Football Talk

Copa America: Μεγάλη πρόκριση της Βραζιλίας – Με «θρίλερ» στα πέναλτι το Περού

Copa America: Μεγάλη πρόκριση της Βραζιλίας – Με «θρίλερ» στα πέναλτι το Περού

Δύο μεγάλες μάχες επιφύλασσε η πρώτη μέρα των προημιτελικών του Copa America, με τις Βραζιλίας και Περού να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/07), έγινε η αρχή για τη φάση των προημιτελικών του Copa America, με την Βραζιλία να αντιμετωπίζει τη Χιλή και το Περού την Παραγουάη. Δύο αναμετρήσεις που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και εν τέλει, τόσο η ομάδα του Νεϊμάρ, όσο και εκείνη των Περουβιανών, πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Χρονικά πρώτο, ήταν αυτό του Περού με την Παραγουάη. Ένα παιχνίδι που θύμισε αρκετά εκείνα του EURO στη φάση των «16», καθώς είχαμε απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων. Ο Γουστάβο Γκόμεζ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Παραγουανούς, για να φέρει τούμπα το ματς με δύο δικά του γκολ, ο Λαπαντούλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Παραγουάη βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Αλόνσο αλλά ο Γιοτούν έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ το Περού, πριν ισοφαρίσει ο Άβαλος στο 90ο λεπτό και στείλει το ματς στα πέναλτι. Εκεί, οι Περουβιανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και με τον, άλλοτε μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Τραούκο, να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι, προκρίθηκαν στους «4».

Ο επόμενος αντίπαλός τους, θα έβγαινε από το ματς της Βραζιλίας με τη Χιλή. Με τις ομάδες να παίζουν στα ίσα, το γκολ του Πακετά στο 47ο λεπτό, ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στους Βραζιλιάνους και να τους χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μάλιστα, από το 50ο λεπτό, έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος πήγε πολύ άτσαλα πάνω στον Μένα. Η Χιλή ανέβασε την πίεσή της, έχασε ευκαιρίες αλλά το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-0 και η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει το Περού για μία θέση στο μεγάλο τελικό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης