Football Talk

Μέσι: «Πέρυσι δεν ήθελα να μείνω – Δεν είχα σκεφτεί ότι θα αποχωρήσω με αυτό το τρόπο» (video)

Μέσι: «Πέρυσι δεν ήθελα να μείνω – Δεν είχα σκεφτεί ότι θα αποχωρήσω με αυτό το τρόπο» (video)
Ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε τις τελευταίες του δηλώσεις ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, με τον Αργεντινό να μιλά για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, καθώς και για την επόμενη μέρα της καριέρας του.
Σχετικά Άρθρα
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μιλήσω. Αυτές τις μέρες το σκεφτόμουν πολύ τι θα πω. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έβγαινε τίποτα. Ήμουν μπλοκαρισμένος. Είναι πολύ δύσκολο για μένα μετά από τόσα χρόνια. Δεν είμαι προετοιμασμένος.

Πρέπει να πω αντίο σε όλο αυτό. Είναι ολόκληρη η ζωή μου εδώ. Από τα 13 μου και μετά από 21 χρόνια φεύγω με μία σύζυγο και τρία παιδιά, τα οποία είναι και Καταλανοί και Αργεντινοί. Αυτό είναι το σπίτι μας. Είμαι ευγνώμων για όλους μου τους συμπαίκτες και τους πρώην συμπαίκτες μου, και δεν μπορώ να πω ότι δεν θα γυρίσουμε σε μερικά χρόνια, γιατί εδώ είναι το σπίτι μας. 

Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς ανθρώπους. Τους ευχαριστώ όλους. Έχω ζήσει τόσα πολλά με την Μπαρτσελόνα. Καλά και κακά, αλλά όλα αυτά με βοήθησαν να βελτιωθώ, και να γίνω αυτό που είμαι σήμερα.

Από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία προσπάθησα. Η αλήθεια είναι ότι φεύγω. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα αποχωρήσω. Όχι με αυτό τον τρόπο.

Tρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν τον οργανισμό. Για όσα έζησα σε αυτήν την περίοδο. Για όλα τα καλά που έγιναν, αλλά και τα λίγα άσχημα, που με βοήθησαν να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ. Τα έδωσα όλα γι' αυτό το σύλλογο. Από την πρώτη μέρα που έφτασα μέχρι την τελευταία. Φεύγω. Είμαι ευγνώμων για τη φροντίδα που μου έδειξε ο λόγος. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φύγω.

Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με κοινό λόγω της πανδημίας. Ήταν δύσκολο που δεν ακούγαμε φωνές, πανηγυρισμούς, φιλάθλους να φωνάζουν το όνομά μου. Αν φανταζόμουν την αποχώρησή μου, θα τη φανταζόμουν σε γεμάτο Καμπ Νόου. Πρέπει να γίνει έτσι όμως. Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος είναι πάντα ίδια. Αναγνωρίζουν την αγάπη που έχω κι εγώ γι' αυτούς και το σύλλογο.

Ξεχνάω πολλά πράγματα από αυτά που θέλω να πω. Το σκέφτηκα πολύ, όμως τα λόγια δεν μου βγαίνουν. Το καλύτερο τώρα είναι να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις. Ειλικρινά ευχαριστώ όλους»!

 

Για τις περσινές φήμες αποχώρησής του: «Πέρυσι δεν ήθελα να μείνω, το είπα. Φέτος όμως ήθελα, είναι στενάχωρο».

Πώς νιώθει τις τελευταίες ημέρες: «Έχουν περάσει πολλά από το μυαλό μου. Είμαι μπλοκαρισμένος, δεν ήξερα ότι θα βρεθώ σε αυτή την θέση. Να αποχωρήσω, και επί της ουσίας να αλλάξω την ζωή μου στο έπακρο. Θα είναι δύσκολο και για μένα, και για την οικογένειά μου. Πίστευα πως θα μείνω. Θα είμαι εντάξει. Πρέπει να το αποδεχθώ και να προχωρήσω».

Για την επόμενη ομάδα της καριέρας του: «Έχω μιλήσει με αρκετές ομάδες, το τηλέφωνο έχει χτυπήσει πολλές φορές, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Για το αν είναι η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του: «Είναι η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές, πολλές ήττες, αλλά δεν άλλαζα τίποτα, αν γύριζα στο παρελθόν. Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή».

Για το πως θα είναι η Μπαρτσελόνα χωρίς αυτόν: «Στην αρχή είναι δύσκολο. Θα είναι περίεργο. Αλλά είχαμε πολλούς εξαιρετικούς παίκτες που έφυγαν. Έτσι είναι όμως. Στην αρχή είναι περίεργο αλλά μετά το συνηθίζεις. Ήρθαν μεγάλοι παίκτες και θα φτιάξουν μεγάλη ομάδα».

Για τις συζητήσεις του με τον Λαπόρτα: «Η αλήθεια είναι ότι μετά τις εκλογές έφαγα με τον πρόεδρο Λαπόρτα και μιλήσαμε. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα συνέχιζα, ότι δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Μετά έγινε αυτό που έγινε και δεν μπόρεσα να μείνω. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, αλλά...Ήμασταν σίγουροι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το συμβόλαιό μου. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε, δεν γινόταν και είναι τόσο απλό».

Για το τι θα έλεγε στον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας:

«Δεν ξέρω. Δεν τα ξέρω καλά. Αυτό που ξέρω είναι ότι λόγω της La Liga και των δυνατοτήτων του συλλόγου δεν μπορώ να συνεχίσω. Τον έχω συναντήσει μερικές φορές και μιλήσαμε λίγο, όμως δεν έχω κάτι να του πω. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα για να παίξει άλλο ένα ματς, με τον κόσμο στο γήπεδο: «Προφανώς. Για αυτούς τους φιλάθλους, θα ήμουν ανοικτός στο οτιδήποτε. Προφανώς θα ήθελα».

Για την αντίδραση των φίλων της Μπαρτσελόνα: «Πίστευαν πως θα μείνω. Και εγώ το ίδιο. Ήμουν ειλικρινής από την αρχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πιέσω κανέναν».

Για την αντιμετώπισή του σε περίπτωση που αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο μέλλον: «Οι άνθρωποι στην Μπαρτσελόνα με ξέρουν. Αν συναντήσω την Μπαρτσελόνα ως αντίπαλος, θα παλέψω. Έτσι ήμουν σε ολόκληρη την καριέρα μου. Όπως και ο Ντάνι Άλβες. Παρεμπιπτόντως να τον ευχαριστήσω για το χρυσό, Ολυμπιακό του μετάλλιο. Θα παλέψω για να τον φτάσω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θα αγωνιστώ!».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το τι πρέπει να περιμένουμε: «Δεν ξέρω. Εξαρτάται από την φυσική μου κατάσταση. Ήμουν τυχερός, δεν έχω περάσει σοβαρούς τραυματισμούς στη καριέρα μου. Θα πρέπει να μάθω τους νέους μου συμπαίκτες. Το ξανά είπα, δεν θα είναι εύκολο. Αλλά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Να μείνει στην Μπαρτσελόνα δίχως συμβόλαιο: «Δεν μπορώ να το κάνω, δεν είναι δυνατό. Δεν μπορώ να παραμείνω εδώ, πρέπει να σκεφτώ την καριέρα μου, και το μέλλον, από εδώ και πέρα».



www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης