Face to Face

O Βασίλης Μουράτος στο BN Sports: «Στο Λαύριο για να κυνηγήσουμε το ταβάνι μας!»

O Βασίλης Μουράτος στο BN Sports: «Στο Λαύριο για να κυνηγήσουμε το ταβάνι μας!»

Ο Βασίλης Μουράτος μιλά στο BN Sports για την παραμονή του στο Λαύριο, τη σχέση του με τον Χρήστο Σερέλη και τον ηγετικό του ρόλο στην ομάδα!

Σχετικά Άρθρα

Η περασμένη και πολύ επιτυχημένη σεζόν για το Λαύριο συνδέθηκε αν μη τι άλλο με το όνομά του. Ο Βασίλης Μουράτος, έλαβε την εμπιστοσύνη που χρειαζόταν και έφερε εις πέρας, μαζί με την ομάδα του, μία πολύ δύσκολη «αποστολή» που τους έδωσε τελικά τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο της Ευρώπης.

Μιλά στο BN Sports και αναλύει τον ρόλο που έχει αναλάβει, την σχέση που έχει «χτίσει» με τον προπονητή του και τους στόχους που θέτει η ομάδα για τα νέα δεδομένα της επερχόμενης χρονιάς!

Τρίτη σεζόν στο Λαύριο για σένα… Ποσο εύκολο ήταν να πεις το ναι της παραμονής; 

«Νομίζω ότι ήταν πιο δύσκολο από τις υπόλοιπες δύο ανανεώσεις που έχω κάνει με την ομάδα. Όχι γιατί υπήρχε κάτι αρνητικό, απλά επειδή εμφανίστηκε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες και ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα κάνω την καλύτερη επιλογή! Ήταν, άλλωστε μία πολύ καλή χρονιά για όλους, αλλά τελικά στο μυαλό μου κατέληξα πως θα είναι καλύτερο να μείνω στην ομάδα του Λαυρίου για τρίτη χρονιά και να συνεχίσουμε να κυνηγάμε το ταβάνι μας!» 

Το όνομα σου, πράγματι, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον δεδομένου πως η περασμένη χρονιά σε ανέδειξε πιο βελτιωμένο παίκτη και στην κορυφαία πεντάδα. Ακούστηκαν πολλά για την ΑΕΚ, αλλά και για Παναθηναϊκό, σωστά; 

«Ναι είναι αλήθεια αυτό, κάθε μία περίπτωση, όμως, δεν προχώρησε για τους δικούς της λόγους, αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή ότι συνεχίζω με την που βρίσκομαι ήδη και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στο παρελθόν…» 

Είχε σημασία στην απόφαση σου ο ηγετικός ρόλος που σου έχει δοθεί από τον προπονητή σου;  

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο κάτι τέτοιο και πολύ κομβικό μάλιστα! Έχουμε χτίσει μία πολύ υγιή σχέση με τον κόουτς Σερέλη, αλλά και με ολόκληρο τον οργανισμό του συλλόγου. Θέλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε σε αυτά τα πλαίσια και μοτίβα για να επαναληφθούν επιτυχημένες πορείες, όπως ήταν η περσινή!» 

5226444.jpg

Πως είναι όλη σου η συνεργασία με τον Χρήστο Σερέλη; Βλέπουμε πως πιστεύει τους νέους παίκτες και πορεύτηκε με αυτούς την περασμένη σεζόν! 

«Θεωρώ ότι είναι μία ιδανική συνεργασία και σχέση που ζητά κάθε παίκτης να έχει με τον προπονητή του. Λαμβάνω πολύ μεγάλη αγάπη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου από εκείνον και ανάλογα προσπαθώ και εγώ να ανταποδώσω με την δουλειά που κάνω μέσα στο γήπεδο και τη γενικότερη απόδοσή μου! Όλο αυτό το έντονα υποστηρικτικό πνεύμα που υπάρχει απέναντί μου θα μου βγει και στο παρκέ» 

Ανοίγει ένα εντελώς καινούργιο κεφάλαιο για την ομάδα με την παρουσία της στην Ευρώπη. Πιστεύετε θα ανταπεξέλθετε στα δίπλα παιχνίδια;  

«Υπήρχε σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη θέση στο BCL για την επόμενη χρονιά, το οποίο τελικά και καταφέραμε. Τώρα μιλάμε για μία πολύ διαφορετική σεζόν, πολύ μεγαλύτερες οι απαιτήσεις με τα διπλά παιχνίδια. Είμαστε και σε έναν όμιλο με ομάδες που έχουν εμπειρία στην Ευρώπη και κάνει το έργο μας πιο δύσκολο, οπότε χρειάζεται και υπερδιπλάσια προσπάθεια για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επιτυχημένο μονοπάτι και φέτος» 

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, είναι στις βλέψεις σας μια ακόμη παρουσία στα τελικά; Έχοντας και την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1…  

«Δεν μπορούμε να θέσουμε μακροπρόθεσμους στόχους, ας πούμε το να βρεθούμε στα τελικά του Πρωταθλήματος. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν υπάρχει και ο Ολυμπιακός, αυτόματα ανεβαίνει κατά πολύ το επίπεδο. Αυτό είναι θετικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, γιατί θα κοιτάξουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό!»  

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσει ο Βασίλης στο παιχνίδι του;  

«Είναι αρκετά αυτά που έχω στο μυαλό μου… Κυρίως το κομμάτι των αποφάσεων μέσα στο γήπεδο, γιατί στη θέση του πλέι μέικερ και όπως είπες και εσύ για τον ρόλο μου, είναι πάρα πολύ κρίσιμη κάθε σκέψη. Πρέπει να περιορίσω τις λανθασμένες αποφάσεις μου ή σίγουρα κάποιες ειδικές καταστάσεις στο σουτ, είτε με ντρίπλα είτε στατικά. Το κομμάτι της δημιουργίας μου, όσο περισσότερο γίνεται και της ομαδικής άμυνας!» 

Εσύ παρακολούθησες τον τελικό του ΝΒΑ; Πίστευες στην επιτυχία του Γιάννη;  

«Ναι, ναι βεβαίως τον παρακολούθησα! Αν δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα σίγουρα το ανέμενα και το ήθελα πολύ να πετύχει. Ιδιαίτερα τώρα που ήρθε με αυτόν τον εκκωφαντικό τρόπο. Υποστήριζα την ομάδα, ειδικά αυτή τη χρονιά που πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα.  Δεν άφησε κανένα περιθώριο και έκανε για άλλη μία φορά αυτό που ξέρει… Την Ελλάδα χαρούμενη και υπερήφανη, ενώ τη διαφημίζει σε ολόκληρο τον κόσμο!» 

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης