Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Ένα επιτυχημένο καλοκαίρι, με φόντο την… Ευρώπη και ξεκίνημα στο Αγρίνιο!

Αστέρας Τρίπολης: Ένα επιτυχημένο καλοκαίρι, με φόντο την… Ευρώπη και ξεκίνημα στο Αγρίνιο!

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένουν στην Τρίπολη το ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με το καλοκαίρι να κρίνεται επιτυχημένο σε όλους τους τομείς, και την επιστροφή στην Ευρώπη να περνά από το… Αγρίνιο!

Σχετικά Άρθρα

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η έναρξη της Super League, και στην Τρίπολη περιμένουν εναγωνίως το σφύριγμα του ξεκινήματος μίας ιδιαίτερης, πλην όμως κομβικής, για αυτούς σεζόν. Μίας χρονιάς, στην οποία ο Αστέρας Τρίπολης στοχεύει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, από τις οποίες απουσιάζει την τελευταία τριετία, και να βιώσει εκείνο το… μαγικό βράδυ του 2018, απέναντι στην Μάιντς.

Τότε που ο Στάικος Βεργέτης μετέτρεψε σε σέντερ φορ τον Καλίφα Σανκαρέ, ο έμπειρος στόπερ τροφοδότησε με το κεφάλι τον Μάσα, και ο Αστέρας πανηγύρισε μία «ιστορική» πρόκριση, με 3-1, απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Γερμανίας.

Πλέον όμως, εκείνο το βράδυ του καλοκαιριού έχει περάσει στο παρελθόν, αποτελώντας μία ευχάριστη ανάμνηση που επιβάλλεται να… αναβιώσει! Για αυτό άλλωστε εργάστηκαν πυρετωδώς στο φετινό καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας με τον Μίλαλ Ράσταβατς, παρά το γεγονός πως τα δύο μεγάλα «αστέρια» του ρόστερ, Ντάνι Σουάρες και Λουίς Φερνάντες, δεν δέχθηκαν να ανανεώσουν.

Το «χτίσιμο» του φετινού ρόστερ και οι γρήγορες μεταγραφικές κινήσεις

Παραδόξως, η ομάδα της Τρίπολης αποτελεί τον πρώτο σύλλογο στην Ελλάδα, σε θέμα ταχύτητας στις φετινές, μεταγραφικές κινήσεις! Στα «παπούτσια» του Ντάνι Σουάρες μπήκε ο Πίτσου Ατιένσα, με μεγάλη εμπειρία από τα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, και «σκοτεινό» παρελθόν, καθώς κατηγορήθηκε για εμπλοκή του σε σκάνδαλο προκαθορισμένων αναμετρήσεων.
Αστέρας-Τρίπολης-840x469_1.jpg

Ο Ισπανός Ντάνι Σανταφέ, που διακρίθηκε στα φιλικά προετοιμασίας, ήρθε από την τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας του (22 χρονών, με αρκετά ματς στην δεύτερη ομάδα της Οσασούνα), και θα πλαισιώσει τους Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας και τον βενιαμίν Κανελλόπουλο, στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Επιπλέον, ο Αστέρας βρήκε τον άνθρωπο που θα βρεθεί στην γραμμή κρούσης δίπλα στον Χερόνιμο Μπαράλες, στο πρόσωπο του Μπενίτο, ο οποίος δεν άργησε να δείξει πως κατέχει το ένστικτο του γκολ στα ματς απέναντι σε Ιωνικό και Βόλο, ενώ απέκτησε και τον πολυθεσίτη Σόνι, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ριέρα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Οι προσθήκες ολοκληρώθηκαν με τον 24άχρονο Καρμόνα, ο οποίος έχει και το δυσκολότερο έργο όλων: να αντικαταστήσει τον Γιάννη Κώτσιρα που αναχώρησε για την Αθήνα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο ανταγωνισμός πάντως για την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα θα είναι μεγάλος, καθώς και ο Ρούμπεν Γκαρσία, έκανε μία ιδιαίτερα θετική προετοιμασία και βρίσκεται, αν αντιλαμβανόμαστε καλά από τα φιλικά, στα πλάνα του προπονητή του!
Asteras-Tripolis-Olympiakos-Volou-filiko_1_1.jpg

Η διαχείριση των πωλήσεων από την διοίκηση και τα επιτυχημένα φιλικά τεστ, πριν από το Αγρίνιο!

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως η δουλειά που έγινε στην Τρίπολη χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αν κρίνει κανείς και από τις φιλικές αναμετρήσεις που ο Αστέρας ολοκλήρωσε δίχως ήττα, και μόλις με δύο γκολ παθητικό τερμάτων (σε κανένα ματς δεν δέχθηκε περισσότερα του ενός γκολ).

Ο τρόπος δόμησης της ομάδας είναι ο ίδιος, αλλά η στόχευση είναι διαφορετική. Η ισπανική αγορά αποτέλεσε και πάλι την λύση, αλλά οι πωλήσεις των Κώτσιρα στον Παναθηναϊκό, Τζίμα στον ΠΑΟΚ, Ψεύτη στην Μίλαν και βεβαίως τον Τάσο Δουβίκα στην Ουτρέχτη, πιστοποίησαν την μεγάλη προοπτική, να αποτελεί κανείς μέλος του ρόστερ της Τρίπολης.

Φτάνουμε λοιπόν στην έναρξη. Ο αήττητος Αστέρας των φιλικών αναμετρήσεων ξεκινά τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις από το Αγρίνιο, σε μία έδρα που εν γένει δεν περνά αλώβητος (πέρυσι 1-1), και έχει να επικρατήσει από την τελευταία φορά που…. βγήκε Ευρώπη. Το «διπλό» στην πρώτη αγωνιστική θα αποτελέσει «ένεση ψυχολογίας» και θα… ξυπνήσει μνήμες. Θα μπορέσει αν το διεκπεραιώσει το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης