Football Talk

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα, με τους «νέους» να κερδίζουν τις εντυπώσεις! (video)

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα, με τους «νέους» να κερδίζουν τις εντυπώσεις! (video)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους… νεοφερμένους, αφού οι Άμραμπατ και Τσούμπερ, βρήκαν δίχτυα στο επίσημο ντεμπούτο τους!

Σε μία ιδιαίτερη βραδιά, στην οποία τιμήθηκε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για την πολυετή προσφορά του στην ΑΕΚ, η «Ένωση» κέρδισε με 3-0 τον Ιωνικό, πραγματοποιώντας ένα ξεκίνημα γεμάτο ελπίδες για τη συνέχεια.

Ο Λε Ταλέκ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, για να συμπληρώσουν το τελικό 3-0, οι Αμραμπάτ (62’πεν.) και Τσούμπερ (66’) που σκόραραν στο ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα!


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το ματς με υψηλή ένταση και μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης είχε την πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Τουράμ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε εκτός εστίας.


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ πήρε τα «ηνία» του παιχνιδιού και κατάφερε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε ένα γκολ, στο 7ο λεπτό! Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τη δεξιά πλευρά, ο Λε Ταλέκ έκανε υπέροχη κίνηση στη μεγάλη περιοχή και με κεφαλιά έγραψε το 1-0!


Παρά το γκολ της «Ένωσης», ο Ιωνικός είχε νέες καλές ευκαιρίες στο 9’ και στο 17’, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Τουράμ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου, οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Ρομαό αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε μόλις εννιά λεπτά και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι, παρά την κατά κράτος κυριαρχία της ΑΕΚ, που αποδεικνύεται από τα ποσοστά της κατοχής, η οποία έφτασε στο 73% υπέρ της.


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι, κάτι το οποίο εν τέλει κατάφερε στο 62ο λεπτό, όταν ο Νόρντιν Άμραμπατ σκόραρε από την «άσπρη βούλα», μετουσιώνοντας σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι του Αραούχο.


Το ξέσπασμα της ΑΕΚ, ωστόσο, δεν τελείωσε εκεί, αφού με την είσοδο του Στίβεν Τσούμπερ οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνοι. Η ποιότητα του Ελβετού δεν άργησε να φανεί, αφού στο 67ο λεπτό ο Ελβετός με υπέροχο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Χουτεσιώτη και έγραψε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Ο MVP

Ο Στίβεν Τσούμπερ που με την είσοδό του στο 66ο λεπτό, έδειξε με το «καλημέρα» με τις κινήσεις και το υπέροχο τέρμα του, πως διαθέτει την ποιότητα για να ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν. Έχει συμμετοχή και στο κερδισμένο πέναλτι του Αραούχο.

 
Η φάση του αγώνα 

Η κόκκινη κάρτα του Ρομαό στο 33ο λεπτό! Ο πολύπειρος αμυντικός χαφ δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, εννιά λεπτά μετά την πρώτη και ουσιαστικά περιόρισε τον επικίνδυνο ως τότε Ιωνικό, σε έναν παθητικό ρόλο.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ, Αμραμπάτ (68' Γκαρσία), Μάνταλος (68' Γέφτιτς), Τάνκοβιτς (46’ Τσούμπερ), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (90+3 Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Γκοτσούλιας, Λένις (68' Ντάλτσιο), Άοσμαν (67' Κιάκος), Καμπράλ (80' Ματσούκας), Τουράμ (80' Μανάλης)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης