Football Talk

Παναθηναϊκός: Η... τέλεια πρεμιέρα που έκανε την αμφιβολία, ελπίδα!

Παναθηναϊκός: Η... τέλεια πρεμιέρα που έκανε την αμφιβολία, ελπίδα!

Ένα καλοκαίρι που είχε γκρίνια και αμφιβολία, μετατράπηκε σε μία «σπίθα» ελπίδας για ευρωπαϊκή έξοδο. Η πρεμιέρα της Superleague 1 για τον Παναθηναϊκό, ήταν απλά η… τέλεια.

Σχετικά Άρθρα

«Πιστεύω ότι θα δημιουργήσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό. Ξέρει να κάνει πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις. Είναι προπονητής που κόβει το μάτι του. Και καλός σκακίστας στον πάγκο». Αυτά είχε αναφέρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος όταν είχε μιλήσει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όταν ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκό.

Ειδικά για το μεταγραφικό κομμάτι, η γκρίνια που υπήρξε ήταν αρκετή. Η ενίσχυση του Παναθηναϊκού αργούσε, τα φιλικά δεν έδιναν ελπίδες και μέχρι την τελευταία στιγμή, τίποτα δεν φαινόταν βέβαιο. Οι άμεσες κινήσεις στο φινάλε ήταν το «ορεκτικό» για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το επιβλητικό 4-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνη.

2+1 μεταγραφές που χάρισαν υποσχέσεις…

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έκανε την αίσθηση και προχώρησε συνολικά πέντε κινήσεις μέσα σε δέκα μέρες περίπου. Μπορεί ο Σεμπάστιαν Παλάσιος να έκανε την διαφορά, όμως, στο ματς με τον Απόλλωνα, αποδείχτηκε πως κάθε μεταγραφή, έχει την ποιότητα να ανεβάσει επίπεδο το «τριφύλλι».

Πρώτος και… καλύτερος είναι αναμφίβολα, ο Ματέους Βιτάλ. Ένα παιδί 23 ετών που αποκτήθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο από την Κορίνθιανς, έδειξε πως διαθέτει όλο το ταλέντο για να ξεσηκώσει τα πλήθη στη Λεωφόρο. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έκανε ότι ήθελε από την αριστερή πλευρά των Πρασίνων και είχε άμεση συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ (μεταξύ άλλων και μία ασίστ).

Από κοντά και ο Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος πρόσφερε την ηρεμία που έλειπε στον Παναθηναϊκό στη μεσαία γραμμή. Τόσο οι πάσες του, όσο και η διαχείριση ήταν αυτή που έπρεπε για τα πρώτα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Φυσικά, πρέπει να δουλέψει την φυσική κατάσταση, όμως η εμφάνισή του, άφησε χαμόγελα στον πράσινο πάγκο.

Και φτάνουμε σε μία «εσωτερική» μεταγραφή. Ο Καρλίτος, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στον Παναθηναϊκό, εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο τους λόγους που θεωρούταν τεράστια κίνηση πέρσι. Ο Ισπανός επιθετικός, εκτός από τα δύο γκολ που έβαλε, έδειξε πως διαθέτει εξαιρετική επιθετική κλάση. Ταυτόχρονα, δίνει στον Γιοβάνοβιτς το πρώτο «τικ» στο να διακρίνει ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο.

Τέτοια πρεμιέρα έχει να κάνει από το… πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός δεν συνηθίζει (ειδικά την τελευταία δεκαετία) να μπαίνει στα πρωταθλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Είτε θα ηττηθεί, είτε θα μείνει στην ισοπαλία. Η εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, θύμισε εκείνη του 2016/17. Τότε που οι Πράσινοι είχαν επικρατήσει εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 3-0, με μία μικρή διαφορά.

Εκείνη τη σεζόν, οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχαν αναβληθεί, με αποτέλεσμα η πρεμιέρα να γίνει από την… τρίτη, στην οποία ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε. Για να πάρει εύκολη νίκη στην 1η αγωνιστική, πρέπει να πάμε στη σεζόν του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» πήρε μία πολύ εύκολη νίκη με 3-0 επί του Εργοτέλη μέσα στην Κρήτη, μπαίνοντας με το «δεξί» για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια, όσον αφορά «4άρα» στον 21ο αιώνα, οι Πράσινοι πρέπει να γυρίσουν ακόμα πιο πίσω, στο 2006/07. Τότε, φιλοξενήθηκαν από το Αιγάλεω, το οποίο και διέσυραν με 4-1.

Το «παρών» του Αλεξανδρόπουλου…

Μία από τις περιπτώσεις που άπαντες περιμένουν να δουν, είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο 20χρονος μέσος απέδειξε πέρσι, πως διαθέτει απίστευτο ταλέντο και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ηγέτη του «τριφυλλιού» στο άμεσο μέλλον. Η φετινή σεζόν, είναι η δεύτερη του σε επαγγελματικό επίπεδο και κόντρα στον Απόλλωνα, φώναξε… «παρών» στον Γιοβάνοβιτς.

Ο Έλληνας χαφ πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και επιβεβαίωσε γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας. Ο διεθνής άσος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Συμμάζεψε τον άξονα, άνοιξε την αντίπαλη άμυνα και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Φαίνεται πως δεν είναι τυχαίο το έντονο ενδιαφέρον της RedBull για την περίπτωσή του. Άλλωστε, τόσο η Σάλτσμπουργκ, όσο και η Λειψία επενδύουν σε νέα παιδιά και με τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό και ο Παναθηναϊκός θέλει να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες του.

Σίγουρα, ο αντίπαλος δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να «τρομάξει» τον Παναθηναϊκό. Τα συμπεράσματα δεν πρέπει να είναι βιαστικά καθώς έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Ωστόσο, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» όπως λέει ο λαός και οι Πράσινοι διέγραψαν τις αμφιβολίες, έστω και για λίγο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης