Football Talk

ΑΕΚ: Θέλει και φορτσάρει για να πάρει τον Τσούμπερ (video)

ΑΕΚ:  Θέλει και φορτσάρει για να πάρει τον Τσούμπερ (video)
Η ΑΕΚ έχει ως βασικό στόχο για τη θέση του αριστερού εξτρέμ τον διεθνή Ελβετό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Στίβεν Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ θέλει και προσπαθεί να κάνει δικό της στον Στήβεν Τσούμπερ. Πρόκειται για τον 30χρονο διεθνή Ελβετό μεσοεπιθετικό που ανήκει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και με τον οποίο υπάρχει ανοιχτές και προχωρημένες επαφές.

Ο παίκτης δεν υπολογίζεται ως πρώτη επιλογή από τον τεχνικό των Γερμανών, Όλιβερ Γκλάσνερ, ο οποίος μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (28/6) τόνισε για τον Τσούμπερ ότι ναι μεν είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις, ωστόσο από τις επιλογές που έχει για αριστερά δεν τον έχει ως πρώτη επιλογή.

Πρόκειται για παίκτη ο οποίος παίζει αριστερά στο κέντρο τόσο στο 4-2-3-1 όσο και στο 4-1-4-1, ενώ στη Γερμανία και στο 3-5-2 της Άιντραχτ έχει αγωνιστεί παίζοντας όλη την αριστερή πτέρυγα!

Η ΑΕΚ συζητά και για αγορά, αλλά και για δανεισμό ενός χρόνου με οψιόν αγοράς και σύντομα αναμένονται οριστικές εξελίξεις. 

Το ρεκόρ στο πρόσφατο Euro και η καριέρα του

Ο Τσούμπερ έπαιξε στο πρόσφατο Euroμε την Εθνική Ελβετίας και μάλιστα στον αγώνα κόντρα στην Τουρκία πέτυχε ένα σημαντικό ρεκόρ, καθώς δημιούργησε συνολικά 5 ευκαιρίες και οι 3 εξ αυτών οδήγησαν στα τρία γκολ της ομάδας του! Στο παρελθόν άλλοι δυο παίκτες έχουν πετύχει σε Euroκάτι αντίστοιχο: Ο Ρουί Κόστα στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία το 2000 και ο Μίκαελ Λάουντρουπ στο ματς της Δανίας απέναντι στη Γιουγκοσλαβία το 1984. Στο φετινό Euro ο Τσούμπερ ήταν βασικός, εκτός από το ματς κόντρα στην Τουρκία και στους νοκ άουτ αγώνες με Γαλλία και Ισπανία, ενώ είχε ως αλλαγή με την Ιταλία.

Η Άιντραχτ αγόρασε τον Τσούμπερ το καλοκαίρι του 2020 από τη Χοφενχάιμ δίνοντας 3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, όπως διαβάσατε και παραπάνω δεν είναι στις βασικές επιλογές φέτος στην Άιντραχτ και ο μάνατζέρ του από τις 19 Αυγούστου άρχισε να ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει. Ο γερμανικός σύλλογος ωστόσο έβαλε τιμή εκκίνησης τα 5 εκατ. ευρώ, «πατώντας» πάνω στις εμφανίσεις του παίκτη στο Euro.

Tην περσινή σεζόν είχε 21 συμμετοχές παίζοντας τις 12 ως «δεκάρι», τις 8 ως αριστερός μεσοεπιθετικός και μία ως δεξιός, δίνοντας τρεις ασίστ. Συνολικά έχει παίξει στην καριέρα του 374 ματς φορώντας τις φανέλες των Άιντραχτ, Χοφενχάιμ, Στουτγκάρδη στη Γερμανία όπου αγωνίζεται από το 2014 έχοντας 64 γκολ και 40 ασιστ! Επιπλέον, έχει αγωνιστεί και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2013 από την Γκρασχόπερς δίνοντας 3,6 εκατ. ευρώ και η οποία τον πούλησε το 2014 στην Χοφενχάιμ έναντι 3.9 εκατ. ευρώ.





Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης