Football Talk

ΠΑΟΚ – Μποέμιανς 2-0: Αποκατέστησε την λογική με Μπίσεσβαρ δημιουργό και σκόρερ (video)

ΠΑΟΚ – Μποέμιανς 2-0: Αποκατέστησε την λογική με Μπίσεσβαρ δημιουργό και σκόρερ (video)

Σε μία επίδειξη δύναμης και με τον κόσμο δίπλα του, έπειτα από 1,5 χρόνο απουσίας, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 την Μποέμιανς, ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 και προκρίθηκε στα play off του Europa Conference League. Με την Ριέκα στην επόμενη φάση.

Το καθήκον του έκανε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιανς και πήρε το εισιτήριο για τα play off του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος «έπνιξε» του Ιρλανδούς και με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο, πήραν την νίκη με 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Με την Ριέκα στα play off...

Προβάδισμα… πρόκρισης με ρεσιτάλ Μπίσεσβαρ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε από την αρχή του Ιρλανδούς. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 4ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ έκανε την σέντρα στην καρδιά της περιοχή και ο Στέφαν Σβαμπ έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο.

Η απάντηση της Μποέμιανς ήρθε στο 15ο λεπτό, όταν ο Νταβόι κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, έβγαλε την σέντρα για τον Κέλι αλλά ο Μιχαηλίδης παρέμβει, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ήρθε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους Ιρλανδούς, όμως το σουτ του Μπάρκλεϊ πέρασε δίπλα από την εστία του ΠΑΟΚ.

Με τον ρυθμό να έχει ισορροπήσει, ο Δικέφαλος βρήκε τον τρόπο να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Ελ Καντούρι έκανε μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος με υπέροχο πλασέ, έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο 28ο λεπτό.

Βέβαια, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κλειδώσει την πρόκριση, στο 35ο λεπτό, όμως η απουσία VAR λειτούργησε κατά του. Συγκεκριμένα, ο Ελ Καντουρί έκανε ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, έσκασε στην γραμμή και απομακρύνθηκε. Το ριπλέι, ωστόσο, έδειξε πως η μπάλα είχε μπει ολόκληρη στην εστία, χωρίς αυτό να αλλάζει κάτι.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής μπορεί να έβαζε το δύσκολο, έχασε όμως το… εύκολο. Στο 41ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Ελ Καντουρί, του οποίου το πλασέ, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 2-0.

Έριξε τον ρυθμό και πήρε την πρόκριση!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος μπήκε με την ίδια σοβαρότητα και δυναμική, χωρίς, ωστόσο, να είναι προσεκτικός στο αμυντικό κομμάτι. Η Μποέμιανς δεν έκανε φάση αλλά ήταν συνεχώς κοντά στην περιοχή του Πασχαλάκη. Μία κεφαλιά του Κέλι στο 60ο λεπτό, ανησύχησε τον διεθνή άσο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Βιειρίνια, όταν έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, τέσσερα λεπτά αργότερα. Στην συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Δικέφαλο να διατηρεί την κατοχή και την ηρεμία των δύο γκολ.

Τελικά, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το σκορ έμεινε στο 2-0 και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση με τελικό σκορ 3-2. Οι Ιρλανδοί πίεσαν όμως ο Δικέφαλος αντιστάθηκε με μεγάλη ευκολία και θα αντιμετωπίσει την Ριέκα.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σφιντέρφσκι)

ΜΠΟΕΜΙΑΝ (Κιθ Λογνκ): Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ (62′ Γουόρντ), Ντεβόι (87′ Μαλόν), Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι

Νότης Χάλαρης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης