Football Talk

Κλήρωση ομίλων Champions League 2021/22: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Κλήρωση ομίλων Champions League 2021/22: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Η κλήρωση των ομίλων του φετινού Champions League θα πραγματοποιηθεί απόψε (26/08) στις 19:00 στην Κωνσταντινούπολη, θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του MEGA και της COSMOTE TV και το BN Sports σας παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό για όσα πρέπει να γνωρίζετε. 
 
Η προκριματική φάση του φετινού Champions League έλαβε τέλος με κάθε επισημότητα και οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους έγιναν γνωστές, χωρίς να υπάρχει -δυστυχώς- ελληνική εκπροσώπηση
 
Από τη μία η «πρωτάρα» Σέριφ Τιρασπόλ, του Γιώργου Αθανασιάδη και του Δημήτρη Κολοβού. Η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που αγωνίζεται στους ομίλους της διοργάνωσης, καθιστώντας τη χώρα που εκπροσωπεί, την 34η που έχει παρουσιάσει ομάδα στους ομίλους από το 1992-93. Από την άλλη, το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, το πιο ισχυρό που υπήρξε ποτέ στο Champions League, γεμάτο με ομάδες ικανές να φτάσουν ως τον τελικό της διοργάνωσης.
 
Άλλη μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις ανοίγεται για κάθε ποδοσφαιρόφιλο και το BN Sports παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες της φετινής κλήρωσης των ομίλων του Champions League

Champions League: Η ώρα της κλήρωσης των ομίλων – Τα γκρουπ δυναμικότητας |  sportime.gr
 
Πώς θα γίνει η κλήρωση;
 
Πλέον, οι σύλλογοι έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ, τα γνωστά ως Pot, από τα οποία θα προκύψει και η δομή του κάθε ομίλου. 
 
Στο πρώτο, βρίσκονται οι ομάδες που κατέκτησαν το Champions League και το Europa League κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλα και οι πρωταθλητές των χωρών που έχουν την υψηλότερη θέση στην κατάταξη της UEFA. Από το 2ο γκρουπ έως το τέταρτο, μοιράζονται οι ομάδες ανάλογα με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει στις προηγούμενες ευρωπαϊκές τους πορείες.
 
Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το δεύτερο γκρουπ παρουσιάζεται ως ισχυρότερο του πρώτου, καθώς τα μεγάλα πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από ομάδες που δεν τις είχαμε συνηθίσει (π.χ. Σπόρτινγκ, Λιλ, Ίντερ), αλλά και ο δεύτερος τη τάξει ευρωπαϊκός τίτλος ήρθε στα χέρια της Βιγιαρεάλ!
E9qtbXcWYAY4ZBR.jpg
 
Υπενθυμίζεται πως σύλλογοι από την ίδια χώρα, δεν μπορούν να αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο, ενώ υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη και για τις τηλεοπτικές τους μεταδόσεις. Πώς;

 
Τηλεοπτικές μεταδόσεις: Ρυθμιστές ομίλων και ημερομηνιών
 
Οι αναμετρήσεις των ομάδων που προέρχονται από την ίδια χώρα θα χωρίζονται σε Τρίτη και Τετάρτη. Ποτέ την ίδια μέρα! Σε περίπτωση που τα παιχνίδια είναι τέσσερα και πάνω, θα σχηματίζονται δύο ζευγάρια, βασισμένα στη δημοφιλία των συλλόγων.
 
Για να επιβεβαιωθεί πως τα ζευγάρια από την ίδια χώρα, θα παίζουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές ημερομηνίες, οι όμιλοι φέρουν χρώματα. Από τον 1ο έως τον 4ο είναι κόκκινοι, ενώ από τον 5ο έως και τον 8ο είναι μπλε. Όταν μία ομάδα κληρώνεται με μία από κόκκινο όμιλο, αυτόματα και η άλλη θα συμπίπτει με μία από τους τέσσερις μπλε ομίλους
 
Με βάση το σκεπτικό της τηλεοπτικής δυναμικής, σχηματίζονται τα εξής ζευγάρια:
 
A: Τσέλσι & Μάντσεστερ Σίτι
Β: Ατλέτικο Μαδρίτης & Σεβίλλη
C: Ίντερ & Γιουβέντους
D: Μπάγερν Μονάχου & Ντόρτμουντ
Ε: Λιλ & Παρί Σεν Ζερμέν
F: Ρεάλ Μαδρίτης & Μπαρτσελόνα
G: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ & Λίβερπουλ
H: Πόρτο & Μπενφίκα
I: Σακτάρ & Ντιναμό Κιέβου
J: Λειψία & Βόλφσμπουργκ
K: Αταλάντα & Μίλαν
 
Συνεπώς, το ίδιο βράδυ δεν θα μπορούν να αγωνιστούν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ούτε Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη, αλλά θα μοιραστούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα κανάλια να έχουν πιο ισορροπημένο προϊόν. Το ίδιο, σαφώς, ισχύει και για την Αγγλία, όπου Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν τεράστια τηλεοπτική δυναμική, όπως συμβαίνει και με Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι
 
Πιο πιθανό μοιάζει, λοιπόν, να αγωνιστούν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι το ίδιο βράδυ και το άλλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.
 
Παράλληλα, έχουν οριστεί και οι ημερομηνίες της κάθε αγωνιστικής. Αναλυτικά:
 
1η αγωνιστική: 14/15 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 28/29 Σεπτεμβρίου
3η αγωνιστική: 19/20 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 2/3 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: 23/24 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική: 7/8 Δεκεμβρίου
 
Με τον τρόπο αυτό έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα, επαναφέροντάς το σε μία κανονικότητα, αφού πέρυσι οι ομάδες αναγκάστηκαν να παίζουν κάθε εβδομάδα για κάποιο διάστημα.
 
Ευχή όλων, ο δρόμος προς τον τελικό της Αγίας Πετρούπολης το Σάββατο 28 Μαΐου να μην εμποδιστεί από τίποτα και κανέναν, ώστε το Champions League της σεζόν 2021/22, να φέρει τις συγκινήσεις που έχουν ταυτιστεί με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Εικόνα 
Φάνης Τσοκανάς 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης