Football Talk

Κολομβία: Το μηδέν στην άμυνα της δείχνει τον «δρόμο» για την Αργεντινή!

Κολομβία: Το μηδέν στην άμυνα της δείχνει τον «δρόμο» για την Αργεντινή!
H Κολομβία ξεπέρασε το «εμπόδιο» της Ουρουγουάης, βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά με την Αργεντινή και μπορεί να κυνηγήσει το...2001!

Η Κολομβία ήταν εκείνη που αναδείχθηκε νικήτρια απέναντι στην Ουρουγουάη με την διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America 2021. Απέναντι στην Αργεντινή τα ξημερώματα της Τετάρτης ετοιμάζεται να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει το τρόπαιο έπειτα από μία 20ετία.

Η φετινή πορεία της ομάδας στη φάση των ομίλων, δεν φανερώνει και τη θέση στην οποία βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο απολογισμός τους καταλήγει σε ένα «φτωχό» συμπέρασμα της τάξεως της μίας νίκης, μίας ισοπαλίας και δύο ηττών.

Παρόλα αυτά, στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη, έθεσαν τις βάσεις για την επιστροφή. Το 0-0 της κανονικής διάρκειας, έφερε τους δύο τερματοφύλακες να υπερασπίζονται την εστία τους στα πέναλτι. Εκεί ο αρχηγός, Νταβίντ Οσπίνα, πρωταγωνίστησε, αφού πραγματοποίησε 2 αποκρούσεις, γεγονός όχι και τόσο συνηθισμένο για την παρουσία του στο Copa America με μηδενικό «παλμαρέ».

E5aXIQ4XMAgv9cz.jpg

Κολομβία ή Αργεντινή;

Το σύνολο του Ρεϊνάλδο Ρουέδα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης είχε συνεισφορά από διάφορους ποδοσφαιριστές, χωρίς να βασίζεται σε ένα μόνο πρόσωπο στις δύσκολες καταστάσεις. Από την άλλη, η επερχόμενη αντίπαλος Αργεντινή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν εκεί για να «σβήσει» την αντίσταση του Εκουαδόρ με 2 ασίστ και 1 γκολ.

Η αντίστοιχη μονομαχία των προηγούμενων χρόνων δείχνει την υπεροχή της «αλμπισελέστε», με τη φετινή χρονιά να ανοίγει τον… δρόμο της Κολομβίας! Συγκεκριμένα, η Κολομβία σε όσα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί έστω ένα γκολ, έχει πάρει βαθμό (ή την πρόκριση). Η Αργεντινή, από το 2019 και μετά έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια… Τα τελευταία που δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα ήταν ανάμεσα σε Βραζιλία (μετέπειτα τροπαιούχο) και την αντίπαλό της στα προσεχή ημιτελικά, με το τελικό σκορ στο 2-0.

E5aUX0CXMAEPBkW.jpg

Το βράδυ της αποθέωσης

Η 40η έκδοση της διοργάνωσης, έλαβε χώρα στα γήπεδα της Κολομβίας… Την 29η Ιουλίου 2001 και ενώ το δεύτερο ημίχρονο βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Ιβάν Κόρντοβα- με καριέρα στην Ίντερ- στο 65ο λεπτό «παγώνει» το Μεξικό και ανεβάζει την ομάδα του στην κορυφή.

Τότε η ομάδα απαρτιζόταν από αστέρες της Λατινικής Αμερικής, τον Αριστιθάμπαλ που σκόραρε σε όλα τα ματς του τουρνουά πέραν του τελικού και τον γνωστό από το πέρασμα στην ΑΕΚ, Φαμπιάν Αντρές Βάργκας!

Από το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Ρουέδα, μπορούν επίσης να αναφερθούν αξιόλογα ονόματα με παρουσίες και στα Ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Χουάν Κουαδράδο, Ντουβάν Ζαπάτ, Ντάνβινσον Σάντσες και όλοι οι υπόλοιποι πιστοί… στρατιώτες του αθλήματος τίθενται ενώπιον μίας Αργεντινής στη δύση του ηγέτη της. Το ποιος θα βρεθεί στα τελικά, είναι υπόθεση 90 λεπτών!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης