Football Talk

Άρσεναλ-Τσέλσι 0-2: Καταπληκτικό ντεμπούτο για Λουκάκου - προβλημάτισαν οι «κανονιέρηδες» (video)

Άρσεναλ-Τσέλσι 0-2: Καταπληκτικό ντεμπούτο για Λουκάκου - προβλημάτισαν οι «κανονιέρηδες» (video)

Η Άρσεναλ υποδέχτηκε, στο Emirates,  την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, για την δεύτερη αγωνιστική της Premier League, δίνοντας το πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ σειρά είχε η… Τσέλσι.

Σχετικά Άρθρα

Η Τσέλσι επιβλήθηκε της Άρσεναλ εκτός έδρας, με σκόρ 2-0, θέλοντας να συνεχίσει τις νίκες και να ρίξει τους Λονδρέζους στο... λάκκο με τα φίδια, καθώς σημείωσαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, μετά από αυτή απέναντι στην Μπρέντφορντ (2-0). Η εικόνα των γηπεδούχων προβλημάτισε, ειδικά στο ανασταλτικό επίπεδο, όπου αντιμετώπισε πολλά κενά και λάθη

Μετά την Κρίσταλ Πάλας (3-0), «έσβησε» και την Άρσεναλ η Τσέλσι. Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε στο ντεμπούτο του το πρώτο γκολ με τα χρώματα των «μπλε» και ο εκπληκτικός Ρις Τζέιμς ήταν καθοριστικός για την πανηγυρική αυτή νίκη, καθώς μοίρασε μια ασίστ και πέτυχε ένα γκολ.

E9aI9PqX0AU0J0P.jpg

Ο αγώνας ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και να κυκλοφορούν την μπάλα χωρίς περιττά λάθη.

Στο πρώτο λεπτό η Άρσεναλ έκανε την αρχή με τον Σμιθ-Ρόου να κάνει το πρώτο σουτ του αγώνα και το Μεντί να μπλοκάρει εύκολα

Στο 15’ η Τσέλσι άνοιξε το σκορ (1-0) μετά από υπέροχη κυκλοφορίας της μπάλας. Ο Ρις Τζέιμς να βρήκε τον ελεύθερο χώρο, σέντραρε και τα πράγματα ήταν πολύ απλά για τον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος πλάσαρε και κατέγραψε το πρώτο γκολ στο ντεμπούτο της επιστροφής στην Τσέλσι. Μάλιστα, είναι το πρώτο του γκολ στην Premier League με την Τσέλσι.

Η Τσέλσι συνέχισε την πίεση και στο 20’ βρήκε ακόμα μια τελική, με τον Λουκάκου, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Λένο.

Στην αντεπίθεση η Άρσεναλ βγήκε υπό πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Σάκα δεν λειτούργησε ψύχραιμα και έχασε την μπάλα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες δεν έκαναν επιπόλαια λάθη έτσι ώστε να δώσουν ιδιαίτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Στο 35’ η Τσέλσι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα (2-0) με τον Ρις Τζέιμς να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον ελεύθερο χώρο που του άφησε η άμυνα της Άρσεναλ. O Μάουντ είδε τον χώρο, μοίρασε για τον Άγγλο επιθετικό, και αυτός με τη σειρά του τελείωσε την φάση με ψύχραιμο και ευθύβολο σουτ.

Η Άρσεναλ πήγε στα αποδυτήρια, μέσα σε αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους της, με το σκορ εις βάρος της (2-0), να αυξάνει περεταίρω την πίεση για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι συνέχισε από εκεί που το άφησε πατώντας επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια στους «κανονιέρηδες».

Στο 57’μετά από συνεργασία Τζέιμς-Λουκάκου, ο Μάουντ βρέθηκε ελεύθερος και επιχείρησε ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 59’ η Άρσεναλ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι, να μειώσει μετά από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Ρομπ Χόλντινγκ, αστόχησε στην κεφαλιά που εκτέλεσε υπό καλές προϋποθέσεις, κοντά στο τέρμα.

Οι «κανονιέρηδες» ανέβασαν ρυθμό, προσπαθώντας να απειλήσουν και να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Ο Ομπαμεγιάνγκ, με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο απείλησε στο 63’, αλλά ο Μεντί μπλόκαρε ξανά σταθερά.

Στο 70’ η Άρσεναλ έφτασε, ξανά κοντά στο γκολ, με το Σμιθ-Ρόου να κόβεται από τον Αθπιλικουέτα, ο οποίος του πήρε την «μπουκιά μέσα από το στόμα», απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στο 72’ ο Ρις Τζέιμς βρέθηκε ξαπλωμένος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο παίκτης της Τσέλσι συνέχισε κανονικά στον αγώνα, ανακουφίζοντας άπαντες.

Στο 77’ ο Λένο, έσωσε από σίγουρο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου την ομάδα του. Η συνεργασία έγινε ξανά ανάμεσα σε Λουκάκου-Τζέιμς-Μάουντ. Ο Μάουντ είδε τον αμαρκάριστο Βέλγο, ο οποίος περίμενε καρτερικά σε θέση βολής, πήρε την κεφαλιά και ο Λένο απέκρουσε με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και η άμυνα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι ελπίδες των γηπεδούχων «έσβηναν», καθώς δεν υπήρχε τρόπος να ανατραπεί το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το τελικό σκορ παρέμεινε ίδιο, με τους οπαδούς της Άρσεναλ να αποχωρούν πρόωρα από το Έμιρεϊτς απογοητευμένοι.


Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
:
Άρσεναλ: Λένο, Σοάρες, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ (66’ Ταβάρες), Λοκονγκά, Τζάκα, Σμιθ-Ρόου, Πέπε, Σάκα (61’ Ομπαμεγιάνγκ), Μαρτινέλι
Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (72’ Καντέ), Μάουντ (83’ Ζίγιεχ), Χάβερτς (90’ Βέρνερ), Λουκάκου


Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης