Football Talk

Επιθετικές τριάδες που πετάνε «φωτιές» και το μαγικό Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ

Επιθετικές τριάδες που πετάνε «φωτιές» και το μαγικό Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ
Θυμόμαστε τις καλύτερες επιθετικές τριάδες της τελευταίας δεκαετίας και βάζουμε στη συζήτηση τη νέα τριπλέτα αστέρων της Παρί Σεν Ζερμέν, Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ.
Σχετικά Άρθρα
Η μεταγραφική «βόμβα» του καλοκαιριού είναι η μετακόμιση του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στο Παρκ ντε Πρενς τον περιμένουν ο… παλιόφιλος Νεϊμάρ και ο Κιλιάν Εμπαπέ, έτσι ώστε να συνθέσουν μια «διαστημική» επιθετική τριάδα που θα σκορπάει τρόμο στις αντίπαλες άμυνες.
Την τελευταία δεκαετία είδαμε πολύ αξιόλογες επιθετικές τριάδες αλλά θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τις καλύτερες:

Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα, 2014-2017)
Suarez_2.jpg
Το λεγόμενο “MSN” μπορεί να έχει διαλυθεί από το 2017 λόγω της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο Λιονέλ Μέσι έκανε μέχρι τη φετινή σεζόν τα μαγικά του για τη Μπαρτσελόνα. Οι τρεις Λατινοαμερικάνοι σουπερστάρ κατάφεραν μέσα σε τρεις σεζόν να σκοράρουν 364 γκολ και να μοιράσουν 174 ασίστ. Αποτέλεσαν τον ορισμό της φράσης «γκολ και θέαμα», οδήγησαν τους μπλαουγκράνα στο δεύτερο τρεμπλ της ιστορίας τους στην αγωνιστική περίοδο 2014/15. Σημαντικό επίτευγμά τους η κατάκτηση τριών συνεχόμενων Copa del Rey και δύο συνεχόμενων νταμπλ στην Ισπανία, ξεσηκώνοντας για τα καλά τις εξέδρες του Καμπ Νου.

Ρονάλντο-Μπέιλ-Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης, 2013-2018)
Bale_1.jpg
Έχοντας συνεισφέρει τα μέγιστα για την κατάκτηση τεσσάρων Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε σεζόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη σχετική λίστα οι Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά. Η τριάδα “BBC” έγραψε ιστορία για τους Μαδριλένους, αξιοποιώντας την έκρηξη και την ταχυδύναμη των Μπέιλ-Ρονάλντο και την εκτελεστική δεινότητα του Καρίμ Μπενζεμά. Εκτός από τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, οι "BBC" κατέκτησαν μαζί ένα Copa del Rey, μία LaLiga, τρία UEFA Super Cup και τέσσερα Παγόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνιο (Λίβερπουλ, 2017 μέχρι σήμερα)
Σαλαχ.jpg
Από τη μέρα που ήρθε στο Άνφιλντ για λογαριασμό της Λίβερπουλ ο Μοχάμεντ Σαλάχ το 2017, μαζί με τους προϋπάρχοντες Σαντιό Μανέ και Ρομπέρτο Φριρμίνιο κατάφεραν να σκοράρουν 273 γκολ. Οι τρεις επιθετικοί των «Ρεντς» είχαν καταλυτικό ρόλο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του πολυπόθητου πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια. Την πρώτη χρονιά της συνεργασίας τους κατάφεραν να πετύχουν 30 γκολ στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι τον τελικό, τα περισσότερα από κάθε άλλη τριπλέτα στη διοργάνωση. Όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν μαζί έχοντας στόχο να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ.

Ρόμπεν-Ριμπερί-Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου, 2014-2019)
Robben.jpg
Το θρυλικό δίδυμο “Roberry” (Robben & Ribery) έκανε τα «μαγικά» του από το 2009 στην Αλιάντς Αρένα του Μονάχου. Μάλιστα καταφέρανε να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 απέναντι στο μελλοντικό τους συμπαίκτη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μαζί σηκώσανε πέντε τίτλους Μπουντεσλίγκα, τρία DFB-Pokal και τρία Super Cup Γερμανίας. Παράδοξο αποτελεί το γεγονός ότι η Μπάγερν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ μια χρονιά πριν τη σύνθεση αυτής της ποιοτικότατης επιθετικής τριάδας, αλλά και τη χρονιά που διαλύθηκε (2019/20).

Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν, 2021)

Η νέα τριάδα «φωτιά» ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση που συμπεριλαμβάνουμε τον Λιονέλ Μέσι στη σχετική λίστα, μετά τη συνεργασία με τον Νεϊμάρ και τον Λουίς Σουάρες στη Μπαρτσελόνα. Κατά πολλούς η τριάδα Μέσι-Νεϊμάρ-Σουάρες είναι η καλύτερη του 21ου αιώνα, αλλά οι προσδοκίες για αυτά που θα δούμε στο Παρίσι είναι μεγάλες. Μέσι και Νεϊμάρ μπορούν να βρίσκονται με… κλειστά μάτια, ενώ ο «πυραυλοκίνητος» Κιλιάν Εμπαπέ θυμίζει σε πολλούς στοιχεία από Τιερί Ανρί και από το «Φαινόμενο» Ρονάλντο. Ο 22χρονος Γάλλος έχει όλο το μέλλον μπροστά του και του δίνεται η ευκαιρία να μεγαλουργήσει μαζί με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ.
Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι η δουλειά του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, καθώς κοινό χαρακτηριστικό κάθε επιθετικής τριάδας που αναφέραμε, ήταν το γεγονός ότι αποτελούσε μέρος μιας καλοδουλεμένης ομάδας.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης