Football Talk

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Φιλικό με… ξύλο και συμπεράσματα (video)

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Φιλικό με… ξύλο και συμπεράσματα (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε (και) την ΑΕΚ 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Σανταφέ, με την Ένωση να βγάζει αγωνιστικά θέματα, τους Αρκάδες να «πατούν» σωστά αγωνιστικά και τους Τζαβέλλα – Μπαράλες να πιάνονται στα χέρια!

Και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε ότι βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο. Χωρίς να εντυπωσιάσει, χωρίς να είναι καλύτερος, κράτησε στο μηδέν την ΑΕΚ κι αυτός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, παίρνοντας τη νίκη με 0-1, χάρις το γκολ του Σανταφέ στο 83’.

Ήταν η 6η φιλική νίκη των Αρκάδων σε ισάριθμα ματς, γεγονός αν μη τι άλλο εντυπωσιακό! Το ματς «φιλικό» ήταν στα χαρτιά γιατί ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μεγάλες εντάσεις πρώτα με τους Τζαβέλλα – Μπαράλες και μετά με Βράνιες – Τιλικά, αλλά και Ιγκλέσιας. Η ΑΕΚ πάντως σίγουρα πρέπει να δει πολλά πράγματα εν όψει του πρωταθλήματος, καθώς εμφανίστηκε προβληματική στην τελική προσπάθεια και στην άμυνά της, όταν όμως έπαιζε στο τέλος με άμυνα ανάγκης. Πρόβλημα έβγαλε και στην ανάπτυξη από τον άξονα σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Στα θετικά το ντεμπούτο του Άμραμπατ, ο οποίος έδειξε πως θέλει λίγο χρόνο να βρει τα πατήματά του, όμως υπήρξαν στιγμή που κατέθεσε την ποιότητά του στο χορτάρι.


Το παιχνίδι

Ειχε πολλές απουσίες ο Μιλόγεβιτς να καλύψει στο αποψινό φιλικό. Εκτός ήταν οι τραυματίες Μάνταλος, Μπακάκης, Γκαρσία, Σιμόες, ενώ πριν το ματς έγινε γνωστό ότι δεν βρίσκεται στην 11άδα ο Μισελέν, καθώς είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και ένιωθε ατονία(τη θέση του ως δεξί μπακ πήρε αναγκαστικά ο Σβάρνας). Συνυπολογίστε και τους ανέτοιμους, να βγάλουν πολλά λεπτά, Άμραμπατ, Αραούχο (προήλθε από τραυματισμό), Γαλανόπουλο και φανταστείτε ότι ουσιαστικά ο Σέρβος τεχνικός κατέβασε την πιο λογική 11άδα. Με διάταξη 4-3-3 ξεκίνησε η ΑΕΚ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης «πάτησε» στο 4-2-3-1.

Η Ένωση μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας στο πρώτο 10λεπτο καλή κυκλοφορία της μπάλας. Προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο η Ένωση έχοντας στο 6΄ένα σουτ του Τάνκοβιτς και στο 9’ μία κεφαλιά του Σάκχοφ που έφυγαν άουτ. Στο 19’ όμως τραυματίστηκε ο Αλμπάνης (τράβηγμα στο δικέφαλο και θα κάνει μαγνητική), έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αραούχο να παίρνει τη θέση του στην 11άδα. Το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2, με τον Αργεντινό να παίζει μαζί με τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση, τους Σάκχοφ – Λε Ταλέκ στον άξονα και στα άκρα τον Τάνκοβιτς με τον Σιμάνσκι. Τρία λεπτά μετά την αποχώρηση του Αλμπάνη και ο Αστέρας έχασε τον τραυματία Αλί Μπαμπά με τον Κρέσπι να περνάει στο γήπεδο, αλλά να μην αλλάζει η διάταξη των φιλοξενουμένων.

Ο ρυθμός γενικά μετά έπεσε. Αρκετά τα λάθη και από τις δυο πλευρές. Υποψία φάσεων ήταν η κεφαλιά του Βράνιες και το σουτ του Ανσαριφάρντ. Στο 41’ ο Σάκχοφ βρήκε τον Τάνκοβιτς μέσα στην περιοχή, το διαγώνιο σουτ όμως έβγαλε με τα πόδια ο Παπαδόπουλος. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος, όταν μετά από γέμισμα από φάουλ του Τζαβέλλα και προβολή του Βράνιες, ο Τάνκοβιτς από κοντά και απέναντι από τον Παπαδόπουλο πλάσαρε άουτ.

Καλύτερη και πιο δραστήρια η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να εντυπωσιάσει είχε τις στιγμές της και 9 τελικές. Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του είχε στο 18’ ένα σουτ του Ατιένθα που έφυγε άουτ.

Με ένταση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας Τρίπολης άλλαξε όλη την 11άδα του. Στο 49’ όμως είχαμε μεγάλη ένταση μεταξύ Τζαβέλλα και Μπαράλες που έφερε και την αναγκαστική αλλαγή τους. Ένα μαρκάρισμα στη σέντρα, απ’ αυτά που συμβαίνουν, τον αμυντικό και τον επιθετικό να τραβιούνται δηλαδή για να πάρουν σωστή θέση και τη μπάλα στα πόδια τους, έφερε… έκρηξη του Μπαράλες, ο οποίος γύρισε και χτύπησε με γροθιά τον Τζαβέλλα στο πρόσωπο! Ο αμυντικός της ΑΕΚ έμεινε όρθιος και προσπάθησε να τον πιάσει από το γιακά. Μπήκε στη μέση μετά ο Βράνιες και οι υπόλοιποι παίκτες και αποφεύχθηκε η σύρραξη! Τόσο ο Τζαβέλλας, όσο και ο Μπαράλες έγιναν αλλαγή για να ηρεμήσουν.  

Η είσοδος του Άμραμπατ

Κάτι ο τσακωμός Μπαράλες – Τζαβέλλα κάτι οι αλλαγές, δεν είδαμε ποδόσφαιρο στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Η είσοδος στο γήπεδο όμως του Άμραμπατ στο 61’ αντί του Σιμάνσκι, έδωσε πάλι ενδιαφέρον στο ματς. Το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο το είδαμε στο 68’, με τον Σάκχοφ να το επιχειρεί και τον Τσιφτσή να μπλοκάρει εύκολα.

Η μεγάλη φάση για την ΑΕΚ ήρθε στο 70’ και δημιουργήθηκε από τον Άμραμπατ, ο οποίος έπαιξε ως δεξί εξτρέμ. Ο Μαροκινός παίζοντας ως δεξί εξτρέμ πήρε τη μπάλα μετά την αλλαγή παιχνιδιού με 40αρα μπαλιά του Τάνκοβιτς, έκανε τη σέντρα, βρήκε τον Αραούχο με τον Αργεντινό να πιάνει το μονοκόματο σουτ και να βλέπει τη μπάλα να φεύγει άουτ

Νέα ένταση στο παιχνίδι!

Κι όμως στο 75’ είχαμε νέα ένταση μεταξύ των παικτών! Μακριά από τη μπάλα ο Βράνιες με τον Τιλίκα πιάστηκαν στα χέρια, τους χώρισαν αρχικά και στη συνέχεια ο Ιγκλέσιας είπε κάτι στον Βόσνιο αμυντικό και δημιουργήθηκε νέα ένταση! Μέχρι και οι Μιλόγεβιτς, Ράσταβατς μπήκαν στο γήπεδο για να ηρεμήσουν τους παίκτες του, πριν φτάσουμε σε γενική σύρραξη! Το κατάφεραν…


Ήρθε το γκολ

Κι όμως εκεί που θα πίστευε κανείς πως το «φιλικό» θα τελείωνε ισόπαλο χωρίς γκολ, ήρθε… έκπληξη. Ο Αστέρας Τρίπολης σε μία πολύ καλή οργανωμένη επίθεσή του από δεξιά, ο Γκαρθία έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι, εκεί ήταν μόνος του ο Σανταφέ ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1, στην πρώτη τελική των Αρκάδων προς την εστία του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ στη συνέχεια προσπάθεια να ισοφαρίσει, όμως δεν βρήκε τη στιγμή της. 


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σβάρνας, Βράνιες (81’ Μήτογλου, Τζαβέλλας (52’ Λάτσι), Μιτάι (56’ Παρράς), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (61’ Άμραμπατ), Σάκχοφ (73’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς, Αλμπάνης (λ.τ. 19’ Αραούχο), Ανσαριφάρντ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιένθα, Καστάνιο, Μουνάφο, Καπίγια, Κανελλόπουλος, Σαντόνια, Μπενίτο, Αλί Μπαμπά (λ.τ. 22’ Κρεσπί)

Στο β’ ημίχρονο: Τσιφτσής, Γκαρθία, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Κρέσπι, Σανταφέ, Ριέρα, Τιλίκα, Μπαράλες (50’ Μπενίτο)
 
Θ.Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης