Football Talk

Europa League, Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2: Τσέκαρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους με χορταστικό ματς

Europa League, Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2: Τσέκαρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους με χορταστικό ματς
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, προηγήθηκε δύο φορές, όμως έμεινε στο 2-2 στην Μπρατισλάβα, κόντρα στην Σλόβαν, και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα, βρίσκεται στους ομίλους του Europa League.

Με το επιβλητικό 3-0 στις αποσκευές του, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας για τη ρεβάνς των play off και με το 2-2, έκλεισε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Πήρε αυτό που ήθελε…

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Παπέ Σισέ δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα και ο Χέντι βγήκε στην κόντρα αντεπίθεση στο 14ο λεπτό.

Ο επιθετικός των Σλοβάκων πλάσαρε τον Βατσλίκ, όμως η μπάλα σταμάτησε στην ρίζα του κάθετου δοκαριού. Με τον ρυθμό να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, ήρθε η αποβολή που έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Ντε Μάρκος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά, χτυπώντας τον με τις τάπες, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στο 26ο λεπτό.

Τελικά, ο Ολυμπιακός βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο έμπειρος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική σέντρα του Βαλμπουενά και με τρομερή κεφαλιά έκαε το 1-0 για τους «ερυθρολεύκους» στο 34ο λεπτό.

Ωστόσο, η Σλόβαν κατάφερε να απαντήσει πριν το ημίχρονο.

Συγκεκριμένα, μία μεγάλη αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, επέτρεψε στον Χέντι να πλασάρει σε κενή εστία και να ισοφαρίσει στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος, με την Σλόβαν να απλώς να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας απάντησε και πάλι. Αυτή τη φορά με τον Αντρέ Γκριν. Συγκεκριμένα, ο Μποζίνκοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο στημένο, η μπάλα στρώθηκε στον άσο της Σλόβαν, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά έκανε το 2-2. Οι Σλοβάκοι πήραν τα πάνω τους, όμως δεν έβρισκαν τρόπο για ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία φάση με τον Βρουσάι στο 84ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι απειλούσαν με μακρινά σουτ. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε τον ελληνικό σύλλογο να έχει «τσεκάρει» το εισιτήριο των ομίλων του Europa League.

Να θυμίσουμε πως η κλήρωση θα διεξαχθεί αύριο, στις 13:00, με τον Ολυμπιακό να είναι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Σλόβαν: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μπόζικοφ, Κασιά, Πάουσεκ, Κανκάβα, Γκριν, Ζμραλ, Βάις, Τσάβριτς, Εντί

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά, Αγκισμπού Καμαρά, Ονιεκούρου, Αραμπί

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης