Football Talk

Αδιέξοδο για Λονδίνο, η Πορτογαλία πλέον φαβορί για τον τελικό του Champions League!

Αδιέξοδο για Λονδίνο, η Πορτογαλία πλέον φαβορί για τον τελικό του Champions League!

Η συζήτηση ανάμεσα στην UEFA και την βρετανική κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και πλέον απομακρύνεται όλο και περισσότερο η πιθανότητα, ο τελικός του Champions League να διεξαχθεί στο Λονδίνο. Η Λισαβόνα προβάλλει πλέον ως το φαβορί!

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το θρίλερ με το πού θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, συνεχίζεται!
Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ευρωπαΐκή ομοσπονδία και την αγγλική κυβέρνηση που κίνησε το ζήτημα αλλαγής χώρας από την Κωσταντινούπολη που είναι ορισμένος ο τελικός στις 29 Μαΐου, βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Αυτό γιατί δεν δέχεται με τίποτα η βρετανική πλευρά να παραιτηθεί από την απαίτηση για καραντίνα κατά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο για περίπου 2.000 ανθρώπους της UEFA καλεσμένους και χορηγούς VIP καθώς και για τους εργαζομένους στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έχουν τα δικαιώματα.

Ο αγώνας Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Στάδιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη αλλά αυτή η περίπτωση τέθηκε σε αμφιβολία αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έβαλε την Τουρκία σε ταξιδιωτική red list και είπε στους οπαδούς ότι δεν θα έπρεπε να πάνε λόγω των υψηλών ποσοστών μολύνσεων από COVID στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε lockdown.

Η UEFA σχετικά απρόθυμα ξεκίνησε συνομιλίες με την βρετανική κυβέρνηση και την FA για τη μετακίνηση του αγώνα, αλλά οι πληροφορίες του BN sports αναφέρουν πως υπήρξε πλήρες αδιέξοδο, κυρίως επειδή ήταν ανυποχώρητη η αγγλική πλευρά στο θέμα άρσης της καραντίνας!
Έτσι η Πορτογαλία θεωρείται πλέον «όλο και πιο πιθανό», οπως μας είπε το απόγευμα της Δευτέρας αξιωματούχος της UEFA, «να φιλοξενήσει τον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν»!

Ωστόσο, οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδέχεται να συνεχιστούν την Τρίτη, καθώς και οι δύο πλευρές, αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και η μία και η άλλη, και προσπαθούν να βρουν λύση.

Η Λισαβόνα και το Πόρτο θεωρούνται πιθανότερες πόλεις ως λύσεις εάν η Αγγλία δεν καταφέρει να φιλοξενήσει το παιχνίδι.

Πάντως η UEFA συμφώνησε ότι ο τελικός του Champions League θα πρέπει να μετακινηθεί από την Κωνσταντινούπολη και μπήκε σε συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο αφού το ζήτησε προσωπικά ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσει εξαιρέσεις από τους κανόνες καραντίνας, και σε αυτό δεν φαίνεται σημείο επαφής.

Θυμίζουμε πως η Λισαβόνα πήρε εκτακτως τη διοργάνωση και πέρσι τον Αύγουστο ανάμεσα στην Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης