Football Talk

Βελέζ Μόσταρ – ΑΕΚ 2-1: Η «Ένωση» προβλημάτισε και πλέον... παίζει τα «ρέστα» της αναζητώντας μόνο τη νίκη στο ΟΑΚΑ!

Βελέζ Μόσταρ – ΑΕΚ 2-1: Η «Ένωση» προβλημάτισε και πλέον... παίζει τα «ρέστα» της αναζητώντας μόνο τη νίκη στο ΟΑΚΑ!
Η ΑΕΚ δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο Σαράγεβο, ηττήθηκε με 2-1 από τη ψυχωμένη Βελέζ Μόσταρ και πλέον, η νίκη στην επαναληπτική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα (29/07) αποτελεί μονόδρομο!
Μπλοκαρισμένη εμφανίστηκε η ΑΕΚ απέναντι στην παθιασμένη Βελέζ Μόσταρ και παρότι προηγήθηκε με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 12ο λεπτό, ηττήθηκε με 2-1. Σκόρερ για τους Βόσνιους ο Πρσες (14’) και ο Ζαΐμοβιτς (52’).

Πλέον, η σειρά των ζευγαριού επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ αν δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα το νεοσύστατο Europa Conference League αναζητά μόνο τη νίκη.


Ορμητικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, αλλά ο Πρσες της έκοψε τη φόρα

Η ΑΕΚ έδειξε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ότι ήθελε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης κατέγραψε το πρώτο της σουτ στην εστία με τον Σάκχοφ, αλλά ήταν αδύναμο και ο γκολκίπερ της Βελέζ μάζεψε την μπάλα στην αγκαλιά του με ευκολία.

Στην αμέσως επόμενη, αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Χρήστος Αλμπάνης στο 12ο λεπτό, με υπέροχη κάθετη μπαλιά, βρήκε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μπογκντάνοβιτς, τον πλάσαρε και έγραψε το 1-0 για την «Ένωση».


Η χαρά των «κιτρινόμαυρων» κράτησε, ωστόσο, μόλις δύο λεπτά. Η απάντηση των Βοσνίων ήρθε άμεσα με ένα εξαιρετικό σουτ του Πρσες από τα 25 μέτρα -περίπου- το οποίο δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Παναγιώτη Τσιντώτα, σημειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το 1-1.


Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά, αφού και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Η ΑΕΚ ήταν ελαφρώς πιο δραστήρια, ωστόσο, η επόμενη μεγάλη φάση άνηκε και πάλι στη Βελέζ.

Με μία ανάλογη προσπάθεια, σαν αυτή από την οποία προήλθε το 1-1, ο Πρσες απείλησε την εστία του γκολκίπερ της ΑΕΚ στο 32ο λεπτό, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Με το πρώτο ημίχρονο να δείχνει πως οδηγείται στο τέλος του χωρίς να αλλάζει κάτι, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να πάρει ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Στο 42ο λεπτό, ο Πέτρος Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ιρανός φορ υποδείχθηκε -πιθανότατα λανθασμένα- σε θέση οφσάιντ.

Με τη δυνατότητα ελέγχου της φάσης από το VAR να μην υπάρχει, το πρώτο μέρος έληξε στο 1-1.


Η ΑΕΚ την πρώτη ευκαιρία, η Βελέζ το δεύτερο γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ! Στο 49ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου, ο Γιώργος Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έξυσε τη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Μπογκντάνοβιτς και έφυγε άουτ.


Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε η απόλυτη ψυχρολουσία! Μετά από αδράνεια της άμυνας της «Ένωσης», ο Ζαΐμοβιτς επωφελήθηκε από τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτη Τσιντώτα, γράφοντας το 2-1 για τους Βόσνιους.


Η ΑΕΚ βγήκε μπροστά προσπαθώντας να απαντήσει και στο 74ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει! Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ξανά από στατική φάση που εκτέλεσε ο Μάνταλος (κόρνερ αυτή τη φορά), έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς.

Τέσσερα λεπτά μετά η Βελέζ απείλησε, αλλά η κεφαλιά του Γκεοργκίεβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Η «Ένωση» συνέχισε να δείχνει μπλοκαρισμένη, ωστόσο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσων του παιχνιδιού, έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει! Ο Νταμιάν Σιμάνσκι βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχήςπλάσαρεο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε και το 2-1 έμεινε ως τελικό σκορ.



Βελέζ Μόσταρ (Φέντα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς, Φερέιρα, Οβτσίνα, Πρσες (73’ Όσμιτς), Χασάνοβιτς, Άντσουσιτς (68’ Βεχάποβιτς), Μπραντάο (85’ Ντεγιάνοβιτς), Τσόσιτς (85’ Ράντοβιτς), Ζαΐμοβιτς (68’ Γκεοργκίεβιτς)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (60΄ Μιτάι), Σάκχοφ (80’ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αλμπάνης (60’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (69’ Αραούχο)

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης