Face to Face

Ο Δημήτρης Χαντάκιας στο BN Sports: «Απόφαση ζωής να φύγω στο εξωτερικό – Έτσι θα προκριθεί ο Ολυμπιακός»

Ο Δημήτρης Χαντάκιας στο BN Sports: «Απόφαση ζωής να φύγω στο εξωτερικό – Έτσι θα προκριθεί ο Ολυμπιακός»

Δανεισμοί, εμπόδια, ένας προπονητής που τον δίδαξε και το όνειρο του εξωτερικού. Ο Δημήτρης Χαντάκιας μοιράζεται την ποδοσφαιρική ιστορία του και… «συμβουλεύει» τον Ολυμπιακό!

Κάθε παιδί, όταν κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, έχει ως όνειρο να γίνει επαγγελματίας. Ειδικά, στην ομάδα την οποία υποστηρίζει. Μπορεί να υπάρξουν εμπόδια, αναποδιές, εξωαγωνιστικά θέματα, όταν το καταφέρνει όμως, νιώθει τρομερά συναισθήματα.

Ο Δημήτρης Χαντάκιας αποτέλεσε από τα κορυφαία ταλέντα του Παναιτωλικού, κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα και να ζήσει το όνειρο για 3,5 ολόκληρα χρόνια. Οι δύο δανεισμοί-«κλειδιά», το ταξίδι στο εξωτερικό και η καθιέρωση στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Έλληνας άσος της Ζίρα, εξιστορεί στο «BN Sports» όσα αντιμετώπισε για να φτάσει μέχρι εδώ και ο προπονητής στον οποία χρωστάει πολλά. Ταυτόχρονα, σκιαγραφεί και την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, Νέφτσι Μπακού, στην οποία έχει διατηρήσει το μηδέν στις πέντε από τις έξι αναμετρήσεις τους.

  • Ήσουν από τα μεγάλα ταλέντα του Παναιτωλικού. Πως διαχειρίστηκες τότε αυτόν τον «τίτλο»;

«Μπορώ να πω, πως δεν ήταν ο σωστός. Ήμουν 16 ετών, όταν ο Παναιτωλικός με έβαλε να κάνω προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Όταν είσαι σε τέτοια ηλικία και προπόνησε με τον Άγγελο Χαριστέα, είσαι λίγο στα χαμένα. Μέρα με την μέρα, με βοηθούσαν άπαντες να προσαρμοστώ και τους ευχαριστώ όλους για αυτό»

  • Μόλις έγινες επαγγελματίες, παραχωρήθηκες δανεικός στον Φωκικό. Έπειτα καθιερώθηκες στην πρώτη ομάδα του Παναιτωλικού. Θεωρείς πως αυτός ο δανεισμός ήταν το κλειδί;

«Ήμασταν πολλά στόπερ στο ρόστερ. Νομίζω πέντε και εμένα. Οπότε δύσκολα θα έβρισκα την ευκαιρία να αγωνιστώ, έτσι ζήτησα να πάω δανεικός κάπου για να πάρω συμμετοχές. Εκεί βρέθηκε ο Φωκικός. Μου έκανε πρόταση και μου πρόσφερε φανέλα βασικού. Έπαιξα όλα τα ματς εκείνο το εξάμηνο και το καλοκαίρι επέστρεψα. Έπαιξα για λίγο φιλικά και μόλις ανέλαβε ο κύριος Μαντζουράκης. Με εκείνον καθιερώθηκα»

  • Πως ήταν η αίσθηση να καθιερώνεσαι στην ομάδα που ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

«Ήταν ένα όνειρο ζωής. Είμαι φίλαθλος της ομάδας και ήταν κάτι τρομερό να καθιερώνομαι και να προσφέρω στον σύλλογο. Ήταν από τα καλύτερα γεγονότα της ζωής μου γιατί αγαπάω πραγματικά τον Παναιτωλικό»

  • Από που προέκυψε το δανεισμός στην Κέρκυρα έπειτα από 3,5 χρόνια;

«Τότε ήταν προπονητής ο Δέλλας. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Είδε ότι δεν με χρησιμοποιούσε όσο θα ήθελα και έτσι αποφασίσαμε να φύγω δανεικός τον Γενάρη του 2019. Ήθελα να είμαι βασικός αλλά δεν γινόταν και να ήθελα να πάω κάπου να παίζω»

  • Πήρες αυτά που περίμενες από αυτόν τον δανεισμό;

«Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε. Δεν είχαμε γήπεδο για προπόνηση, είχαμε οικονομικά θέματα. Έφυγαν αρκετοί παίκτες όταν πήγα, υπήρχε κακή ψυχολογία και αποκορύφωμα, ήταν πως δεν ανεβήκαμε κατηγορία. Όταν επέστρεψα στον Παναιτωλικό, η ομάδα πήρε τον Πορτογάλο προπονητή, Κάστρο. Εκείνος είπε πως δεν θέλει τους δανεικούς πίσω. Κανέναν μας. Ήμασταν εννιά παίκτες που φύγαμε τότε»

  • Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να μετακομίσεις και με τι σκεπτικό το έκανες;

«Για εμένα ήταν απόφαση ζωής να φύγω από την Ελλάδα. Μέχρι τότε δεν είχα ξαναπαίξει μακριά από την χώρα μου. Με στήριξαν άτομα από την οικογένεια μου. Ήταν αρκετά δύσκολο και οι σκέψεις μου ήταν τι θα συναντήσω εκεί. Αλλά ευτυχώς, πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελα. Έπαιξα αρκετά στη Βουλγαρία και την Τσέρνο Μόρε και έπειτα ήρθε και η πρόταση με τη Ζίρα»

  • Από το περασμένο καλοκαίρι είσαι στη Ζίρα. Πως είναι για έναν Έλληνα το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν;

«Για εμένα είναι κάτι πολύ ωραίο. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο, έχουν καλές εγκαταστάσεις, καλά γήπεδα. Όλα αυτά είναι σημαντικά για έναν αθλητή για να αποδώσει. Μπορεί να μην ακούγεται σαν χώρα για την δυναμική της. Απίστευτοι άνθρωποι, τρομερές παροχές. Νιώθω πάρα πολλά όμορφα. Ζεστό κλίμα στην ομάδα και προσαρμόστηκα αμέσως»

  • Το ποδόσφαιρό τους, μοιάζει με της Ελλάδας; 

«Έχει πολλά κοινά στοιχεία. Δεν έχει την ποιότητα της. Οι ομάδες εδώ βέβαια ξέρουν να αμύνονται αλλά και να χτυπάνε εντυπωσιακά στην κόντρα. Δεν ρίχνουν το απίστευτο χρήμα αλλά έχουν εξίσου πολύ καλές ομάδες. Για αυτό μας δυσκολεύουν στις ελληνικές ομάδες. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού τους»

  • Είχες καθόλου προτάσεις για να επιστρέψεις Ελλάδα; Αν ναι, από ποιες;

«Όταν έπαιζα στον Παναιτωλικό, υπήρχαν επίσημες προτάσεις. Όμως η ομάδα ζητούσε ένα συγκεκριμένο ποσό, που καμία ομάδα δεν έδινε. Για αυτό και δεν έγινε ποτέ κανένα deal»

  • Πάμε στη Νέφτσι Μπακού, την οποία αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Έχεις παίξει έξι φορές απέναντι της και τις πέντε από αυτές, έχεις κρατήσει το μηδέν. Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός έχει προσωπικότητα σαν ομάδα. Δεν θα έρθει εδώ για να κλειστεί. Θα επιβάλλει τον ρυθμό του και σίγουρα είναι το φαβορί. Όμως, δεν πρέπει να υποτιμήσει την Νέφτσι Μπακού. Είναι ένας σύλλογος που έχει κορμό εδώ και τρία χρόνια. Έχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Επίσης, θα έχουν φιλάθλους και θεωρώ πως θα δούμε ανταγωνιστικό παιχνίδι»

  • Το 1-0 είναι καλό αλλά εύθραυστο σκορ. Τι συμβουλή θα έδινες για να έχουμε ελληνική πρόκριση;

«Για να κερδίσει, πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να κρατήσει μπάλα, να μην δώσει χώρους στη Νέφτσι και να της επιβληθεί. Να μην την αφήσει να περάσει από το μυαλό της ότι μπορεί να κερδίσει. Να δείξει πως όντως είναι φαβορί. Ωστόσο, όπως είπα και πριν, είναι μία εξαιρετική ομάδα και θα δούμε μία τρομερή αναμέτρηση»

Unknown.jpeg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης