Football Talk

Ατρόμητος: Το «μοντάρισμα» ολοκληρώθηκε, τα φιλικά μένουν πίσω και η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό δημιουργεί προσδοκίες!

Ατρόμητος: Το «μοντάρισμα» ολοκληρώθηκε, τα φιλικά μένουν πίσω και η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό δημιουργεί προσδοκίες!

Ένα ολικό «λίφτινγκ» έλαβε χώρα την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο στον Ατρόμητο, με τον Άνχελ Λόπεθ να διαδέχεται τον Σάββα Παντελίδη, και τους Περιστεριώτες να προβαίνουν σε… 12 προσθαφαιρέσεις!

Σχετικά Άρθρα

Ένας εντελώς διαφορετικός Ατρόμητος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο νέο πρωτάθλημα της Super League, με τους Περιστεριώτες να διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό από την περσινή εικόνα τους, από άποψη προσώπων, έχοντας παράλληλα αντικαταστήσει και τον Σάββα Παντελίδη, με τον Άνχελ Λόπεθ, που πέρυσι εργάστηκε και… εντυπωσίασε στην τεχνική ηγεσία του Βόλου.

Οι προσθαφαιρέσεις του Ατρομήτου, και οι εντυπωσιακές αφίξεις

Οι αλλαγές των ποδοσφαιριστών κρίθηκαν επιβεβλημένες και τα ονόματα που διαδέχθηκαν τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Ροντρίγκο Γκάλο, Γιώργο Μανούσο, Δημήτρη Γούτα, Κλαρκ Ενσικουλού, Μπράιαν Ραμπέγιο, Ανδρέα Γιαννιώτη, Αμίρ Αγκάγιεφ, Χαβιέ Ούμπιντες (βρίσκεται ακόμη στον Ατρόμητο από άλλο πόστο) και τους δύο επιθετικούς (Μάτιτς και Εντομβόγκι), ήταν το δίχως άλλο, απρόβλεπτες.

Ο Ευθύμης Κουλούρης επέστρεψε, ο Δημήτρης Χατζηισαϊας ξεκινάει την τρίτη του θητεία στο Περιστέρι, οι Βίκτωρ Κλωναρίδης και Σπιριντόνοβιτς αποτέλεσαν «μπαμ», ο ταλαντούχος Πισάνο αποκτήθηκε και έχει εντυπωσιάσει, ο έμπειρος Καστεγιάνο με πλούσιο βιογραφικό από την Ισπανία θα καλύψει την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, ο Αλέξανδρος Καρτάλης άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο πρώην αρχηγός του Απόλλωνα, Τόμας Μπεντινέλι, υπέγραψε διετές συμβόλαιο, ο Βασιλαντωνόπουλος θα αποτελέσει μπακ-απ του Κυριάκου Κιβρακίδη, αν αυτός παραμείνει, και ο διεθνής με την Βοσνία Ερζεγοβίνης, Κέναν Πίριτς, θα αποτελέσει τον βασικό γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου.
Atromitos-5_1.jpg

Τα αποτελέσματα των φιλικών και η πρώτη αγωνιστική στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Όπως είναι λοιπόν σαφές, η δουλειά που είχε να διατελέσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ατρομήτου ο Άνχελ Λόπεθ, μόνο απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ομοιογένεια απουσίαζε από το «λεξιλόγιο» της ομάδας, τα νέα πρόσωπα δεν έχουν προσαρμοστεί εντελώς και άμεση συνέπεια των ολικών αλλαγών, αποτέλεσε η «μέτρια» εικόνα στα φιλικά, τα πολλά γκολ «παθητικό», και η αδυναμία των «μπλε» να διατηρήσουν ή να πάρουν το προβάδισμα, μην έχοντας παράλληλα πραγματοποιήσει ούτε μία «φιλική επικράτηση».

Αναλυτικά τα αποτελέσματά του  Ατρομήτου στις επτά φιλικές αναμετρήσεις:

  • Έλτσε – Ατρόμητος 6-1
  • Βαλένθια – Ατρόμητος 3-0
  • Χετάφε – Ατρόμητος 3-0
  • Λεβάντε – Ατρόμητος 2-1
  • Σαραγόσα – Ατρόμητος 1-1
  • Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 4-1
  • Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-2
  • Ιωνικός – Ατρόμητος 1-1

Παρόλα αυτά, το κλίμα στις τάξεις του Ατρομήτου είναι θετικότατο. Προβληματισμός δεν δύναται να υπάρχει, καθώς μιλάμε για «τεστ» που προσφέρονται για συμπεράσματα, η ανασφάλεια μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι προφανής, καθώς το διάστημα της προετοιμασίας ήταν μικρό και το… «καλοκαιρινό μοντάρισμα», αποτελεί απλώς «τροφή» για σκέψη και βελτίωση.

Καθρέφτης άλλωστε θα αποτελέσει το πρωτάθλημα, με βασικό στόχο του Ατρομήτου να αποτελεί η επιστροφή στην εξάδα και η διεκδίκηση ενός τροπαίου (Κύπελλο Ελλάδος), το οποίο αποτελεί και τον διακαή πόθο κάθε φίλου του Περιστερίου.
atromitos_1_2.jpg

Συνεπώς, φόβος δεν υπάρχει, τα φιλικά μένουν πίσω και το εναρκτήριο ματς του Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό του Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό, δημιουργεί προσδοκίες. Αν άλλωστε ο Ατρόμητος αποσπούσε ένα θετικό αποτέλεσμα, η συζήτηση των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στα φιλικά, θα εξακολουθεί να υφίσταται;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης