Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ο φαύλος κύκλος των συνεχόμενων αποτελεσμάτων και η εμπειρία που θα την φέρει στην… επιφάνεια!

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ο φαύλος κύκλος των συνεχόμενων αποτελεσμάτων και η εμπειρία που θα την φέρει στην… επιφάνεια!

Μία «δίκαιη μοιρασιά» έλαβε χώρα στο Σαν Μαμές, ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Μπαρτσελόνα, με τους γηπεδούχους ωστόσο, να εξακολουθούν να μην κερδίζουν, πέφτοντας πάλι σε έναν… φαύλο κύκλο που χαρακτηρίζει την τελευταία διετία τους.

Δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της La Liga όπως αναμενόταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία αγνοεί τη νίκη από… πέρυσι, μετρώντας έξι διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, με τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος δεν έχει ηττηθεί, ενώ το βράδυ του Σαββάτου κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα, βρίσκοντας μάλιστα δίχτυα μετά από τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος αθροιστικά.

Παρόλα αυτά, η εν λόγω κατάσταση δεν αποτελεί μία πρωτόγνωρη και μη διαχειρίσιμη φάση για την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και αυτό γιατί οι Βάσκοι, πριν ξεκινήσουν το αρνητικό σερί που τους διέπει μέχρι και σήμερα, μετρούσαν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, με διάρκεια… δύο φορές μεγαλύτερη από το διάστημα που έχουν στερηθεί τη νίκη.

Τότε η Μπιλμπάο είχε να ηττηθεί 14 παιχνίδια, με το σερί να ξεκινάει στα μέσα του Φεβρουαρίου 2020 και να ολοκληρώνεται 1,5 μήνα πριν από την λήξη του πρωταθλήματος!

Παρόλα αυτά, το τρέχον, αρνητικό σερί της Μπιλμπάο επίσης δεν είναι το χειρότερο της τελευταίας διετίας. Πριν από δύο σεζόν άλλωστε, δεν είχε κερδίσει από τις 8 Δεκεμβρίου του 2019, μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, μετρώντας έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες, σε ένα τραγικό τετράμηνο που «σημάδεψε» την σεζόν της.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα καταφέρει και πάλι να επιστρέψει στην επιφάνεια. Η κυκλοθυμικότητα που βγάζει στις πρώτες αγωνιστικές της La Liga είναι στην φύση της, αλλά οι Βάσκοι διαθέτουν το «know how», για να «σπάσουν» το αρνητικό σερί τους, και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, στα οποία πάντα αρέσκονται να γυρνούν…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης