Football Talk

Ευρωπαϊκές ομάδες με υπεροπλία που… ζαλίζει

Ευρωπαϊκές ομάδες με υπεροπλία που… ζαλίζει
Υπάρχουν ομάδες που ξεχειλίζουν από ποιότητα και πρωτοκλασάτες επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις, ακολουθώντας το ρητό «όλοι οι καλοί χωράνε».
Σχετικά Άρθρα

Τη φράση όλοι οι καλοί χωράνε ακολουθούν πιστά κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, δημιουργώντας υπεροπλία σε συγκεκριμένες θέσεις και γραμμές, με στόχο να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε αντιπάλους. Πάμε να κάνουμε μια «βουτιά» στην ποδοσφαιρική ποιότητα…


Η επιθετική γραμμή της Παρί Σεν Ζερμέν

Βασικοί: Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ, Νεϊμάρ
Αναπληρωματικοί: Άνχελ Ντι Μαρία, Μάουρο Ικάρντι, Γιούλιαν Ντράξλερ

Η επιθετική γραμμή της Παρί Σεν Ζερμέν είναι από τα πιο… hot θέματα του φετινού καλοκαιριού. Η απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από μόνη της, θα ανέβαζε στα ύψη την ποιότητα οποιασδήποτε ομάδας. Πόσα μάλλον αν αυτή η ομάδα διαθέτει στην επίθεσή της ποδοσφαιριστές όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Νεϊμάρ. Ο Γάλλος σουπερστάρ παραμένει και αυτή τη σεζόν στο Παρίσι παρά το έντονο πρέσινγκ της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Νεϊμάρ ανυπομονεί να γράψει ιστορία μαζί με τον «παλιόφιλο» Μέσι.
Είναι μια τριάδα «φωτιά» που παίρνει τη φανέλα βασικού σπίτι της, αλλά και οι αναπληρωματικοί είναι ποδοσφαιριστές που… τρομάζουν. Ο Άνχελ Ντι Μαρία ήταν ο πρωταγωνιστής για το Copa America της εθνικής Αργεντινής απέναντι στη Βραζιλία. Ο Ντράξλερ μπορεί να μην δικαίωσε τις προσδοκίες μετπά το φοβερό του ξεκίνημα, αλλά παραμένει ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ενώ ο Μάουρο Ικάρντι έχει το γκολ στο αίμα του.

Η μεσοεπιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βασικοί: Μπρούνο Φερνάντες, Τζέιντον Σάντσο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάρκους Ράσφορντ
Αναπληρωματικοί: Τζέσι Λίνγκαρντ, Μέισον Γκρίνγουντ, Έντινσον Καβάνι, Άντονι Μαρσιάλ

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο για την επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο CR7 αναμένεται να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μάρκους Ράσφορντ να ξεκινάει από τα αριστερά μόλις επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.
Ο Μέισον Γκρίνγουντ έχει κάνει φοβερό ξεκίνημα στη σεζόν και μόνο αναπληρωματικός δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Τζέιντον Σάντσο αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στο καλοκαιρινό παζάρι για τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά τη θέση του βασικού μόνο σίγουρη δεν θα την έχει. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι από τις πιο value for money μεταγραφές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, έχοντας καπαρώσει με το «σπαθί» του μια θέση στην ενδεκάδα.
Αναπληρωματικοί όπως ο Τσέσι Λίνγκαρντ (9 γκολ σε 16 ματς με τη Γουέστ Χαμ), ο Άντονι Μαρσιάλ και ο «γκολεαδόρ» Έντινσον Καβάνι, φανερώνουν το βάθος στη μεσοεπιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η επιθετική γραμμή της Τσέλσι
Βασικοί: Κάι Χάβερτς, Ρομέλου Λουκάκου, Μέισον Μάουντ
Αναπληρωματικοί: Χακίμ Ζίγιες, Τίμο Βέρνερ, Κρίστιαν Πούλισικ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι πρόσθεσε τον Ρομέλου Λουκάκου στην επιθετική γραμμή της, με τον Βέλγο σέντερ φορ να έχει αρχίσει ήδη να κάνει απόσβεση. Οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν στο νικητήριο γκολ του τελικού του Champions League, Μέισον Μάουντ και Κάι Χάβερτς, θα πλαισιώνουν τον Λουκάκου στην επιθετική γραμμή των «Μπλε».
Οι εναλλακτικές επιλογές για τον Τόμας Τούχελ είναι εξίσου σημαντικές, καθώς ο Γερμανός τεχνικός διαθέτει στο ρόστερ τον εξαιρετικό τεχνίτη Χακίμ Ζίγιες, τον πάντα χρήσιμο με τις κάθετες κινήσεις Κρίστιαν Πούλισικ αλλά και τον Τίμο Βέρνερ.


Οι κεντρικοί αμυντικοί της Λίβερπουλ

Βασικοί: Βίρτζιλ φαν Ντάικ, Ζοέλ Μάτιπ
Αναπληρωματικοί: Τζο Γκόμες, Ιμπραχίμα Κονατέ

Στην περσινή αγωνιστική περίοδο, η Λίβερπουλ αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στις θέσεις των στόπερ, με σοβαρούς τραυματισμούς για τους ποδοσφαιριστές της. Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του ηγέτη της άμυνας Βίρτζιλ φαν Ντάικ και η απόκτηση του πολλά υποσχόμενου Ιμπραχίμα Κονατέ από τη Λειψία κάνουν τον Γιούργκεν Κλοπ να χαμογελάει.
Ο Μάτιπ έχει ξεκινήσει βασικός τη σεζόν δίπλα στον Ολλανδό «ογκόλιθο» της άμυνας, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Τζο Γκόμες. Ο Ιμπραχίμα Κονατέ αναμένεται να διεκδικήσει θέση βασικού δίπλα στον Βίρτζιλ φαν Ντάικ, συνθέτοντας ένα αμυντικό τείχος μπροστά από τον Άλισον.
liverpool.jpg

Οι ακραίοι επιθετικοί της Μάντσεστερ Σίτι

Βασικοί: Τζακ Γκρίλις, Ραχίμ Στέρλινγκ
Αναπληρωματικοί: Ριάντ Μαχρέζ, Φιλ Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα

Ένα φοβερό οπλοστάσιο διαθέτει στα χέρια του ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Για τις θέσεις των εξτρέμ αρχίζουν με προβάδισμα στη σεζόν οι Στέρλινγκ και Γκρίλις, αλλά ποιος μπορεί να πει αναπληρωματικούς παίκτες όπως οι Φόντεν, Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα;
Όπως και να χει, οι «Σίτιζενς» διαθέτουν «πυρηνικά όπλα» μπροστά, τα οποία μπορούν να τα αξιοποιούν στο έπακρο παίκτες όπως ο Κέβιν ντε Μπρόιν και Ιλκάι Γκιντογκάν. Μέσα σε όλα αυτά ο Γκουαρδιόλα ήθελε και τον Χάρι Κέιν που τελικά έμεινε στην Τότεναμ, αλλά μόνο παραπονεμένος δεν μπορεί να είναι με υπάρχον ρόστερ…

Η επιθετική γραμμή της Ατλέτικο Μαδρίτης
Βασικοί: Λουίς Σουάρες, Αντουάν Γκριεζμάν
Αναπληρωματικοί: Άνχελ Κορέα, Ματέους Κούνια, Ζοάο Φέλιξ, Ιβάν Σάπονιτς

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκλεψε τις εντυπώσεις στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου με την απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν από τη Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος σουπερστάρ αναμένεται να πλαισιώσει τον Λουίς Σουάρες στο 3-5-2 του Σιμεόνε, συνθέτοντας ένα δίδυμο-φωτιά στην επίθεση. Ο Άνχελ Κορέα αποδεικνύει πως θα φανεί πολύ χρήσιμο μέσα στη σεζόν, έχοντας πετύχει ήδη 3 γκολ στη LaLiga.
Επίσης υπάρχει το νέο απόκτημα Ματέους Κούνια από τη Χέρτα Βερολίνου, ο ύψους 1,90 Ιβάν Σάπονιτς που επέστρεψε από το δανεισμό στην Κάντιθ και ο Ζοάο Φέλιξ για τον οποίο υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης