Football Talk

Ντόρτμουντ: Το καρέ του «7», με νικητή τον Σάντσο και… πρωτοπόρο τον Λεβαντόφσκι!

Ντόρτμουντ: Το καρέ του «7», με νικητή τον Σάντσο και… πρωτοπόρο τον Λεβαντόφσκι!
Ο Τζιοβάνι Ρέινα αγωνίζεται πλέον με το νούμερο «7» της Ντόρτμουντ και είναι το wonderkid που καλείται να συνεχίσει μία παράδοση που ξεκινά από τον Λεβαντόφσκι και καταλήγει στον... μαγικό Σάντσο!

Ο Τζιοβάνι Ρέινα είναι ο κάτοχος της φανέλας με το νούμερο «7» για την Ντόρτμουντ, αφού διαδέχθηκε τον Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος αποχώρησε προς… Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ μεριά.

E8yU69kXsAIX9Wg.jpg

Στην πρεμιέρα της Bundesliga απέναντι στην Άιντραχτ, ο Αμερικανός μέσος μπορεί να «χάθηκε» πίσω από το κρεσέντο του Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά σκόραρε και ξεκίνησε με το… δεξί την δική του πορεία με τον αριθμό αυτό!

Η παρουσία του 18χρονου στις φετινές υποχρεώσεις του συλλόγου, δίνει την αφορμή για μία αναδρομή στους ποδοσφαιριστές που έφεραν επάξια το «Νο7» στην πλάτη τους και το υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
thumbnail_lewandowski_dortmund_130312.jpg

Τον Μάιο του 2021, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι απασχόλησε την παγκόσμια ποδοσφαιρική -και μη - κοινότητα, αφού έφτασε στην κατάρριψη ενός ρεκόρ που για χρόνια είχε μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μερικές στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Bundesliga, ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν, ξεπέρασε τα 40 γκολ που είχε πετύχει σε μία σεζόν (1971/72) ο Γκερντ Μίλερ, που προσφάτως έφυγε από τη ζωή, φορώντας τον αριθμό 9.

Ωστόσο, τα παρθενικά του βήματα στα γήπεδα της Γερμανίας το 2010/11, όντας μέλος της ομάδας της Ντόρτμουντ, έγιναν με το «7» και αν μη τι άλλο αποτέλεσαν την πιο σταθερή βάση για αυτή την παράδοση! Λίγο πριν ξεκινήσει η ανοδική του εξέλιξη που έφερε και τη μεταγραφή στη Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι πέτυχε σε 43 εμφανίσεις, 9 γκολ και 4 ασίστ.

Σίντζι Καγκάβα
Kagawa32560338e_2x.jpg

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό Σίντζι Καγκάβα, που αγωνίζεται από τον περασμένο Ιανουάριο με τα χρώματα του ΠΑΟΚ από τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε με τη σειρά του το δικό του πέρασμα με το 7άρι των «κιτρινόμαυρων».

Σε μία δεύτερη θητεία στο γερμανικό πρωτάθλημα, ερχόμενος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014/15, επέλεξε έναν… ξεχασμένο αριθμό. Σε μία σεζόν πριν την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του το 2015/16, κατάφερε σε 46 εμφανίσεις να πετύχει 13 γκολ και να δώσει ισάριθμες ασίστ.

Ουσμάν Ντεμπελέ
8201112lpw-8201893-article-dortmund-dembele-bundesliga-jpg_4218870_660x281_1.jpg

Oι συνεχείς τραυματισμοί που τον κρατούν καθηλωμένο εκτός αγωνιστικού χώρου για μεγάλα διαστήματα δεν του έχουν επιτρέψει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες της Μπαρτσελόνα, όταν τον απέκτησε από την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2017.

Το ποσό- ρεκόρ των 105 εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησε για τη μεταγραφή του, φανερώνουν την πεποίθηση της ομάδας πως ο 20χρονος (τότε) Ντεμπελέ αποτελούσε το απόλυτο πρότζεκτ για να βασιστούν οι «μπλαουγκράνα» στο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια που υπήρξε στους «κιτρινόμαυρους», δηλαδή τη σεζόν 2016/17, φρόντισε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο της φανέλας με το Νο7 και κέρδισε μία θέση δίπλα σε κορυφαία ονόματα.

Πέτυχε 10 γκολ και 22 ασίστ, εκ των οποίων τις 12 στον Ομπαμεγιάνγκ. Το απόλυτο δίδυμο!

Τζέιντον Σάντσο
GettyImages-1247119026.jpg

Ίσως ο πιο πιστός «στρατιώτης» του αριθμού 7 στη Ντόρτμουντ. Φεύγοντας από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, άλλαξε τα δεδομένα του, αγωνίστηκε με 4 διαφορετικά νούμερα, μέχρι και που «ανδρώθηκε» για να γυρίσει ξανά στα… παλιά.

Από το 2017, μέχρι και λίγες ημέρες πριν, όταν ανακοινώθηκε από την έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, αυτή της Γιουνάιτεντ, εξέλιξε την παράδοση, με την οποία, λίγο-πολύ, τυχαία είχε εμπλακεί και ανέβασε ένα επίπεδο αυτή τη φανέλα.

Σε ένα σύνολο 137 αγώνων, μέτρησε 50 γκολ με περισσότερες από 60 ασίστ και κέρδισε ένα εισιτήριο από τον Σόλσκιερ για τα σαλόνια της Premier. Όλα αυτά, όντας μόλις 21 ετών και αφήνοντας στον διάδοχο Ρέινα να ορίσει την τύχη «7»!

Το πιο χαρακτηριστικό είναι πως σε όλη αυτή τη διαδικασία της τελευταίας 10ετίας δεν έχει συμβάλλει κανένας Γερμανός ποδοσφαιριστής, αφού Μόριτς Λάιτνερ και Γιόνας Χόφμαν αρκέστηκαν σε… χαμηλές πτήσεις, φορώντας την εμφάνιση με το Νο7.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης