Football Talk

Ελβετία - Ελλάδα 2-1: Κρατάει τα θετικά παρά την ήττα η Εθνική

Ελβετία - Ελλάδα 2-1: Κρατάει τα θετικά παρά την ήττα η Εθνική
Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Ελβετία στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας, ενόψει των προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ 2022.

Τίμια εμφάνιση για την Εθνική μας ομάδα, η οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 εκτός έδρας από την Ελβετία. Εν μέρει καλό παιχνίδι από τους Έλληνες διεθνείς, αλλά και με λαθάκια στην αμυντική διάταξη. 

MPV του αγώνα ο Τσούμπερ της ΑΕΚ με ένα γκολ (7') και μία ασίστ στον Βάργκας (51'). Η Ελλάδα ισοφάρισε προς στιγμήν με τον Βαγγέλη Παυλίδη στο 34ο λεπτό . Η Εθνική είχε κάποια αρκετά καλά διαστήματα, στάθηκε μεστά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Τζον Φαν’τ Σχιπ σίγουρα μπόρεσε και είδε κάποια πράγματα ενόψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων που έρχονται.

Αυτά είναι για τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2022, πρώτα την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου (21:45) με το Κόσοβο στην Πρίστινα και εν συνεχεία την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (21:45) με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ.

elvetia-ellada-2.jpg

Το ματς

O Τζον Φαν’τ Σχιπ παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-3-3, με νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος) και εξτρέμ τους Βρουσάι και Κούτρη, πλάι στον Παυλίδη.

Η Εθνική μας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία, με το απόκτημα της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό!

Ο Βίντερ έδωσε στον μεσοεπιθετικό της «Ένωσης» μέσα στην περιοχή ο οποίος έκανε κοντρόλ με το δεξί και απέφυγε τον Μαυροπάνο και πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Βλαχοδήμο και να ανοίξει το σκορ.

Οι Ελβετοί συνέχισαν να πιέζουν και μάλιστα έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0. Στο 21’ ο Βίντμερ βγήκε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Ανέβασε απόδοση και ισοφάρισε με Παυλίδη!

Η Ελλάδα -μέχρι το πρώτο 25λεπτο- ήταν αρκετά κακή. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν είχε καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, η πρώτη τελική της γαλανόλευκης ήρθε στο 25' με τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Ο Παυλίδης βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής στο 29’ και έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, με την Εθνική μας, όμως, να βρίσκει το γκολ ισοφάρισης στο 34’.

Ο Μπακασέτας έδωσε στον Βαγγέλη Παυλίδη που πέρασε ξανά τη μπάλα στον αρχηγό της Εθνικής, ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να μην απομακρύνεται. Ο Μπακασέτας έγινε ξανά κάτοχος της και γύρισε παράλληλα προς τον Παυλίδη ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-1.

Το συγκεκριμένο σκορ έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους. H Eθνική ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της μετά το 25ο λεπτό, πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και έφτασε δίκαια στο 1-1, ενώ πίεσε και για δεύτερο γκολ. Ωστόσο, αμυντικά έδειξε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στις αντεπιθέσεις των Ελβετών.

Κακό ξεκίνημα ξανά και 2-1 από Βάργκας

Η Ελλάδα μπήκε το ίδιο άσχημα στο δεύτερο ημίχρονο, όπως συνέβη και στο πρώτο 45λεπτο. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ελβετοί να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ, κάνοντας το 2-1 51’. Η Ελβετία βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ζούμπερ από τα αριστερά να δέχεται τη μπάλα στα αριστερά, είδε τον Βάργκας που ακολούθησε τη φάση και του γύρισε παράλληλα τη μπάλα με τον επιθετικό των Ελβετών να πλασάρει εύστοχα τον Βλαχοδήμο.

Η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ «ξύπνησε», πίεσε και είχε τεράστια ευκαιρία (ξανά) με τον Παυλίδη να κάνει το 2-2 στο 63’. Τρομερή κάθετη πάσα του Μπακασέτα προς τον σκόρερ της Εθνικής που βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ, έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας.

Μετά και από εκείνη τη φάση, είχαμε αρκετές αλλαγές στις δυο ομάδες, που μοιραία έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με την Ελβετία να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα και την Εθνική να μην απειλεί την εστία του Κόμπελ, παρά την έντονη πίεση.

Mέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης η Εθνική μας είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης. Δεν πέτυχε, όμως, το γκολ ώστε να φέρει το ματς στα ίσια και συνεπώς ηττήθηκε με 2-1.

Γκολ: 7' Τσούμπερ, 51' Βάργκας - 34' Παυλίδης

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Ροντρίγκες (46' Λοτόμπα), Βίντμερ (46' Γκαρσία), Τσόμερ (46' Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (64' Φάσναχτ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46' Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (68' Σεκίρι).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79' Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65' Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46' Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46' Σιώπης) , Κούτρης, Μπακασέτας (64' Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69' Δουβίκας).

Κυριάκος Δημητρόπουλος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης