Football Talk

ΑΕΚ – Βελέζ Mόσταρ 1-0 (2-3 πεν.): Τελικά πάει και πιο κάτω και από Ιούλιο… χειμώνα! (video)

ΑΕΚ – Βελέζ Mόσταρ 1-0 (2-3 πεν.): Τελικά πάει και πιο κάτω και από Ιούλιο… χειμώνα! (video)
Β’ Προκριματικός Conference League: Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς, η οποία αν και ισοφάρισε στο 98ο λεπτό με τον Πέτρο Μάνταλο το γκολ του πρώτου ματς, και επικράτησε με 1-0 στην κανονική διάρκεια στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε πιο αγχωμένη στα πέναλτι και αποκλείστηκε από την συνέχεια της νεοσύστατης διοργάνωσης
Σχετικά Άρθρα

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ απέναντι στην μαχητική Βελέζ, με την «Ένωση» να απωλεί τεράστιες ευκαιρίες, να ισοφαρίζει με τον Πέτρο Μάνταλο στις καθυστερήσεις, αλλά να μην καταφέρνει να πάρει την πρόκριση.

Έχοντας ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο στην επιστροφή του, ο οποίος έχασε το τελευταίο πέναλτι, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που απέκτησε δύο φορές στην «ρώσικη ρουλέτα», την οποία βίωσε για πρώτη φορά από το 1977 και το ματς με την ΚΠΡ, και έμεινε εκτός συνέχεια του Conference League!

Θετικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, πρωταγωνιστής ο Αραούχο

Με αρκετό ενθουσιασμό και διάθεση, προκειμένου να δώσει απαντήσεις, αναφορικά με την πρώτη «μέτρια» εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Βοσνία (είχε ηττηθεί με 2-1), μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, η οποία θέλησε με το ξεκίνημα να παρουσιαστεί απειλητική, αιφνιδιάζοντας την Βελέζ.

Κάπως έτσι, πραγματοποίησε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 10ο λεπτό, με τον Αραούχο να τροφοδοτείται από τον Μπακάκη, να απειλεί με σουτ εντός περιοχής και τον Μπογκντάνοβιτς να μπλοκάρει, ενώ με τον ίδιο τρόπο, ένα τέταρτο αργότερα, η… ίδια «δυάδα» λίγο έλειψε να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, με τον Βραζιλιάνο να προβαίνει σε επικίνδυνη κεφαλιά-ψαράκι.

Το εντυπωσιακό δεκάλεπτο της αναμέτρησης, και οι μεγάλες στιγμές πριν από την λήξη του ισόπαλου πρώτου μέρους

Παρόλα αυτά, όσα δεν έγιναν μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έλαβαν χώρα στο επόμενο δεκάλεπτο.

 

Αρχικά, η ΑΕΚ δημιούργησε την τρίτη της απειλητική κατάσταση στο ματς στο 34ο λεπτό, και πάλι με τον Αραούχο, ο οποίος όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Βελέζ λίγο έλειψε να προηγηθεί κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, με τον Στάνκοβιτς να έχει αντίδραση εξ’ επαφής, στο τελείωμα του Ράντοβατς.

 

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους έφερε και πάλι την υπογραφή του Σέρχιο Αραούχο στο 37ο λεπτό, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης μίας εντυπωσιακής αντεπίθεσης της ομάδας του, η οποία όμως και πάλι δεν πήρε το προβάδισμα, χάρη στην εντυπωσιακή επέμβαση του τερματοφύλακα της Βελέζ.

Αποφασισμένη η ΑΕΚ, ευκαιρία ο Τάνκοβιτς και… καθυστερήσεις

Ιδιαίτερα αποφασισμένη να βρει το πολυπόθητο γκολ και να φέρει την «σειρά» των δύο αναμετρήσεων στην απόλυτη ισορροπία παρουσιάστηκε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ, η οποία αφού δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε τελική προσπάθεια στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου μέρους, απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Τάνκοβιτς στο 52ο λεπτό.

 

Και πάλι όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Βελέζ επιδόθηκε σε αρκετές καθυστερήσεις, τόσο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όσο και ο κόσμος της εκνευρίστηκαν, ο ρυθμός έπεσε, και η κατάσταση ευνοούσε στον απόλυτο βαθμό τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν «μία ανάσα» και από το γκολ στο 70ο  λεπτό της συνάντησης, με τον Τσότσιτς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Το ακυρωθέν γκολ του Τζαβέλλα, οι χαμένες ευκαιρίες, η… «μαγική» στιγμή του 98ου λεπτού και… παράταση

Ο χρόνος κυλούσε, τα περιθώρια στένευαν και η ΑΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να αναζητήσει ένα γκολ που αναλογικά με την εξέλιξη του ματς, δικαιούνταν.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας σκόραρε στο 78ο λεπτό αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία, αστόχησε αμαρκάριστος με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, ο Αλμπάνης στο 88ο λεπτό δεν βρήκε εστία από δύσκολη γωνία, ενώ τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων «σημαδεύτηκαν» από την χαμένη ευκαιρία του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 92’.

 

Πλέον, έμενε ένα λεπτό. Οι ελπίδες της ΑΕΚ φαινόταν πως «έσβηναν» αλλά ο Μάνταλος είχε άλλη άποψη…

Εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, χρειάστηκε ένα κοντρόλ για να δημιουργήσει πλεονέκτημα για τον εαυτό του, σούταρε εξαιρετικά και έστειλε το ματς στην παράταση, με το ΟΑΚΑ να ξεσπά σε πανηγυρισμούς!

 

Ελάχιστες στιγμές στην παράταση και… το ματς στην «ρώσικη ρουλέτα»

Τίποτα αξιόλογο δεν έλαβε χώρα στο έξτρα μισάωρο που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να προσπαθεί αλλά την κούραση να κάνει την εμφάνισή της, παίζοντας άλλωστε μόλις το δεύτερο ματς της σεζόν, με την μεγαλύτερη ευκαιρία για την «Ένωση» να σημειώνεται στο δεύτερο τέταρτο, και να έχει ως πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος δεν βρήκε εστία.

 

Εξέλιξη της διαδικασίας των πέναλτι:

Γκεοργκίεβιτς, (απόκρουση) 0-0

Ανσαριφάρντ, (δοκάρι) 0-0

Μπραντάο, (γκολ) 0-1

Τζαβέλλας, (γκολ) 1-1

Βεχάμποβιτς, (απόκρουση) 1-1

Σακόφ, (γκολ) 2-1

Σπιγιάνοβιτς (γκολ) 2-2

Λόπες (απόκρουση) 2-2

Ζβόνιτς, (γκολ) 2-3

Αραούχο, (απόκρουση) 2-3


Ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (69' Λόπες), Τζαβέλλας, Βράνιες, Μπακάκης (90' Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80' Αλμπάνης, 90' Σάκχοφ), Αραούχο

Βελέζ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς (95' Μπραντάο), Οβτσινα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86' Ζβόνιτς), Πρσες (63' Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (95' Όσμιτς), Άντζουσιτς (73' Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73' Γκεοργκίεβιτς)




Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης