Football Talk

Από την ΑΕΚ λείπουν πολλά, αλλά δεν γίνεται να μην βλέπουν τα βασικά!

Από την ΑΕΚ λείπουν πολλά, αλλά δεν γίνεται να μην βλέπουν τα βασικά!
Από την ΑΕΚ απουσιάζει η υπομονή, η αγάπη, το μεράκι, που μπορεί να βρει - με καλή θέληση - στο μέλλον, όμως τώρα χρειάζεται πάση θυσία ουσιαστικές κινήσεις και σχέδιο. 
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Τα φιλικά ποτέ δεν τα είχα σε… εκτίμηση. Ειδικά όταν περνάει μία μακρά περίοδος όπου οι ομάδες αναγκάζονται να δίνουν μόνο φιλικούς αγώνες, χάνεται και η ουσία του ενδιαφέροντος. Η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου έπαιξε ένα ακόμη φιλικό. Υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ήρθε στο ΟΑΚΑ και έκανε το 6 στα 6 σε νίκες σε αγώνες προετοιμασίας! Εντυπωσιακό στατιστικό για τους Αρκάδες. Το γεγονός αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα κάνει το… 6 στα 6 και στο πρωτάθλημα. Με απλά λόγια ότι μπορεί να δούμε σε φιλικούς αγώνες, είτε καλό είτε άσχημο, δεν είναι η μεγάλη εικόνα που μας δίνει έναν μπούσουλα για το τι θα δούμε στα επίσημα ματς.

Τέλος ο πρόλογος πάμε στην ουσία: Η ΑΕΚ έπαιξε το Σάββατο χωρίς τους δυο παίκτες της που προορίζονται να είναι τα βασικά της πλάγια μπακ (Μισελέν και Χατζισαφί), ενώ έλειπε και ο Μπακάκης. Ξεκίνησε χωρίς τα δυο εξτρέμ της που προορίζονται επίσης για βασικοί: Τον Γκαρσία και τον Άμραμπατ, ο οποίος όταν μπήκε έπαιξε δεξιά. Έπαιξε χωρίς τον Μάνταλο, επίσης, ο οποίος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, από το υπάρχον ρόστερ, στη μεσαία γραμμή που μπορεί να περάσει δυο κάθετες μπροστά. Πολλές και βασικές οι απουσίες λοιπόν. Όμως τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι πάρα πολλά (και) από το συγκεκριμένο φιλικό.

Η ΑΕΚ έχει τέτοιες χτυπητές αδυναμίες που δεν γίνεται να μην το βλέπουν οι αρμόδιοι και το βασικότερο δεν γίνεται να μην κάνουν κάτι να το φτιάξουν! Το ρεπορτάζ θέλει την ΑΕΚ να έχει ως προτεραιότητα να αποκτήσει ως το τέλος Αυγούστου έναν εξτρέμ ακόμα. Σαφώς και χρειάζεται.

Δεν αρκεί, ωστόσο… Δεν γίνεται να μην βλέπουν στην ΑΕΚ το πρόβλημα στο αριστερό άκρο  της άμυνας. Ο Μιτάι μπορεί να εξελιχθεί σε νέος… Κασάπης. Μακάρι το παιδί, έχει στοιχεία. Αλλά  για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο θέλει σαφώς πάρα πολύ δουλειά και χρόνο. Θα πει κάποιος «πώς θα γίνει νέος «Κασάπης» ο Μιτάι αν δεν πάρει παιχνίδια τώρα;». Σωστό. Η ΑΕΚ όμως είναι υπό πίεση. Δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και κυρίως δεν έχει την ομάδα αυτή τη στιγμή να απορροφήσει και να δώσει χρόνο στον Μιτάι. Ο Χατζισαφί δεν «γεμίζει» το μάτι ως πρώτη λύση, αλλά να τον δούμε τον άνθρωπο στο γήπεδο.

Τι έχει περισσότερο από κάθε άλλο βασική ανάγκη η ΑΕΚ; Μία χαφάρα στο κέντρο! Έναν παικταρά! Έναν ποδοσφαιριστή που να γεμίζει τον άξονα και να φτιάχνει παιχνίδι! Δεν θα βαρεθεί κανείς να γράφει πόσο τεράστια ανάγκη έχει η ΑΕΚ να πάρει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Το θέμα είναι πως πήγε να πάρει τον Εντσάμ. Εντάξει, μπλέχτηκε η ιστορία με τον Γάλλο και την αλλαγή μάνατζερ στη συνέχεια, αλλά γιατί δεν πάει να πάρει η ΑΕΚ τώρα έναν παίκτη εκεί κι ας μην είναι ο Εντσάμ, ειλικρινά προκαλεί απορία!

Ο Σάκχοφ όταν πιέζεται από τους αντιπάλους δεν μπορεί να αποδώσει δημιουργικά. Όταν έχει χώρο, θα περάσει δυο μπάλες. Επιπλέον, είναι αργό σκαρί και δεν έχει το καλό μακρινό σουτ. Ο Σιμάνσκι είναι τίμιος παίκτης. Τρέχει, προσπαθεί, κλείνει χώρους, αλλά του λείπει το γκολ και η δημιουργία. Μία χαφάρα στο κέντρο φωνάζει εδώ και χρόνια ότι θέλει η ΑΕΚ. Φωνάζει! Και δεν περιμένεις από το φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης ή τη Λαμία να το δεις. Χαφάρα για βασικό στο κέντρο και έναν εξτρέμ κι ας μην έρθει ως βασικός, θέλει πάση θυσία η ΑΕΚ. Δεν είναι ώρα για… ρίσκα. Δεν της βγαίνουν της ΑΕΚ τα ρίσκα! Το έχει δείξει η ιστορία.

5360695_1.jpg

Περί Μιλόγεβιτς και σχέδιο

Πάμε και λίγο στη μεγάλη εικόνα: Η ΑΕΚ και στα ματς με τη Βελέζ και με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και σε κάποια άλλα φιλικά που είδαμε από την Ολλανδία εμφάνισε κάποια θετικά κομμάτια στο παιχνίδι της που είχαν «σφραγίδα» προπονητή. Το Σάββατο για παράδειγμα μία φάση περίπου στο 12’, η μπάλα από αριστερά πήγε με γρήγορες πάσες και σωστή τακτική κίνηση όλων των παικτών, έγινε η σέντρα από τον αναγκαστικά δεξιό μπακ Σβάρνα, η αντίπαλη περιοχή «γέμισε» και βγήκε τελική με κεφαλιά του Σάκχοφ, που έφυγε άουτ.

Δεν είχαμε γκολ, δεν είχαμε σπουδαία φάση, αλλά βγήκε μία σωστότατη επίθεση. Μία φορά το είδαμε στο ματς αυτό! Άντε δυο! Λίγες! Ελάχιστες! Θετικό κομμάτι ότι η ομάδα πίεζε ψηλά και οργανωμένα και έπαιρνε την κατοχή. Αρνητικό ότι έχανε γρήγορα τη δική της κατοχή!

Ο προπονητής πρέπει να καταλήξει τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει η ΑΕΚ. Θέλει να παίζει από τα άκρα κυρίως; Ωραία, ας πάρουν μόνο ένα ακόμα εξτρέμ, όμως να γνωρίζουν ότι θα είναι εύκολη λεία για τους αντιπάλους αυτό το μονότονο παιχνίδι. Θέλει και από τον άξονα και τα άκρα να αναπτύσσεται; Τέλεια! Χρειάζεται και εξτρέμ και κεντρικό χαφ παικταρά που να κάνει τη διαφορά και εννοείται καλά μπακ.

5360616.jpg

Ο Άμραμπατ και το δίδυμο Αραούχο – Καρίμ

Ντεμπούτο έκανε και ο Άμραμπατ το Σάββατο. Έχει ποιότητα ο άνθρωπος. Το ξέρουμε. Δείχνει βαρύς λίγο πάντως. Θέλει τον χρόνο του να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Συν τοις άλλοις πρέπει να δούμε και που θα παίζει ο Μαροκινός, γιατί θεωρητικά ήρθε για αριστερό εξτρέμ.

Ένα άλλο θεματάκι που «χαλάει» την εικόνα της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι υπάρχουν παίκτες που συνεχίζουν να μην παίζουν για την ομάδα και το σύνολο. Ο Τάνκοβιτς για αρχή… Οι Αραούχο και Καρίμ επίσης. Και με τη Βελέζ και χθες αναγκάστηκαν οι δυο φορ να παίξουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μηδενική συνεργασία. Ο καθένας μόνος του! Πρέπει να το κοιτάξουν τα παιδιά λίγο αυτό μέσα τους… Και κάτι τελευταίο για όλους μας: Εντάξει με την κριτική, τα είπαμε, τα ξαναλέμε, τα συζητάμε τρία χρόνια τώρα, αλλά κάπου να βρούμε ένα μέτρο.

Σωστό το ανάθεμα μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, όμως διακρίνεται ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να «φτιάχνεται» που η ΑΕΚ είναι σε αυτή την κατάσταση για να βγαίνει να κράζει νυχθημερόν και όπου βρει βήμα. Η ΑΕΚ θέλει ξανά αγάπη! Θέλει στήριξη! Θα πει κάποιος και δε του ρίχνω άδικο, «να δούμε δυο πράγματα και θα στηρίξουμε».

Δεκτό… Εκεί φαίνεται όμως η ανιδιοτελής αγάπη… Όταν η αγάπη σου είναι κάτω, να την πιάσεις από το χέρι και να την σηκώσεις εσύ! Να μην περιμένεις να σηκωθεί μόνη της για να την αγαπήσεις πάλι. Η ΑΕΚ θέλει μεταγραφές, τα είπαμε παραπάνω, δουλειά, χρόνο, τύχη και λίγο αγάπη παραπάνω απ’ όλους μας…



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης