Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Από την όγδοη θέση τα Χριστούγεννα, στο τρίτο πρωτάθλημα σε μία τετραετία!

Μάντσεστερ Σίτι: Από την όγδοη θέση τα Χριστούγεννα, στο τρίτο πρωτάθλημα σε μία τετραετία!

Το πιο δύσκολο από τα τρία πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν το φετινό, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος οδήγησε τους «πολίτες» στην έβδομη κατάκτηση του τίτλου στην ιστορία τους και στην πέμπτη επί εποχής Premier League, κατορθώνοντας να επιστρέψει στην κορυφή, παρά το γεγονός πως τα Χριστούγεννα βρισκόταν στην 8η θέση!

Σχετικά Άρθρα

Πρωταθλήτρια για έβδομη φορά στην ιστορία της και πέμπτη επί εποχής Premier League αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, δίχως μάλιστα να χρειαστεί να αγωνιστεί, καθώς μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Λέστερ με 1-2 στο «Όλντ Τράφορντ» κατόρθωσε να «κλειδώσει» τον τίτλο, έχοντας πλέον 10 βαθμούς διαφορά και μόλις 3 αγωνιστικές να απομένουν.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό μάλιστα γίνεται το επίτευγμά της, αν αναλογιστεί κανείς την βαθμολογική θέση και την απόσταση που είχε από την κορυφή, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρισκόταν στην όγδοη θέση, και είχε 8 βαθμούς διαφορά από την πρώτη Λίβερπουλ, έχοντας βεβαίως και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Παρόλα αυτά έκτοτε, και έπειτα από την ισοπαλία με την Γουέστ Μπρομ με 1-1, η οποία είναι και η τελευταία της σε όλες τις διοργανώσεις, στα μέσα Δεκεμβρίου, δεν «ξανασκόνταψε» πουθενά.

Κέρδισε 13 φορές συνεχόμενες στην Premier League, πέρασε μπροστά και πήγε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ δίχως σχεδόν κανένα κίνητρο. Η ήττα της στο Etihad από το σύνολο του Σόλσκιερ (0-2) δεν την επηρέασε και η Σίτι έφτασε άνετα στην κατάκτηση του τίτλου, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, ενώ παραβρίσκεται ταυτόχρονα και στον τελικό του Champions League.

E04h2U0WUAAM4CQ_1.jpg

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως η διαφορά της με την Λίβερπουλ την δεδομένη χρονική στιγμή τοποθετείται στους 23 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει πως η ομάδα του Κλοπ από τα Χριστούγεννα και μετά συγκέντρωσε μόλις 26 πόντους, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι 57, έχοντας βρει δίχτυα 52 φορές σε 22 ματς, με 14 γκολ παθητικό, ενώ οι «κόκκινοι» σκόραραν 28 φορές και δέχθηκαν 6 τέρματα περισσότερα από την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Η τελευταία φορά που έγινε μία τέτοιου είδους κατάκτηση ήταν το 1981-82 από την Λίβερπουλ, η οποία βρισκόταν στην 12η  θέση τα Χριστούγεννα, έχοντας ηττηθεί μάλιστα στις 26 Δεκεμβρίου από την Σίτι με 1-3, ενώ κάτι ανάλογο έχουν πραγματοποιήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1995-96 και η Άρσεναλ, η οποία ήταν στην τέταρτη θέση τα Χριστούγεννα, αλλά 13 βαθμούς πίσω από την κορυφή!

Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξεχώρισε την φετινή κατάκτηση από τις υπόλοιπες λέγοντας:

«Ήταν η δυσκολότερη χρονιά από όλες. Πάντα θα την θυμόμαστε, και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο κερδίσαμε τον τίτλο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και διαθέτω αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

 E1K5tAmWUAQBnhg.jpg

Αναλυτικά η κατάταξη τα Χριστούγεννα:

Θέση

 Ομάδα

Βαθμοί

1

Λίβερπουλ

31

2

Σίτυ

27

3

Μάντσεστερ Γιουν.

26

4

Έβερτον

26

8

Μάντσεστερ Σίτι

23

 

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης