθε η αποβολή του Ρομαό στο 33’ και το ματς έγειρε ξεκάθαρα πλέον προς ΑΕΚ μεριά, χωρίς πλέον καμία αμφιβολία. Όλα ξεκαθάρισαν με την είσοδο του Τσούμπερ στο ημίχρονο. Τι ποιότητα; Μπήκε μέσα ο άνθρωπος, που είναι τρεις ημέρες στην Ελλάδα, έχει κάνει δυο προπονήσεις και δεν ξέρει ούτε τα ονόματα όλων των συμπαικτών του και έδειξε την κλάση του. Ορεξάτος, φρέσκος σε σημαντικό βαθμό και απρόβλεπτος στο παιχνίδι του! Πήρε πρωτοβουλίες, έκανε ένα γκολ, πέρασε κάθετες, πίεζε σωστά, έπαιζε γρήγορα. Γι’ αυτόν τον τύπο, γερός να είναι, θα γραφτούν πολλά πράγματα μέσα στη χρονιά.

Η πρεμιέρα λοιπόν, ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ: Κέρδισε, εμφάνισε και θετικά και αρνητικά στο παιχνίδι της, δεν κέρδισαν ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ΠΑΟΚ στις έδρες τους και η ψυχολογία της είναι καλή για αρχή. Θα γίνουν και θα δούμε πολλά στην πορεία. Το ζητούμενο δεν αλλάζει και  είναι να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια, να βγάλει αυτοματισμούς και να κερδίζει τα παιχνίδια παίζοντας ως ΑΕΚ. Για να συμβεί αυτό θέλει χρόνο και ωριμότητα τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες. Χαμηλά τη μπάλα, το ταξίδι μόλις άρχισε και θα είναι μακρύ.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης