Football Talk

Ελλάδα – Σουηδία: Ένας πρόωρος «τελικός» για την Εθνική και τον Φαν΄τ Σχιπ!

Ελλάδα – Σουηδία: Ένας πρόωρος «τελικός» για την Εθνική και τον Φαν΄τ Σχιπ!
Το πιο σημαντικό παιχνίδι της μέχρι το… επόμενο, δίνει το βράδυ της Τετάρτης (8/9) στο ΟΑΚΑ η Εθνική μας ομάδα, η οποία μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο, καλείται να επικρατήσει της Σουηδίας, προκειμένου να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα που της απομένει για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022!

Είναι δεδομένο ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής ως στιγμής δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, δεν ηττήθηκε από την Ισπανία εκτός έδρας, αλλά όταν κλήθηκε να διαχειριστεί ομάδες όπως η Γεωργία και το Κόσοβο, η προσπάθειά της επίσης δεν κρίθηκε επιτυχημένη.

Η Ελλάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ άλλωστε, μετρά τρεις ισοπαλίες, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με την πιο πρόσφατη απέναντι στους Κοσοβάρους να είναι αυτή που την «πόνεσε» περισσότερο (1-1), μιας και διατηρούσε τη νίκη μέχρι και το 90ο λεπτό, χάρη στο πρώτο γκολ του Τάσου Δουβίκα, στην παρθενική του συμμετοχή με την Ελλάδα και την εξαιρετική τελική πάσα του Τάσου Μπακασέτα, που έφτασε στις τέσσερις συνολικά!

Παρά ταύτα, το γκολ της Ελλάδας σε «νεκρό» χρόνο δεν ήταν αρκετό, το Κόσοβο απάντησε στις καθυστερήσεις, και ο χρόνος δεν επέτρεψε στην Εθνική να αναζητήσει ακόμη ένα γκολ, που θα της έδινε την δυνατότητα να επιστρέψει στην Αθήνα και να αντιμετωπίσει την Σουηδία, έχοντας ως φόντο την τρίτη θέση και τον έναν βαθμό διαφορά.

Απεναντίας μάλιστα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τους Σουηδούς, έχοντας αρκετή πίεση στις πλάτες της, σε έναν «πρόωρο τελικό», έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι θα «κλειδώσουν» την πρόκριση και η Εθνική μας δεν θα παραβρεθεί σε ακόμη μία κορυφαία διοργάνωση, παρότι ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις.

Η πίεση στον Τζον Φαν’τ Σχιπ είναι μεγάλη, με τον Ολλανδό προπονητή πάντως να δηλώνει απόλυτα συγκεντρωμένος για την επικείμενη αναμέτρηση, περνώντας το δικό του μέλλον σε δεύτερη μοίρα.

Σε 21 ματς άλλωστε μετρά μόλις τέσσερις ήττες, αλλά έχει βρεθεί στο στόχαστρο τόσο για την ασταθή εικόνα της Εθνικής, όσο και για τους τρόπους που προσεγγίζει την εκάστοτε αναμέτρηση, με «αποκορύφωμα» το 3-5-2 στο Κόσοβο, με τον Δημήτρη Γιαννούλη ως τρίτο στόπερ.

Πλέον όμως, ακόμη και οι τακτικές αναλύσεις δεν αποτελούν βασικό ζήτημα, και ο στόχος όλων είναι οι τρεις βαθμοί, προκειμένου η ψαλίδα ανάμεσα στην δεύτερη και την τέταρτη θέση να βρίσκεται στα όρια μίας νίκης…

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ, κατηγορίας Elite, με τον 42άχρονο να έχει ξανά σφυρίξει αγώνες της Εθνικής σε δύο περιπτώσεις, όπου η χώρα μας σε αμφότερες δεν επικράτησε.

Ο λόγος για το προ διετίας Ιταλία-Ελλάδα 2-0, στα προκριματικά του EURO και παλαιότερα το Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0 (2015), ενώ είχε διευθύνει το 2018 και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπέτις στην Ανδαλουσία (1-0), για τους ομίλους του Europa League.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης