Football Talk

ΑΕΚ: Αυτή είναι η συμφωνία της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον Τσούμπερ

ΑΕΚ: Αυτή είναι η συμφωνία της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον Τσούμπερ
Το εξαιρετικό deal της ΑΕΚ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τον Στίβεν Τσούμπερ – Ο δανεισμός, η λογική οψιόν αγοράς και το τετραετές συμβόλαιο του Ελβετού.

Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή κάνοντας δικό της τον Στίβεν Τσούμπερ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η συμφωνία, με την ανταλλαγή εγγράφων των δυο συλλόγων, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα και εκτός απροόπτου το επίσημο του πράγματος δεν θα αργήσει να έρθει. Η συμφωνία της ΑΕΚ γι’ αυτή τη μεταγραφή τόσο με την Άιντραχτ όσο και με τον ίδιο τον παίκτη κρίνεται εξαιρετική και δημιουργήθηκε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις.

To deal της ΑΕΚ με τους Γερμανούς είναι για δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο, με την Ένωση να διατηρεί οψιόν αγοράς με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Το πιο πιθανό είναι μέρος του παραπάνω ποσού να δοθεί από τώρα ως ενοίκιο για τον πρώτο χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι να υπάρξει η εξόφλησή του. Φυσικά, η ΑΕΚ θα καλύψει οικονομικά όλο το συμβόλαιο που έχει ο Τσούμπερ με την Άιντραχτ και φτάνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν που θα τον βρει στα Σπάτα.

Σχετικά με τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Ελβετό: Ο παίκτης θα υπογράψει από τώρα συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, που θα αρχίσει να έχει ισχύ - και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις πληρώσει η ΑΕΚ την οψιόν στην Άιντραχτ - από το καλοκαίρι του 2022 και θα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Ουσιαστικά, ο Τσούμπερ δεσμεύεται με την ΑΕΚ για τον έναν χρόνο δανεισμό του συν το τριετές συμβόλαιο (1+3).

Πρόκειται για μία συμφέρουσα οικονομικά συμφωνία της ΑΕΚ τόσο με την Άιντραχτ, όσο και τον διεθνή Ελβετό.
 
Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης