Football Talk

Χάος στα γήπεδα: Τα 5 + 1 περιστατικά βίας που μας θύμισαν το Νις - Μαρσέιγ (video)

Χάος στα γήπεδα: Τα 5 + 1 περιστατικά βίας που μας θύμισαν το Νις - Μαρσέιγ (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά (δυστυχώς) που θλιβερά γεγονότα σαν εκείνα που συνέβησαν στην αναμέτρηση της Νις με τη Μαρσέιγ διαδραματίζονται στο ποδόσφαιρο. Το «BN Sports» έψαξε και κατέγραψε αντίστοιχες περιπτώσεις συμπλοκών ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και οπαδούς.

Σχετικά Άρθρα

Σκηνές... χάους διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση της Κυριακή (23/8), όπου η Νις φιλοξένησε τη Μαρσέιγ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Σαμπιονά.

Στο 74ο λεπτό και με το σκορ 1-0 υπέρ της γηπεδούχου Νις, η Μαρσέιγ κέρδισε κόρνερ και ρόλο εκτελεστή ανέλαβε ο Παγέτ. Πριν προλάβει να πάει κοντά στο σημαιάκι ένα μπουκάλι με νερό εκτοξεύτηκε κατά πάνω και εκείνος γύρισε και το πέταξε στην εξέδρα των φανατικών! Η απάντηση ήρθε κατευθείαν με τους οπαδούς να του πετάνε και ένα δεύτερο και τον Παγέτ έξω φρενών να επιστρέφει και αυτό. Μέσα σε 10'' πάνω από 50 άτομα είχαν μπουκάρει και έτρεχαν προς το μέρος του.

Τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν οδήγησαν το διαιτητή στο να διακόψει οριστικά τον αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται σύντομα στα γραφεία της γαλλικής λίγκας. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ένα τέτοιο περιστατικό στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Παρακάτω, καταγράφουμε πέντε από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις όπου ποδοσφαιριστές ενεπλάκησαν με οπαδούς και το αντίθετο.

1. Τις... έριξε στον οπαδό ο Χαρούν Τεκίν

Τον Μάρτιο του 2013 ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Μπουρσασπόρ και την Κασίμπασα για το τουρκικό πρωτάθλημα έμελλε να... τιναχθεί στον αέρα! Ο τότε γκολκίπερ των «πράσινων», Χαρούν Τεκίν ήταν τόσο νευριασμένος από την εξέλιξη του αγώνα (σ.σ. ήττα της ομάδας του με 2-0) με αποτέλεσμα να επιτεθεί σε έναν οπαδό που μόλις είχε εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη του ματς.

Ακολούθησε σύρραξη στο γήπεδο, ενώ ο Τεκίν κατά την αποχώρηση του έβγαλε και πέταξε την μπλούζα του.

2.  Η σύρραξη στο «Γκούντισον Παρκ»

Ένας αγώνας ο οποίος κυλούσε ομαλά παραλίγο να ξεφύγει σε επικίνδυνα επίπεδα στο 64ο λεπτό του. Ο λόγος για το Λιόν - Έβερτον στη διοργάνωση του Europa League το 2017 στο «Γκούντισον Παρκ». Η Έβερτον βρέθηκε στο... «σκαμνί» της UEFA λόγω της επίθεσης οπαδού της σε ποδοσφαιριστή των Γάλλων. Το επεισόδιο -όπως προαναφέραμε- έγινε στο 64ο λεπτό, όταν ένα δυνατό φάουλ του Ασλεϊ Γουίλιαμς στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Αντονί Λόπες και προκάλεσε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας οπαδός των «τόφις» αποφάσισε να… πάρει μέρος στη σύρραξη επιχειρώντας να χτυπήσει τον Λόπες. Η Εβερτον ήδη ανακοίνωσε μετέπειτα πως ταυτοποίησε το συγκεκριμένο άτομο και πως του απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο για το μέλλον, ενώ παράλληλα υπέβαλε και επίσημη αναφορά στην αστυνομία του Μέρσισαϊντ.

3. Οι Ultras της Πετρολούλ ξεπέρασαν τα όρια

Το φθινόπωρο του 2011 ένα πολύ άσχημο περιστατικό διαδραματίστηκε στην αναμέτρηση της Πετρολούλ με τη Στεάουα Βουκουρεστίου για το ρουμανικό πρωτάθλημα. Ένας υποστηρικτής της γηπεδούχου ομάδας... μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε τον αμυντικό της Στεάουα, Τζόρτζ Γκαλαμάζ, με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο και ο ποδοσφαιριστής να λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του για 45 μέρες!

Ωστόσο, το συμβάν δεν έληξε εκεί. Οι συμπαίκτες του Γκαλαμάζ επιτέθηκαν και κλώτσησαν τον οπαδό, πριν τον απομακρύνει το προσωπικό ασφαλείας, με το διαιτητή να μοιράζει κόκκινες κάρτες και να διακόπτει για ένα 10λεπτο το ματς. Ακόμα, όταν η Στεάουα έκανε το 2-0 με πέναλτι, οι Ultras της Πετρολούλ άρχισαν να πετούν κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο, με μια εξ'αυτών να τραυματίζει τον τερματοφύλακα Τσιπριάν Ταταρουσάνου.

4. Η κλωτσιά του Πατρίς Εβρά

Στις 3 Νοεμβρίου 2017 ο Πατρίς Εβρά έφτασε σε σημείο να κλωτσήσει έναν οπαδό της ομάδας του, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του εκτός έδρας αγώνα της Μαρσέιγ με την Βιτόρια Γκιμαράεζ για το Europa League.

Ο οπαδός που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο φέρεται να έβρισε τον τότε 36χρονο αμυντικό, ο οποίος τον κλώτσησε και στη συνέχεια επικράτησε μεγάλη αναταραχή στο σημείο που βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί των Γάλλων. Ο Εβρά δέχθηκε ban από την UEFA ως τον Ιούνιο, με το συμβόλαιο του με τους Μασαλούς να τερματίζεται πρόωρα.

5. Η έκρηξη οργής του Εστέμπαν Αλβαράδο

Σε μια αναμέτρηση για το ολλανδικό Κύπελλο τον Δεκέμβριο του 2011 ανάμεσα σε Άγιαξ και Άλκμααρ όλα κυλούσαν όπως έπρεπε μέχρι που επικράτησε το χάος. Ένας 19χρονος τοξικομανής οπαδός του Αίαντα μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιτεθεί στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Εστέμπαν Αλβαράδο, όμως, δεν περίμενε καν τι... θα του έρθει.

Ο Κοσταρικανός κίπερ του επιτέθηκε και δεν σταμάτησε λεπτό να τον κλωτσάει μέχρι να τον ηρεμήσουν οι συμπαίκτες του και τον διαιτητή να τον αποβάλει με κόκκινη κάρτα, ενώ στη συνέχεια ο τεχνικός της Άλκμααρ Γκερτζάν Φερμπέικ διέταξε τους ποδοσφαιριστές του στο 35ο λεπτό να φύγουν από το ματς, το οποίο αναβλήθηκε.



Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης