Football Talk

Η «ελληνική» Σέριφ Τίρασπολ εντυπωσίασε, και το δίδυμο Αθανασιάδης-Κολοβός την οδηγεί στα… αστέρια!

Η «ελληνική» Σέριφ Τίρασπολ εντυπωσίασε, και το δίδυμο Αθανασιάδης-Κολοβός την οδηγεί στα… αστέρια!

Ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα ματς της σύγχρονης ιστορίας της, παρήγαγε απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Σέριφ Τίρασπολ, η οποία έχοντας ως βασικούς τους Γιώργο Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβό, σημείωσε την μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας τριετίας (3-0),  στην έδρα της, σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση!

Σχετικά Άρθρα

Επρόκειτο σαφώς για ένα ζευγάρι που όταν αναδείχθηκε από την κληρωτίδα, περιλάμβανε φαβορί, στην αρχική συζήτησή του. Η «έμπειρη» Ντιναμό Ζάγκρεμπ άλλωστε, η οποία έχει βρεθεί και στον δρόμο του Ολυμπιακού, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε και στους ομίλους του Champions League απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Αταλάντα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Σέριφ Τίρασπολ, η οποία δεν έχει παραβρεθεί την τελευταία πενταετία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και… όταν το έκανε (2016-17), γνώρισε έξι ήττες, δίχως καν να σκοράρει!

Παρόλα αυτά, κάθε πρόβλεψη έγινε «σμπαράλια» στο χορτάρι του Σταδίου Σερίφ. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν στην σύνθεσή τους τον Γιώργο Αθανασιάδη και τον Δημήτρη Κολοβό, ήταν εξαιρετικοί, επικράτησαν με 3-0, και οι δύο Έλληνες διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο, στην μεγαλύτερη επικράτηση της ομάδας τους, σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, την τελευταία τριετία ( 3-0 την Τορπέντο το 2018).

Ο Έλληνας γκολκίπερ διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 4η φορά στα τελευταία έξι ματς που έχει αγωνιστεί, δίχως μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ σε αναμέτρηση της Σέριφ, στα προκριματικά του Champions League, σε κανένα από τα έξι πρώτα ημίχρονα που έχει αγωνιστεί!
Kolovos_1.jpg

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κολοβός, συμπεριέλαβε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ανάμεσα από αυτό του Αντάμα Τραορέ. Πέτυχε εκπληκτικό γκολ με δεξί σουτ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, «έγραψε» το 2-0 και παρέμεινε αήττητος με τον Γιώργο Αθανασιάδη δίπλα του, στα τρία παιχνίδια που έχουν συνυπάρξει ως συμπαίκτες!

Οι δυο τους λοιπόν οδηγούν την Σέριφ στα… αστέρια, σε μία αξιοζήλευτη πορεία, με αρχή, μέση και… ένα τέλος που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Η Σέριφ Τίρασπολ ατενίζει τους ομίλους, και το 3-0 υπέρ της επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ την κάνει να ανυπομονεί ακόμη περισσότερο για το 8ο «καλοκαιρινό» της παιχνίδι, για να πανηγυρίσει και επίσημα την επιστροφή της στην… κορυφή!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης