Football Talk

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0: Πήρε «εκδίκηση» για την περσινή ήττα με εντυπωσιακό Τσιμίκα! (video)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0: Πήρε «εκδίκηση» για την περσινή ήττα με εντυπωσιακό Τσιμίκα! (video)

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ απέναντι στην Μπέρνλι, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 2-0, έχοντας ως βασικό αριστερό τους οπισθοφύλακα τον Κώστα Τσιμίκα, που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και κατέγραψε και την πρώτη του ασίστ στην Premier League.

Συνέχεια στο ηχηρό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στην πρεμιέρα απέναντι στη Νόριτς (0-3), έδωσε η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με αντίπαλο την Μπέρνλι, με τους «κόκκινους» να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, να παίρνουν «εκδίκηση» για την περσινή τους ήττα, που τους διέκοψε το αήττητο 68 εντός έδρας αναμετρήσεων, και να επικρατούν με 2-0, με μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι» παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί από την αρχή, και αφού γλύτωσαν στην κεφαλιά του Γουντ στο 17ο λεπτό, πήραν το προβάδισμα ένα λεπτό αργότερα, με τον Κώστα Τσιμίκα να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Έλληνας μπακ τροφοδοτήθηκε από το Μανέ, σήκωσε το κεφάλι και με εξαιρετική σέντρα «βρήκε» τον Ντιόγο Ζότα, που άνοιξε και πάλι το σκορ για την ομάδα του σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, δεν έλαβε χώρα κάτι αξιόλογο, με την Λίβερπουλ να οδηγείται στα αποδυτήρια προηγούμενη επί της Μπέρνλι για 14η φορά στα 16 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους στο Άνφιλντ, αναζητώντας στην επανάληψη ένα γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη της.

Και αφού αυτό δεν ήρθε ούτε στις ευκαιρίες των Μανέ δις (58’, 65) και Μοχάμεντ Σαλάχ (60’), διπλασίασε τα τέρματά της στο 69ο λεπτό με τον Αιγύπτιο να συνεχίζει επίσης την εντυπωσιακή εμφάνιση της πρεμιέρας.


Κάπως έτσι, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που «παραδοσιακά» την τελευταία τριετία τον δυσκολεύει, και δεν δέχθηκε γκολ για δεύτερο διαδοχικό ματς, με τους Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Ζοέλ Μάτιπ να εμπνέουν ασφάλεια, και να πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή τους.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης