Football Talk

Η φετινή Superleague έχει πέντε λόγους να… λάμπει

Η φετινή Superleague έχει πέντε λόγους να… λάμπει

Ιδιαίτερη, ελπιδοφόρα και πλούσια σε ταλέντο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή σεζόν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρήκε τη λάμψη που χρειαζόταν για να αρχίζει να ελπίζει στο μέλλον της. Οι αποκαλύψεις της Superleague είναι αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο Άρης υποδέχεται τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η Superleague 1 ανοίγει την αυλαία της για τη σεζόν 2020/21. Μία χρονιά, που θα εξελισσόταν πολύ διαφορετικά από τις υπόλοιπες. Όχι προς την βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας. Ούτε από τον πρωταθλητή ή τις ομάδες που θα πέσουν.

Είχε να κάνει με τα ταλέντα που θα έβγαζε ο κάθε σύλλογος. Μία σειρά από μικρά «διαμάντια» ξεπετάχτηκαν από τις υποδομές για να πρωταγωνιστήσουν με τους «μεγάλους». Μπορεί να γεννήθηκαν τη νέα χιλιετία, ωστόσο έδειξαν έτοιμα ότι μπορούν να οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και πάλι στις μεγάλες δόξες.

Άλλοι πήραν ήδη τον δρόμο του εξωτερικού, άλλοι είναι στο στόχαστρο των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και άλλοι, δείχνουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Αυτά είναι τα πέντε «αστεράκια» που έκαναν όλη τη χώρα, να ασχολείται μαζί τους.

 
Χρήστος Τζόλης

Η Ελλάδα απέκτησε το δικό της wonderkid. Ο Χρήστος Τζόλης είδε δείξει μερικά από εκπληκτικά χαρακτηριστικά του, στο κλείσιμο της περασμένης σεζόν, ωστόσο φέτος, το έφτασε σε άλλο επίπεδο. Ο, μόλις 19 ετών, εξτρέμ του ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό ηγέτη του Δικεφάλου και το ταλέντο του δεν περιορίζεται εντός συνόρων. Κατάφερε να φτάσει μέχρι και τους 40 κορυφαίους του βραβείου Golden Boy.

Ταυτόχρονα, στο ελληνικό πρωτάθλημα, διέλυσε κάθε ρεκόρ. Ήδη μετράει 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει ως απολογισμό 16 γκολ και 10 ασίστ. Βέβαια, δεν γίνεται να παραλείψουμε τον συνωστισμό των μεγάλων ομάδων για την απόκτησή του. Τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ντόρτμουντ, Ίντερ και Μπριζ.

 
Τάσος Δουβίκας

Ο πιο «ψημένος» από τους υπόλοιπους της λίστας. Ο Τάσος Δουβίκας δεν συστήθηκε φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 2017, και ενώ είχε μόλις ενηλικιωθεί, ο νεαρός φορ πρωτοεμφανίστηκε με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης. Τότε ήταν που έκανε το πρώτο «μπαμ», το οποίο όμως εξελίχθηκε σε απλό… πυροτέχνημα. Παρόλο που είδε πρόταση ύψους 2 εκατ. Ευρώ, γρήγορα ήρθε η απότομη προσγείωση. Τότε, εμφανίστηκε ο Βόλος ΝΠΣ. Με ελεύθερη μεταγραφή, το περασμένο καλοκαίρι, δίνει την ευκαιρία στον ταλαντούχο άσο, να κάνει ένα restart στην καριέρα του. 

Εκείνος, με τη σειρά του, απλά το τήρησε. Σε ηλικία 21 ετών, κατάφερε να φτάσει ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας και στην κορυφή των Ελλήνων, με 13 τέρματα έως τώρα. Η επιβράβευση ήρθε πριν λίγες μέρες. Η Ουτρέχτη, με 1,2 εκατ. Ευρώ. κάνει δικό της τον διεθνή άσο και από το καλοκαίρι, θα ανοίξει τα φτερά στη χώρα των… Ελλήνων.

 
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Ένα ακόμα δημιούργημα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Αυτό, όμως, είναι κάπως… ιδιαίτερο. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος απέδειξε με έντονο τρόπο πως δεν είναι απλά «ένα ακόμα ταλέντο». Είναι το μέλλον του «τριφυλλιού». Ο 19χρονος χαφ έχει καταφέρει να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής και να γίνει ένας από τους καλύτερους μέσους της φετινής Superleague. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει σταθερή πορεία, όμως ο διεθνής άσος έχει αποδείξει πως είναι για μεγάλα πράγματα.

Αποκορύφωμα για αυτή τη χρονιά, δεν είναι άλλο από το τρομερό «σόλο» που έκανε στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο υπερταλαντούχος ποδοσφαιριστής πήρε τη μπάλα από τον άξονα, την οδήγησε με απίθανο τρόπο μέχρι την περιοχή και ένα «τακουνάκι»… ακριβείας, σέρβιρε στον Αργύρη Καμπετσή για το τελικό 2-0. Φυσικά, οι «καμπάνες» του εξωτερικού ηχούν και για εκείνον. Ήδη ο όμιλος της Red Bull, στον οποίο ανήκουν ομάδες όπως η Λειψία και η Σάλτσμπουργκ, παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του.

 
Δημήτρης Πινακάς

Το πιο λαμπρό… «αλογάκι». Έτσι χαρακτηρίζουν την περίπτωση του Δημήτρη Πινακά στη πόλη όπου πρωταγωνιστεί φέτος. Ο 19χρονος επιθετικός είναι ένας από τους κορυφαίους της Λάρισας, η οποία μπορεί να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, όμως ο νεαρός άσος αποτελεί ένα μεγάλο της «όπλο». Παρότι έκανε φέτος τις πρώτες του παρουσίες ως βασικός, πραγματικά έχει κάνει το «κλικ» σε όλη τη χώρα. 

Δεν είναι μόνο τα επτά γκολ που έχει πετύχει ή το γεγονός ότι παίζει σε όλες τις θέσεις. Έχει ματώσει και τα δίχτυα των Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Η εκτελεστική ικανότητα που έχει και οι προοπτικές εξέλιξης, έχουν κάνει ήδη την ομάδα του Πειραιά να κινείται δυναμικά για την απόκτησή του. Βέβαια, να τονίσουμε πως έχει φορέσει και δύο φορές το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

 
Αλέξανδρος Λώλης

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννενα να αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη, όμως ο Αλέξανδρος Λώλης είναι εκείνος που τη κάνει να «γυαλίζει» λίγο περισσότερο. Ο 18χρονος εξτρέμ ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που ο Αργύρης Γιαννίκης εμπιστεύτηκε αμέσως από την Κ19. Η επιβεβαίωσή του, βγήκε στο τερέν. Μέσα σε 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει δείξει πως το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. 

Η ταχύτητά του, η τρομερή εξέλιξη που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και η νεαρή ηλικία του, δείχνουν πόσα μπορεί να πετύχει. Ήδη Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν δείξει πως θέλουν να κυνηγήσουν την υπόθεσή του, ενώ υπάρχουν και σειρήνες από το εξωτερικό. Να σημειώσουμε εδώ πως ο ταλαντούχος άσος βρίσκεται μέσα σε ένα από τα καλύτερα ρόστερ των Ιωαννίνων και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

 
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συνηθίζει κάτι τέτοιο. Είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν, που στο τέλος της χρονιάς, υπήρχαν τέτοιες ηλικίες σε βασικές θέσεις. Λίγο ο κορωνοϊός, λίγο το παράδειγμα, καταλήγουμε σε μία Superleague γεμάτο… αστέρια.

Νότης Χάλαρης
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης