Football Talk

Ολυμπιακός: Ξανά πρωταθλητής στις μεταγραφές!

Ολυμπιακός: Ξανά πρωταθλητής στις μεταγραφές!

Για ακόμα μια σεζόν και παρά τον αποκλεισμό από το Champions League, ο Ολυμπιακός ήταν η ελληνική ομάδα που πλήρωσε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση από φίλους και εχθρούς πως τα τελευταία χρόνια στο θέμα των αγοαραπωλήσεων ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τον εγχώριο ανταγωνισμό και βαδίζει σε ευρωπαϊκά πρότυπα, πραγματοποιώντας σπουδαία deals που βοηθούν τον σύλλογο να εξελιχθεί. Οι διασυνδέσεις της διοίκησης των Πειραιωτών, το τμήμα σκάουτινγκ και η δουλειά που γίνεται από όλους στο κλαμπ έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια κάποιες από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδόσφαιρου. Τα παραδείγματα είναι πολλά και καθιστούν τον Ολυμπιακό ως έναν πολύ σοβαρό παίκτη στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

Η διαδικασία στοχεύει  στην ανεύρεση και εξέλιξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και προϋποθέτει πολλές φορές σημαντικές δαπάνες. Καθόλου τυχαία οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμα ένα καλοκαίρι δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με το  transfermarkt  έβγαλαν από τα ταμεία τους 9,67 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η ΑΕΚ δαπάνησε 4,3 εκατομμύρια ευρώ, ο Άρης 3,5 εκατ. ευρώ, ο Παναθηναϊκός 1,25 εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ 850.000 ευρώ.

Όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού έδωσαν μαζί λιγότερα χρήματα για αγορές ποδοσφαιριστών από ότι μόνοι τους οι πρωταθλητές Ελλάδας. Όλα αυτά σε ένα καλοκαίρι που οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από τους ομίλους του Champions League, μια ζημιά που αποτιμάται κοντά στα 20 εκατ. για τα ταμεία του συλλόγου.

Η πιο ακριβή προσθήκη ήταν αυτή του Χένρι Ονιεκούρου. Τα 4,5 εκατ. που δόθηκαν στην Μονακό για την απόκτηση του, την κατατάσσουν σε μια από τις ακριβές επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς μόνο για τους Ποντένσε, Ριέρα, Ρομπέρτο, Ιντέγε και Κασάμι έχουν δοθεί περισσότερα χρήματα. Για τον Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ η Μάιντζ πήρε 1.8 εκατ., ενώ η ΑΕΛ για τον Πινακά 1,5.  Στο 1 εκατ. προσδιορίζεται το δάνειο στην Μπράιτον για τον Καρμπόβνικ, ενώ από 300.000 στοίχισαν οι Κανέ και Κινκουέ που αποκτήθηκαν από Νέφτσι Μπακού και Ίντερ αντίστοιχα. Τέλος, συνολικά οι προσθήκες των Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα κόστισαν στους Πειραιώτες 270.000 ευρώ. Την ίδια ώρα έβαλαν στα ταμεία της 8 εκατ. από τη μεταγραφή του Σα στην Γουλβς, 1,5 για την παραχώρηση του Μεριά στην Αλ Αίν και 750.000 ευρώ από τη μετακίνηση του Κάιπερς στην Μάλιν.

Παρά το γεγονός πως ξόδεψαν περισσότερα χρήματα από όσα όλοι οι υπόλοιποι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατάφεραν να κρατήσουν σχεδόν όλα τα βαριά χαρτιά του ρόστερ, οι Πειραιώτες έβγαλαν και ένα μικρό κέρδος από τα πάρε - δώσε του καλοκαιριού, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πωληθεί και ο Χασάν.

Αναλυτικά τα πόσα έδωσαν και έλαβαν οι Πειραιώτες στο μεταγραφικό παζάρι:

Ήρθαν

  • Ονιεκούρου 4,5 εκατ.
  • Κουντέ 1,8 εκατ.
  • Πινακάς 1.5 εκατ.
  • Καρμπόβνικ 1 εκατ.
  • Κανέ 300.000 εκατ.
  • Κινκουέ 300.000
  • Αλγκασίμ Μπα 150.000
  • Αγκιμπού Καμαρά 120.000

Συνολο: 9,67 εκατ

 Έφυγαν

  • Σα 8 εκατ.
  • Μεριά 1.5 εκατ.
  • Κάιπερς 750.000
  • Σύνολο: 10,25 εκατ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης