Football Talk

Copa America 2021: Kανονικά αρχίζει στη Βραζιλία μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου!

Copa America 2021: Kανονικά αρχίζει στη Βραζιλία μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου!
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας έδωσε το πράσινο «φως» για την χώρα που θα διοργανώσει το Copa America 2021, παρά τις διαρκώς αυξανόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων Covid-19.
Το τουρνουά το οποίο είχε αναβληθεί πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας, αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διοργανωθέι στην Κολομβία και την Αργεντινή. Ωστόσο η Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής τους αφαίρεσε το δικαίωμα.

Η Βραζιλία αυτοπροτάθηκε να το διοργανώσει, παρά την αντίθετη άποψη που είχαν αρκετοί διεθνείς παίκτες της, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα με τον κορονοϊό. Τελικά με ανακοίνωσή τους επιβεβαίωσαν ότι θα αγωνιστούν κανονικά στους αγώνες. Το τουρνουά πρόκειται να διεξαχθεί στις πολιτείες του Ρίο Ντε Τζενείρο, Γκόιας, Μάτο Γκρόσο, καθώς και στο ομοσπονδιακό κομμάτι της χώρας.

Όλες οι υπόλοιπες κομητείες αρνήθηκαν να διοργανώσουν παιχνίδια για λόγους ασφαλείας του κοινού. Ηχώρα της Λατινικής Αμερικής έχει μέχρι στιγμής 475.000 θανάτους από την εξάπλωση του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις Η.Π.Α. παγκοσμίως.

Η διοργάνωση ανοίγει τις... πύλες του στις 14 Ιουνίου, όπου η οικοδέσποινα Βραζιλία θα αναμετρηθεί με την Βενεζουέλα ενώ ο άλλος αγώνας της ημέρας είναι ανάμεσα στην Κολομβία και τον Ισημερινό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης