Football Talk

ΠΑΟΚ: Πρόκριση με υπογραφή Λουτσέσκου, που μεταβάλλει και πάλι την ομάδα σε «σκληρό καρύδι»!

ΠΑΟΚ: Πρόκριση με υπογραφή Λουτσέσκου, που μεταβάλλει και πάλι την ομάδα σε «σκληρό καρύδι»!
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Ριέκα στο πλαίσιο των playoffs του Europa Conference League, δείχνοντας σε ένα ματς «ζωής και θανάτου», πως παρότι αγωνιστικά ακόμη έχει περιθώρια βελτίωσης, πνευματικά είναι σε υψηλό επίπεδο!
Σχετικά Άρθρα

Αποστολή εξετελέσθη, κι όσο κι αν έμοιαζε δεδομένη η πρόκριση, στο «χορτάρι» φάνηκε πως δεν ήταν!

Ο ΠΑΟΚ είναι στους ομίλους του Europa Conference League, αφού απέναντι στη Ριέκα, ακόμη κι όταν εμφανίστηκαν οι παθογένειες που παρουσίασε στα προηγούμενα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, μπορεί να μην τις απέβαλε, αλλά τουλάχιστον τις νίκησε!

Ούτε οι χαμένες ευκαιρίες, ούτε τα δοκάρια, τον έκαναν να χάσει τη συγκέντρωσή του από την ανάληψη του προβαδίσματος έως και τη διαχείρισή του. 

Κι αυτό φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Εικόνα


Ο Ολιβέιρα έλειπε ξανά, αλλά οι υπόλοιποι γνώριζαν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, μετουσιώνοντας σε γκολ, την αγωνιστική του κυριαρχία. Η είσοδος, όμως, της ομάδας, σε ένα ματς υψηλού κινδύνου με τις «μηχανές» στα κόκκινα πιστώνεται στον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του, κατά τέτοιο τρόπο ψυχολογικά προετοιμασμένη, που ακόμη και η απουσία του ανθρώπου που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος στην επίθεση, του Νέλσον Ολιβέιρα, πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Γιατί;

Τόσο οι Κούρτιτς και Σβαμπ, όσο και η τριάδα πίσω από τον Κάρολ Σβιντέρσκι, δηλαδή οι ΜπίσεσβαρΖίβκοβιτς και Ελ Καντουρί, πατούσαν συνεχώς περιοχή, με τον τελευταίο να είναι και αυτός που άνοιξε το σκορ. 

Εν ολίγοις, οι προαναφερθέντες βγήκαν με ηγετικό τρόπο μπροστά, για να καλύψουν ένα κενό που εμφανίστηκε στην ομάδα, γεγονός που, αν μη τι άλλο, δείχνει το «μέταλλο» και την πνευματική ετοιμότητα του συλλόγου, πράγμα δύσκολο να έχει κατακτηθεί από τον Αύγουστο.

Ωστόσο, τα εύσημα δεν δίνονται στον ΠΑΟΚ μόνο για την επίτευξη του γκολ, αλλά για τη διαχείριση του προβαδίσματος από το 10ο έως το 80ο λεπτό, που κλείδωσε τη νίκη με το πλασέ του Μουργκ.
Εικόνα

Η διαχείριση ενός προβαδίσματος, εξίσου δύσκολη με την επίτευξη ενός γκολ

Αν και συχνότερα συμβαίνει το αντίθετο, το τρίτο δοκάρι του ΠΑΟΚ, όταν και προηγούταν με 1-0, θα μπορούσε να του έχει κοστίσει περισσότερο από τα δύο δοκάρια του 6ου λεπτού, αφού το σκορ άνοιξε τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ το παιχνίδι και η πρόκριση κλείδωσε στο 80'!

Εφόσον ο Ελ Καντουρί δεν έβρισκε ξανά το δοκάρι στο 41ο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς θα οδηγούνταν στα αποδυτήρια με ένα ισχυρό 2-0 υπέρ τους, που όπως απέδειξαν δύσκολα θα το έθεταν προς αμφισβήτηση.

Χρειάστηκε να παραμείνουν 100συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, για εβδομήντα αγωνιστικά λεπτά, έως ότου ο Μουργκ τελειώσει την υπόθεση-πρόκριση. Η τακτική προσήλωση στο πλάνο, χωρίς να υιοθετήσει παθητικό ρόλο, είναι κάτι που οφείλει να πιστωθεί στον ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς, πως στις 27 Αυγούστου ο ΠΑΟΚ είχε μόλις τέσσερα παιχνίδια στα πόδια του, έναντι έντεκα της αντιπάλου του.

Τα στοιχεία που παρουσίασε δείχνουν πως υπάρχει μία πρώτη ύλη, που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, αλλά και πως να το παίρνει. Ίσως αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος της χθεσινής πρόκρισης, αλλά και «όπλο» εν όψει της συνέχειας, εντός και εκτός συνόρων, για την αρμάδα του Ρουμάνου τεχνικού.  

Άλλωστε, αλήθεια ποιος εκπλήσσεται από τη σοβαρότητα του χθεσινού ΠΑΟΚ

Ο αρχιτέκτονας των σπουδαιότερων ημερών της σύγχρονης εποχής του είναι στον πάγκο. Ο κυνικός, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης