Football Talk

Ενέργειες FIFA και Fifpro για την απομάκρυνση παικτών από το Αφγανιστάν

Ενέργειες FIFA και Fifpro για την απομάκρυνση παικτών από το Αφγανιστάν
Η FIFA και η Διεθνής Ένωση Ποδοσφαιριστών, Fifpro, συμφώνησαν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση παικτών από το Αφγανιστάν  όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) η γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φάτμα Σαμούρα.

«Δουλεύουμε με τη Fifpro» εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι ήταν ήδη απαραίτητο να εκτιμηθεί ο αριθμός των ενδιαφερόμενων παικτών, που θέλουν να φύγουν από την χώρα.

«Απομάκρυνση ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν έχουμε κάνει στο παρελθόν, πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε ξανά», πρόσθεσε η Φάτμα Σαμούρα.

Η Fifpro εξήγησε με ένα tweet την Παρασκευή (20/8) ότι «πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τις κυβερνήσεις για να καθορίσουμε ένα σχέδιο απομάκρυνσης των αθλητών που βρίσκονται σε κίνδυνο, με στόχο να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος».

Μάλιστα η Fifpro αναφέρθηκε την Πέμπτη (19/8) στον θάνατο του Αφγανού διεθνούς στις ομάδες νέων, Ζακί Ανουρί, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, θύμα θανατηφόρου πτώσης ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί σε ένα αεροπλάνο για να φύγει από τη χώρα του, όπου οι Ταλιμπάν έχουν ανακτήσει τον έλεγχο.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης