Football Talk

Άρσεναλ: Ο Όντεγκααρντ επιστρέφει και ο Μικέλ Αρτέτα καλείται να τον «χωρέσει» στην ίδια ενδεκάδα με τον Σμιθ Ρόου! (video)

Άρσεναλ: Ο Όντεγκααρντ επιστρέφει και ο Μικέλ Αρτέτα καλείται να τον «χωρέσει» στην ίδια ενδεκάδα με τον Σμιθ Ρόου! (video)

«Μία ανάσα» από την επιστροφή του στην Άρσεναλ με κανονική μεταγραφή, βρίσκεται ο Μαρτίν Όντεγκααρντ, με το Νορβηγό να γυρνά στο Βόρειο Λονδίνο, και τον Μικέλ Αρτέτα να καλείται πλέον να βρει τον τρόπο, ώστε  να συνυπάρξει επιτυχημένα, μαζί με τον Σμιθ Ρόου!

Σχετικά Άρθρα

Η επιστροφή του Μαρτίν Όντεγκααρντ στην Άρσεναλ είναι γεγονός! Μία πολυπόθητη επιστροφή, και μία επιτυχημένη κίνηση από τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι από το εξάμηνο διάστημα παρουσίας του Νορβηγού στο Βόρειο Λονδίνο.

Τα πεπραγμένα του Όντεγκααρντ στην Άρσεναλ και οι καλύτερες στιγμές του στο Βόρειο Λονδίνο

Ο Όντεγκααρντ άλλωστε, αγωνίστηκε 20 φορές με την φανέλα της Άρσεναλ, κέρδισε εννέα ματς, ηττήθηκε σε έξι, εκ των οποίων, μόνο σε αυτό απέναντι στην Λίβερπουλ, ήταν βασικός σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, ενώ είδε την ομάδα του μόνο μία φορά να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα (πλην της αναμέτρησης απέναντι στο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ), όταν αγωνίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά στο εκάστοτε ματς!
Arsenal-v-Leeds-United---Premier-League-cb640c702f4056011dde8f0645a154a0.jpg

Οι καλύτερές του εμφανίσεις ήταν στο 3-3 της Άρσεναλ με την Γουέστ Χαμ, όπου οδήγησε μόνος του τους «κανονιέρηδες» σε μία ισοπαλία-υπέρβαση, αν αναλογιστεί κανείς πως στο 40’ βρίσκονταν με τρία γκολ πίσω στο σκορ, στο ματς με την Τότεναμ, όπου ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή, αλλά και στα δύο τελευταία του ματς στην Premier League, απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον, όπου κατέγραψε τις δύο ασίστ που «μέτρησε» στο διάστημα που αποτέλεσε κάτοικο… Λονδίνου.

Όσο για τα γκολ του… Ξεχωρίζει το γκολ του επί ελληνικού εδάφους, στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό (3-1 υπέρ της Άρσεναλ), σε μία καταπληκτική για αυτόν εβδομάδα, όπου βρήκε δίχτυα δις (και στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου), ενώ αποτέλεσε και αρχηγό, για πρώτη φορά, με την Εθνική ομάδα της Νορβηγίας,  στα παιχνίδια των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2022.

Η επίτευξη της συμφωνίας με την Ρεάλ, η επιστροφή, και το project της συνύπαρξης με τον Σμιθ Ρόου

Όλα αυτά συνδυαστικά, έκαναν την Άρσεναλ και τον Μικέλ Αρτέτα να επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του. Ο στόχος επετεύχθη και πλέον ο Ισπανός οφείλει να δημιουργήσει μία επιτυχημένη συνύπαρξη του Νορβηγού με τον Σμιθ Ρόου.

Τον ταλαντούχο νεαρό της Άρσεναλ, που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, πήρε το «10» και αποτέλεσε και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας του στην ήττα-σοκ της πρεμιέρας απέναντι στην Μπρέντφορντ (2-0), που βρίσκεται στην Premier League μετά από 74 χρόνια.
esr_odegaard-758x404.jpg

Οι δύο ποδοσφαιριστές άλλωστε γνωρίζονται, έχουν συνυπάρξει στα 13 από τα 20 ματς που ο Όντεγκααρντ φόρεσε την φανέλα της Άρσεναλ, έχουν ηττηθεί σε τέσσερις περιπτώσεις και δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ σε κάποιο γκολ της ομάδας τους…

Αυτός λοιπόν είναι και ο βασικός στόχος πλέον του Μικέλ Αρτέτα… Το αίτημα του ικανοποιήθηκε, και τώρα οφείλει να προβεί στην ιδανική διαχείρισή του. Στην διαμόρφωση μίας τέτοιου είδους… Άρσεναλ, όπου ο Σμιθ Ρόου θα αρέσκεται να αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, αφήνοντας πίσω του κατά βάση, τον ρόλο του επιτελικού μέσου, και ο Μαρτίν Όντεγκααρντ θα μπορεί να τον «βρει», εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική κάθετη πάσα που διαθέτει…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης